Vizualizezi oferta circuit Chile, circuit Argentina, vacanta Chile, vacanta Argentina.

Circuit avion Chile, Argentina

Circuit Chile
  • Tari: Chile, Argentina
  • Orase tranzitate:

Descriere

Ziua 1 / 08.12.2020: Bucureşti – Paris – Santiago de Chile
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 18:00 (în fața ghişeului de îmbarcare al companiei Air France). Plecare spre Paris cu compania Air France, zbor AF 1589 (17:45 / 20:00), de unde se va pleca spre Santiago de Chile cu zborul AF 406 (23:40 / 10:15).
Ziua 2 / 09.12.2020: Santiago de Chile
După sosirea în Santiago de Chile, ne vom întâlni cu ghidul local alături de care vom porni în explorarea capitalei situată pe malul râului Mapocho, la poalele maiestosului vulcan Tupungato, care are o înălțime de 6.570 m. Oraşul păstrează amintirea imperiului colonial spaniol, fapt evident mai ales în zona centrală. Turul panoramic al oraşului va include Palatul Prezidenţial, Piaţa Armelor cu Catedrala şi vechea clădire a Poştei, Muzeul Naţional de Istorie şi Casa Colorada, fosta reşedinţă a guvernatorului în perioada colonială. Vom trece pe lângă dealul Cerro San Cristobal, aflat în Parcul Metropolitano după care vom continua cu deplasarea către una dintre cele mai exclusiviste zone ale capitalei, Providencia, unde vom găsi o mulţime de magazine şi restaurante. Cazare la Hotel Marina Las Condes 4* (sau similar 4*).
Ziua 3 / 10.12.2020: Santiago de Chile – Puerto Montt – Insula Chiloe
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul companiei Latam Airlines, LA 061 (11:40 / 13:20) spre Puerto Montt, de unde vom traversa cu ferryboat-ul către Insula Chiloe, o insulă pitorească acoperită de dealuri și păduri verzi tot timpul anului, care adăpostește multe specii de păsări, vestită și pentru cele peste 150 biserici din lemn care împânzesc insula. Deplasare spre Golful Caulin, unde vom putea admira lebedele cu gât negru, precum și alte specii de păsări. Călătoria va continua spre Ancud, cel mai nordic oraș, fosta capitală a insulei, unde vom cunoaște stilul de viață al locuitorilor insulei, denumiți “chilotes”. Vom putea admira coloratele case construite pe piloni, portul, piața și fortificațiile care datează din timpul Războiului de Independență. În continuarea zilei ne vom deplasa de-a lungul coastei de nord a insulei Chiloe, spre colonia de pinguini Punihuil, unul dintre puținele locuri în care pinguinii Magellan și Humboldt trăiesc alături. Dacă vremea va permite, vom putea vedea chiar și cuiburile pinguinilor. Dejun în timpul vizitelor. Transfer pentru cazare la Hotel Hosteria de Castro 3* (sau similar 3*).
Ziua 4 / 11.12.2020: Insula Chiloe – Puerto Varas
Mic dejun. Ziua va debuta cu vizitarea orașului Castro, capitala insulei, prilej de a admira Piața Armelor, Catedrala și piața de artizanat din vecinătatea portului. Castro este faimos pentru casele din lemn, construite pe piloni, deasupra apei, construcții pitorești numite “palafitos”. Traseul va continua către satul pescăresc Dalcahue, centrul regional pentru insulele mai mici și satele pescărești situate de-a lungul coastei, care oferă o imagine de ansamblu a modului de viață tradițional din Chiloe. Dejun în timpul vizitelor. Vom reveni pe continent pentru a ajunge la Puerto Varas, cunoscut ca “La Ciudad de Las Rosas” – Orașul trandafirilor, fondat în anul 1854 de către Vicente Perez Rosales, situat în partea de sud a statului Chile, în regiunea Los Lagos din nordul Patagoniei. În perioada sa de început, orașul a fost locuit de numeroși etnici de origine germană, zona fiind renumită astfel și pentru tradițiile sale culturale germane. Aflat la o distanță de aprox. 20 km față de Puerto Montt, orașul se ridică pe țărmurile lacului Llanquihe, unul dintre cele mai mari lacuri naturale din Chile, iar Vulcanul Osorno, Calbuco și Tronador, vizibili din aceste locuri, oferă o imagine de neuitat. Cazare la Hotel Solace 4* (sau similar 4*).
Ziua 5 / 12.12.2020: Puerto Varas – Parcul Național Vicente Perez Rosales – San Carlos de Bariloche
Mic dejun. În această zi vom trece Anzii și ne vom îndrepta spre partea lor argentiniană. Vom călători de-a lungul țărmului lacului Llanquihue, prilej de a ne bucura de priveliștile oferite de Vulcanii Osorno și Calbuco. Vom face un stop pentru fotografii la Cascada Saltos de Petrohue, formată din cascade mai mici, care se revarsă peste impresionantele formațiuni de roci de lavă provenite de la vulcanii care le înconjoară. Vom traversa apoi cu catamaranul Lacul Todos Los Santos, în timpul căreia vom trece pe lângă mici insule pitorești și uimitoare cascade. Dejun în timpul vizitelor. Vom sosi la Peulla, în Parcul Național Vicente Perez Rosales, cel mai vechi parc din America de Sud, vom face o scurtă drumeție prin pădurea tropicală până la Cascada de la Novia, după care vom trece granița în Argentina, prin Pasul Perez Rosales. În continuarea zilei vom naviga pe Lacul Nahuel Huapi până la Puero Panuelo, de unde vom pleca spre San Carlos de Bariloche unde ne vom caza la Hotel Nevada 3* (sau similar 3*).
Ziua 6 / 13.12.2020: San Carlos de Bariloche
Mic dejun. Ziua de astăzi ne va încânta cu peisajul spectaculos oferit de împrejurimi și de Lacul Nahuel Huapi. San Carlos de Bariloche este una dintre cele mai frumoase stațiuni argentiniene, situată în statul Rio Negro, unde peisajul și atmosfera seamănă cu cele din Alpii Bavarezi, puternica comunitate germană de aici punându-și amprenta asupra așezării, edificiilor și ordinii mai pronunțate decât în alte părți ale Argentinei. Stațiunea situată la poalele Anzilor Cordilieri, înconjurată de lacurile Nahuel Huapi, Gutiérrez, Moreno și Mascardi și de munții Tronador, Cerro Catedral și Cerro Lopez, este celebră pentru iubitorii de schi, sporturi acvatice, drumeții sau escaladări, dar mai ales pentru peisajele încântătoare. Alături de ghidul local vom porni în explorarea stațiunii dar și a împrejurimilor acesteia. Vom trece pe lângă plaja Bonita, de unde se poate zări Insula Huemul, ne vom deplasa până la baza Muntelui Campanario, de unde vom lua telescaunul până la altitudinea de 1050 m, pentru a ne bucura de frumoasa panoramă care include Lacul Nahuel Huapi, Ghețarul Perito Moreno, Laguna El Trebol, Llao-Llao, Peninsula San Pedro, Insula Victoria, Muntele Otto și Bariloche. Întoarcere pentru cină și cazare la Hotel Nevada 3* (sau similar 3*).
Ziua 7 / 14.12.2020: San Carlos de Bariloche – Santo Tomas – San Carlos de Bariloche
Mic dejun. În această dimineață vom pleca devreme pentru a ajunge la o fermă tipic argentiniană în apropiere de Santo Tomas, în stepa patagoniană uscată. Vom sosi la timp pentru a ne pregăti de Eclipsa Totală de Soare care va începe la ora 11:45 și se va încheia la ora 14:35, punctul maxim fiind la ora 13:08. Stepa patagoniană din Argentina va fi o locație excelentă pentru a experimenta acest fenomen deoarece este cel mai mare deșert din Argentina și al 8-lea ca mărime din lume. Chiar dacă vom fi într-o locație optimă de vizualizare a eclipsei totale de soare, aceasta va fi bineînțeles dependentă de condițiile meteo. După dejun (la pachet) ne vom întoarce la San Carlos de Bariloche pentru cazare la Hotel Nevada 3* (sau similar 3*).
Ziua 8 / 15.12.2020: San Carlos de Bariloche – El Calafate
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul companiei Argentina Aerolineas, AR 1872 (11:55 / 13:40) spre El Calafate, un orăşel încântător care ne va cuceri cu pitorescul său şi care este punctul de plecare spre grandiosul Parc Naţional “Los Glaciares”, aflat pe ţărmul imensului lac Argentino. Transfer pentru cazare în El Calafate la Hotel El Quijote 3* (sau similar 3*). Timp liber pentru plimbări individuale în frumosul orășel unde veți găsi o mulțime de magazinașe cu suveniruri și restaurante tipice, unde vă sfătuim să nu ratați celebrele “asado argentinian grill”.
Ziua 9 / 16.12.2020: El Calafate – Ghețarul Perito Moreno – El Calafate
Mic dejun. Dimineaţa ne vom îndrepta spre cel mai faimos gheţar al planetei: Gheţarul Perito Moreno, unul din cei 48 de gheţari ce fac parte din Sistemul Glaciar al Sudului Patagonian, care se află în Parcul Naţional Los Glaciares. Presiunea enormă a tonelor de zăpadă comprimă gheaţa deja existentă, conferindu-i o distinctă tentă albăstruie. O dată la câţiva ani, gheţarul blochează ca un dop Lacul Argentino, izolând complet braţul Branzo Rico al lacului, moment în care nivelul apei de pe Branzo Rico poate creşte cu până la 30 m, până când presiunea face gheţarul să cedeze, lăsând să curgă apa amestecată cu gheaţă, pământ şi resturi de piatră. Ultima oară acest fenomen s-a petrecut în anul 2004. Vom sosi în punctul principal de vizualizare al acestei fantastice formaţiuni glaciare, veche de peste 500 de ani, cu pereţi de gheaţă înalţi de 90 m şi o lăţime de 4 km, Perito Moreno fiind astăzi printre puţinii gheţari din lume în continuă creştere. Vom avea posibilitatea de a-i admira măreţia copleşitoare de pe ţărm, iar pentru cei care doresc, există opţional, posibilitatea de a naviga până în apropierea gheţarului. Întoarcere în El Calafate pentru cazare la Hotel El Quijote 3* (sau similar 3*).
Ziua 10 / 17.12.2020: El Calafate – Torres del Paine – Puerto Natales
Mic dejun. În această zi vom intra din nou în Chile, îndreptându-ne către cel mai atractiv Parc Național din Chile și din lume: Torres del Paine, unde vom vizita Cuernos del Paine și Lacul Nordeskjold, iar dacă condițiile meteo vor permite, vom trece pe lângă Laguna Amargasi, Lacul Pehoe și ne vom bucura de priveliștile minunante oferite de Paine Massif, Almirante Nieto și faimosul Munte Torres del Paine. Cu acest prilej vom putea observa viaţa în sălbăticie a diferitelor vieţuitoare, vom putea descoperi secretul florei şi al faunei acestei zone. Dejun în timpul vizitei. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre Puerto Natales, unde ne vom caza la Hotel Costaustralis 4* (sau similar 4*).
Ziua 11 / 18.12.2020: Puerto Natales – El Calafate – Ushuaia
Mic dejun. Transfer la aeroportul din El Calafate pentru zborul companiei Argentina Aerolineas, AR 1820 (15:55 / 17:15) spre Ushuaia, supranumită “țara de la capătul lumii”. Înconjurat de munți abrupți, cu vârfurile acoperite de zăpadă care străjuiesc Canalul Beagle de la înălțimea celor 1500 de metri, mărginit de o vastă întindere de natură neexplorată, este greu de imaginat un peisaj mai spectaculos pentru orașul cel mai sudic al planetei. Transfer pentru cină şi cazare la Hotel Altos Ushuaia 3* (sau similar 3*).
Ziua 12 / 19.12.2020: Ushuaia – Parcul Naţional Tierra del Fuego – Canalul Beagle – Ushuaia
Mic dejun. În prima parte a zilei vom vizita Parcul Naţional al Ţinutului de Foc (Tierra del Fuego), unicul parc naţional din Argentina situat pe coasta oceanului, înfiinţat în anul 1960, care are o suprafaţă impunătoare de 63.000 de hectare, din care însă doar o mică parte este deschisă publicului pentru camping şi excursii pe munte, restul parcului fiind închis publicului, pentru scopuri ştiinţifice. Vieţuitoarele sălbatice din Parcul Naţional Tierra del Fuego sunt foarte variate şi uşor de depistat, parcul adăpostind aproximativ 90 specii de păsări, printre care Albatrosul cu sprâncene negre, condori, vânătorii de stridii, Gâsca de munte, Rața de iezer, Rayadito şi ciocănitori. Printre mamiferele cele mai obişnuite pot fi observate vidra, castorul şi vulpea argintie. Castorii, animale introduse în acest areal în secolul trecut s-au adaptat bine, iar construcţiile lor “de baraje”, pe care le vom putea vedea, sunt adevărate minuni inginereşti. Vom avea prilejul de a vedea Golful Ensenada, Lacul Roca şi Golful Lapatania. Vom face apoi o călătorie palpitantă cu trenul “de la capătul lumii”, tren care pe vremuri transporta muncitorii la exploatările forestiere din zonă, care a fost recondiţionat şi care astăzi oferă turiştilor o călătorie captivantă printre minunile naturale ale parcului. Dejun în timpul vizitelor. În continuarea zilei, dacă condiţiile meteo vor permite, vom putea face opţional, o croazieră pe Canalul Beagle, situat în sudul extrem al Americii de Sud, o strâmtoare care separă cea mai mare insulă a Arhipelagului Ţara de Foc, de celelalte insuliţe ale arhipelagului. Canalul cu o lungime de 240 km, în care cea mai îngustă porţiune ajunge la 5 km, a fost numit după vasul HMS Beagle cu care Charles Darwin a străbătut aceste locuri în timpul expediţiei Căpitanului Fitzroy. Peisajul care ni se va înfăţişa în continuare este format din Muzeul Maritim, fosta închisoare şi Muzeul “Capătul Lumii”, Munţii Olivia şi Cinco Hermanos, fermele Fique şi Tunnel şi Râul Encajonado. Vom naviga în jurul Insulei de los Lobos, ocazie cu care vom putea observa habitatul natural al mamiferelor marine. Croaziera va continua spre farul denumit “Ends of the World’s” şi spre Insula Păsărilor, unde vom putea admira cormorani, albatroşi şi alte specii de păsări marine. Întoarcere în Ushuaia pentru cazare la Hotel Altos Ushuaia 3* (sau similar 3*).
Ziua 13 / 20.12.2020: Ushuaia – Buenos Aires
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Buenos Aires cu compania Aerolineas Argentinas, zbor AR 1639 (10:25 / 13:45). Cunoscut şi sub numele de Reina del Plata (regina din Plata), Buenos Aires este cea mai mare metropolă-port din America de Sud. Tur panoramic în Buenos Aires, capitala Argentinei, care va începe cu cartierele Palermo şi Recoleta, caracterizate de bulevarde mari, grădini imense, locuinţe şi clădiri luxoase. În cartierul Palermo se află cel mai mare parc din Buenos Aires, Parcul Tres de Febrero care îmbină armonios lacuri, sculpturi şi monumente pe o suprafaţă de 3 km2. Vom face o scurtă incursiune în cartierul La Racoleta, care demonstrează că Buenos Aires este “Parisul Americii Latine”, cartier în care se află şi cimitirul unde este înmormântată celebra Evita Peron. Turul va continua cu Teatrul Colon, inaugurat în anul 1908 şi Bulevardul 9 Iulie, unul dintre cele mai mari bulevarde din lume. Vom vedea apoi Plaza de Mayo, locul desfăşurării celor mai importante evenimente ale istoriei argentiniene, Primăria Cabildo, Catedrala Metropolitană în adiacenţa căreia se află şi casa arhiepiscopului de Buenos Aires, Clădirea Guvernului “Casa Rosada”, Sediul Congresului Naţional, o clădire spectaculoasă cu o suprafaţă de 9.000 m2, realizată de către arhitectul Victor Meano. Vom vizita în continuare cartierele Montserrat, San Nicolas, San Telmo, cu clădiri albe cu balcoane din fier forjat şi La Boca, cartier italian cu faimoasa stradă care a dat numele celebrului tango Caminito, inspirat din viaţa cartierului. Seara, opţional, cină cu spectacol de tango argentinian. Cazare la Hotel Grand Brizo 4* (sau similar 4*).
Ziua 14 / 21.12.2020: Buenos Aires – Paris
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Paris cu compania Air France, AF 229 (14:30 / 07:50).
Ziua 15 / 22.12.2020: Paris – Bucureşti
Sosire la Paris la ora 07:50. Până la plecarea spre casă, vom fi cazați la un hotel din aeroport. Plecare spre Bucureşti cu zborul AF 1088 (19:00 / 22:50).

ziua 1 / 08.12.2020: bucureşti – paris – santiago de chile
Întâlnire cu conducătorul de grup la aeroportul henri coandă, la ora 18:00 (în fața ghişeului de îmbarcare al companiei air france). plecare spre paris cu compania air france, zbor af 1589 (17:45 / 20:00), de unde se va pleca spre santiago de chile cu zborul af 406 (23:40 / 10:15).

2 / 09.12.2020: santiago de chile
după sosirea în santiago de chile, ne vom întâlni cu ghidul local alături de care vom porni în explorarea capitalei situată pe malul râului mapocho, la poalele maiestosului vulcan tupungato, care are o înălțime de 6.570 m. oraşul păstrează amintirea imperiului colonial spaniol, fapt evident mai ales în zona centrală. turul panoramic al oraşului va include palatul prezidenţial, piaţa armelor cu catedrala şi vechea clădire a poştei, muzeul naţional de istorie şi casa colorada, fosta reşedinţă a guvernatorului în perioada colonială. vom trece pe lângă dealul cerro san cristobal, aflat în parcul metropolitano după care vom continua cu deplasarea către una dintre cele mai exclusiviste zone ale capitalei, providencia, unde vom găsi o mulţime de magazine şi restaurante. cazare la hotel marina las condes 4* (sau similar 4*).

3 / 10.12.2020: santiago de chile – puerto montt – insula chiloe
mic dejun. transfer la aeroport pentru zborul companiei latam airlines, la 061 (11:40 / 13:20) spre puerto montt, de unde vom traversa cu ferryboat-ul către insula chiloe, o insulă pitorească acoperită de dealuri și păduri verzi tot timpul anului, care adăpostește multe specii de păsări, vestită și pentru cele peste 150 biserici din lemn care împânzesc insula. deplasare spre golful caulin, unde vom putea admira lebedele cu gât negru, precum și alte specii de păsări. călătoria va continua spre ancud, cel mai nordic oraș, fosta capitală a insulei, unde vom cunoaște stilul de viață al locuitorilor insulei, denumiți “chilotes”. vom putea admira coloratele case construite pe piloni, portul, piața și fortificațiile care datează din timpul războiului de independență. În continuarea zilei ne vom deplasa de-a lungul coastei de nord a insulei chiloe, spre colonia de pinguini punihuil, unul dintre puținele locuri în care pinguinii magellan și humboldt trăiesc alături. dacă vremea va permite, vom putea vedea chiar și cuiburile pinguinilor. dejun în timpul vizitelor. transfer pentru cazare la hotel hosteria de castro 3* (sau similar 3*).

4 / 11.12.2020: insula chiloe – puerto varas
mic dejun. ziua va debuta cu vizitarea orașului castro, capitala insulei, prilej de a admira piața armelor, catedrala și piața de artizanat din vecinătatea portului. castro este faimos pentru casele din lemn, construite pe piloni, deasupra apei, construcții pitorești numite “palafitos”. traseul va continua către satul pescăresc dalcahue, centrul regional pentru insulele mai mici și satele pescărești situate de-a lungul coastei, care oferă o imagine de ansamblu a modului de viață tradițional din chiloe. dejun în timpul vizitelor. vom reveni pe continent pentru a ajunge la puerto varas, cunoscut ca “la ciudad de las rosas” – orașul trandafirilor, fondat în anul 1854 de către vicente perez rosales, situat în partea de sud a statului chile, în regiunea los lagos din nordul patagoniei. În perioada sa de început, orașul a fost locuit de numeroși etnici de origine germană, zona fiind renumită astfel și pentru tradițiile sale culturale germane. aflat la o distanță de aprox. 20 km față de puerto montt, orașul se ridică pe țărmurile lacului llanquihe, unul dintre cele mai mari lacuri naturale din chile, iar vulcanul osorno, calbuco și tronador, vizibili din aceste locuri, oferă o imagine de neuitat. cazare la hotel solace 4* (sau similar 4*).

5 / 12.12.2020: puerto varas – parcul național vicente perez rosales – san carlos de bariloche
mic dejun. În această zi vom trece anzii și ne vom îndrepta spre partea lor argentiniană. vom călători de-a lungul țărmului lacului llanquihue, prilej de a ne bucura de priveliștile oferite de vulcanii osorno și calbuco. vom face un stop pentru fotografii la cascada saltos de petrohue, formată din cascade mai mici, care se revarsă peste impresionantele formațiuni de roci de lavă provenite de la vulcanii care le înconjoară. vom traversa apoi cu catamaranul lacul todos los santos, în timpul căreia vom trece pe lângă mici insule pitorești și uimitoare cascade. dejun în timpul vizitelor. vom sosi la peulla, în parcul național vicente perez rosales, cel mai vechi parc din america de sud, vom face o scurtă drumeție prin pădurea tropicală până la cascada de la novia, după care vom trece granița în argentina, prin pasul perez rosales. În continuarea zilei vom naviga pe lacul nahuel huapi până la puero panuelo, de unde vom pleca spre san carlos de bariloche unde ne vom caza la hotel nevada 3* (sau similar 3*).

6 / 13.12.2020: san carlos de bariloche
mic dejun. ziua de astăzi ne va încânta cu peisajul spectaculos oferit de împrejurimi și de lacul nahuel huapi. san carlos de bariloche este una dintre cele mai frumoase stațiuni argentiniene, situată în statul rio negro, unde peisajul și atmosfera seamănă cu cele din alpii bavarezi, puternica comunitate germană de aici punându-și amprenta asupra așezării, edificiilor și ordinii mai pronunțate decât în alte părți ale argentinei. stațiunea situată la poalele anzilor cordilieri, înconjurată de lacurile nahuel huapi, gutiérrez, moreno și mascardi și de munții tronador, cerro catedral și cerro lopez, este celebră pentru iubitorii de schi, sporturi acvatice, drumeții sau escaladări, dar mai ales pentru peisajele încântătoare. alături de ghidul local vom porni în explorarea stațiunii dar și a împrejurimilor acesteia. vom trece pe lângă plaja bonita, de unde se poate zări insula huemul, ne vom deplasa până la baza muntelui campanario, de unde vom lua telescaunul până la altitudinea de 1050 m, pentru a ne bucura de frumoasa panoramă care include lacul nahuel huapi, ghețarul perito moreno, laguna el trebol, llao-llao, peninsula san pedro, insula victoria, muntele otto și bariloche. Întoarcere pentru cină și cazare la hotel nevada 3* (sau similar 3*).

7 / 14.12.2020: san carlos de bariloche – santo tomas – san carlos de bariloche
mic dejun. În această dimineață vom pleca devreme pentru a ajunge la o fermă tipic argentiniană în apropiere de santo tomas, în stepa patagoniană uscată. vom sosi la timp pentru a ne pregăti de eclipsa totală de soare care va începe la ora 11:45 și se va încheia la ora 14:35, punctul maxim fiind la ora 13:08. stepa patagoniană din argentina va fi o locație excelentă pentru a experimenta acest fenomen deoarece este cel mai mare deșert din argentina și al 8-lea ca mărime din lume. chiar dacă vom fi într-o locație optimă de vizualizare a eclipsei totale de soare, aceasta va fi bineînțeles dependentă de condițiile meteo. după dejun (la pachet) ne vom întoarce la san carlos de bariloche pentru cazare la hotel nevada 3* (sau similar 3*).

8 / 15.12.2020: san carlos de bariloche – el calafate
mic dejun. transfer la aeroport pentru zborul companiei argentina aerolineas, ar 1872 (11:55 / 13:40) spre el calafate, un orăşel încântător care ne va cuceri cu pitorescul său şi care este punctul de plecare spre grandiosul parc naţional “los glaciares”, aflat pe ţărmul imensului lac argentino. transfer pentru cazare în el calafate la hotel el quijote 3* (sau similar 3*). timp liber pentru plimbări individuale în frumosul orășel unde veți găsi o mulțime de magazinașe cu suveniruri și restaurante tipice, unde vă sfătuim să nu ratați celebrele “asado argentinian grill”.

9 / 16.12.2020: el calafate – ghețarul perito moreno – el calafate
mic dejun. dimineaţa ne vom îndrepta spre cel mai faimos gheţar al planetei: gheţarul perito moreno, unul din cei 48 de gheţari ce fac parte din sistemul glaciar al sudului patagonian, care se află în parcul naţional los glaciares. presiunea enormă a tonelor de zăpadă comprimă gheaţa deja existentă, conferindu-i o distinctă tentă albăstruie. o dată la câţiva ani, gheţarul blochează ca un dop lacul argentino, izolând complet braţul branzo rico al lacului, moment în care nivelul apei de pe branzo rico poate creşte cu până la 30 m, până când presiunea face gheţarul să cedeze, lăsând să curgă apa amestecată cu gheaţă, pământ şi resturi de piatră. ultima oară acest fenomen s-a petrecut în anul 2004. vom sosi în punctul principal de vizualizare al acestei fantastice formaţiuni glaciare, veche de peste 500 de ani, cu pereţi de gheaţă înalţi de 90 m şi o lăţime de 4 km, perito moreno fiind astăzi printre puţinii gheţari din lume în continuă creştere. vom avea posibilitatea de a-i admira măreţia copleşitoare de pe ţărm, iar pentru cei care doresc, există opţional, posibilitatea de a naviga până în apropierea gheţarului. Întoarcere în el calafate pentru cazare la hotel el quijote 3* (sau similar 3*).

10 / 17.12.2020: el calafate – torres del paine – puerto natales
mic dejun. În această zi vom intra din nou în chile, îndreptându-ne către cel mai atractiv parc național din chile și din lume: torres del paine, unde vom vizita cuernos del paine și lacul nordeskjold, iar dacă condițiile meteo vor permite, vom trece pe lângă laguna amargasi, lacul pehoe și ne vom bucura de priveliștile minunante oferite de paine massif, almirante nieto și faimosul munte torres del paine. cu acest prilej vom putea observa viaţa în sălbăticie a diferitelor vieţuitoare, vom putea descoperi secretul florei şi al faunei acestei zone. dejun în timpul vizitei. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre puerto natales, unde ne vom caza la hotel costaustralis 4* (sau similar 4*).

11 / 18.12.2020: puerto natales – el calafate – ushuaia
mic dejun. transfer la aeroportul din el calafate pentru zborul companiei argentina aerolineas, ar 1820 (15:55 / 17:15) spre ushuaia, supranumită “țara de la capătul lumii”. Înconjurat de munți abrupți, cu vârfurile acoperite de zăpadă care străjuiesc canalul beagle de la înălțimea celor 1500 de metri, mărginit de o vastă întindere de natură neexplorată, este greu de imaginat un peisaj mai spectaculos pentru orașul cel mai sudic al planetei. transfer pentru cină şi cazare la hotel altos ushuaia 3* (sau similar 3*).

12 / 19.12.2020: ushuaia – parcul naţional tierra del fuego – canalul beagle – ushuaia
mic dejun. În prima parte a zilei vom vizita parcul naţional al Ţinutului de foc (tierra del fuego), unicul parc naţional din argentina situat pe coasta oceanului, înfiinţat în anul 1960, care are o suprafaţă impunătoare de 63.000 de hectare, din care însă doar o mică parte este deschisă publicului pentru camping şi excursii pe munte, restul parcului fiind închis publicului, pentru scopuri ştiinţifice. vieţuitoarele sălbatice din parcul naţional tierra del fuego sunt foarte variate şi uşor de depistat, parcul adăpostind aproximativ 90 specii de păsări, printre care albatrosul cu sprâncene negre, condori, vânătorii de stridii, gâsca de munte, rața de iezer, rayadito şi ciocănitori. printre mamiferele cele mai obişnuite pot fi observate vidra, castorul şi vulpea argintie. castorii, animale introduse în acest areal în secolul trecut s-au adaptat bine, iar construcţiile lor “de baraje”, pe care le vom putea vedea, sunt adevărate minuni inginereşti. vom avea prilejul de a vedea golful ensenada, lacul roca şi golful lapatania. vom face apoi o călătorie palpitantă cu trenul “de la capătul lumii”, tren care pe vremuri transporta muncitorii la exploatările forestiere din zonă, care a fost recondiţionat şi care astăzi oferă turiştilor o călătorie captivantă printre minunile naturale ale parcului. dejun în timpul vizitelor. În continuarea zilei, dacă condiţiile meteo vor permite, vom putea face opţional, o croazieră pe canalul beagle, situat în sudul extrem al americii de sud, o strâmtoare care separă cea mai mare insulă a arhipelagului Ţara de foc, de celelalte insuliţe ale arhipelagului. canalul cu o lungime de 240 km, în care cea mai îngustă porţiune ajunge la 5 km, a fost numit după vasul hms beagle cu care charles darwin a străbătut aceste locuri în timpul expediţiei căpitanului fitzroy. peisajul care ni se va înfăţişa în continuare este format din muzeul maritim, fosta închisoare şi muzeul “capătul lumii”, munţii olivia şi cinco hermanos, fermele fique şi tunnel şi râul encajonado. vom naviga în jurul insulei de los lobos, ocazie cu care vom putea observa habitatul natural al mamiferelor marine. croaziera va continua spre farul denumit “ends of the world’s” şi spre insula păsărilor, unde vom putea admira cormorani, albatroşi şi alte specii de păsări marine. Întoarcere în ushuaia pentru cazare la hotel altos ushuaia 3* (sau similar 3*).

13 / 20.12.2020: ushuaia – buenos aires
mic dejun. transfer la aeroport pentru plecarea spre buenos aires cu compania aerolineas argentinas, zbor ar 1639 (10:25 / 13:45). cunoscut şi sub numele de reina del plata (regina din plata), buenos aires este cea mai mare metropolă-port din america de sud. tur panoramic în buenos aires, capitala argentinei, care va începe cu cartierele palermo şi recoleta, caracterizate de bulevarde mari, grădini imense, locuinţe şi clădiri luxoase. În cartierul palermo se află cel mai mare parc din buenos aires, parcul tres de febrero care îmbină armonios lacuri, sculpturi şi monumente pe o suprafaţă de 3 km2. vom face o scurtă incursiune în cartierul la racoleta, care demonstrează că buenos aires este “parisul americii latine”, cartier în care se află şi cimitirul unde este înmormântată celebra evita peron. turul va continua cu teatrul colon, inaugurat în anul 1908 şi bulevardul 9 iulie, unul dintre cele mai mari bulevarde din lume. vom vedea apoi plaza de mayo, locul desfăşurării celor mai importante evenimente ale istoriei argentiniene, primăria cabildo, catedrala metropolitană în adiacenţa căreia se află şi casa arhiepiscopului de buenos aires, clădirea guvernului “casa rosada”, sediul congresului naţional, o clădire spectaculoasă cu o suprafaţă de 9.000 m2, realizată de către arhitectul victor meano. vom vizita în continuare cartierele montserrat, san nicolas, san telmo, cu clădiri albe cu balcoane din fier forjat şi la boca, cartier italian cu faimoasa stradă care a dat numele celebrului tango caminito, inspirat din viaţa cartierului. seara, opţional, cină cu spectacol de tango argentinian. cazare la hotel grand brizo 4* (sau similar 4*).

14 / 21.12.2020: buenos aires – paris
mic dejun. transfer la aeroport pentru zborul spre paris cu compania air france, af 229 (14:30 / 07:50).

15 / 22.12.2020: paris – bucureşti
sosire la paris la ora 07:50. până la plecarea spre casă, vom fi cazați la un hotel din aeroport. plecare spre bucureşti cu zborul af 1088 (19:00 / 22:50).

Detalii tarife circuit

  • Durata: 15 zile
  • Categorie hoteluri: 4,3
  • Transport: Avion - Decolare din Bucuresti, Romania

Calculeaza tariful circuitului in functie de data de plecare.

Data plecare Tarif
08 Decembrie 2020 1,850 € (+ 3,480 $) Rezerva

tarife incepand de la 1,850 €

Servicii incluse

- transport intercontinental cu avionul pe ruta: Bucureşti – Paris – Santiago de Chile și Buenos Aires – Paris – Bucureşti cu compania Air France
- transport continental cu avionul pe rutele: Santiago de Chile – Puerto Montt, San Carlos De Bariloche – El Calafate, El Calafate – Ushuaia, Ushuaia – Buenos Aires
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 12 nopţi cazare în hoteluri de 4* și 3*
- mesele menţionate în program: 12 mic dejunuri, 6 dejunuri și 2 cine
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- tur panoramic de oraş cu ghid local în Santiago de Chile
- vizite în Insula Chiloe
- vizitarea Cascadei Saltos de Petrohue
- traversarea cu catamaranul a Lacului Todos Los Santos
- navigare cu barca pe Lacul Nahuel Huapi până la Puero Panuelo
- urcare cu telescaunul pe Muntele Campanario
- excursie în stepa patagoniană pentru observarea Eclipsei Totale de Soare
- vizitarea Gheţarului Perito Moreno
- vizită în Parcul Național Torres del Paine la Cuernos del Paine şi Lacul Nordeskjold
- intrare în Parcul Național Tierra del Fuego
- plimbare cu trenul “de la capătul lumii”
- tur panoramic de oraş cu ghid local în Buenos Aires
- ghizi locali
- conducător român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate /faliment al agenţiei de turism
- BONUS: PACHET TURIST PLUS PREMIUM GENERALI care include Asigurare medicală, pe întreaga durată a programului, care acoperă o sumă maximă de 30.000 euro/pers. (cheltuieli medicale de urgență și/sau repatriere, însă care nu este menită a acoperi complicațiile sau recidivele bolilor/afecțiunilor de care dumneavoastră suferiți anterior începerii călătoriei) și Asigurarea STORNO de călătorie, care acoperă pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate, a cărei valoare storno acoperă până la 2000 euro/persoană (cu franșiză de 10%); acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei; se poate încheia turiștilor cu vârsta maximă de 74 ani împliniți

Servicii neincluse

- taxele de aeroport, combustibil, securitate și serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 495 euro/pers. şi continentale: 160 euro/pers., care se plătesc o dată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- taxe de ieşire de pe aeroporturi, dacă se aplică
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- bacşişuri: 60 usd/pers., pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pt. bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de 15 participanţi, tarifele acestora fiind informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local
• navigare spre baza gheţarului Perito Moreno: aprox. 40 usd/pers.
• navigare pe Canalul Beagle: aprox. 85 usd/pers.
• cină şi spectacol de Tango: aprox. 110 usd/pers.

Observatii

ACTE NECESARE:
- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 % se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice», la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti

OBSERVAŢII:
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »


Portalturism.com nu este responsabil pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre detaliile si preturile ofertelor de pe site si cele oferite in agentie. Intotdeauna vor avea prioritate informatiile primite in agentie.

Oferte circuite similare

DAL Travel