Vizualizezi oferta circuit Portugalia, vacanta Portugalia.

Circuit avion Portugalia

Circuit Portugalia
  • Tari: Portugalia
  • Orase tranzitate: Lisabona, Coimbra, Aveiro, Guimarães, Braga, Porto, Batalha, Alcobaça, Obidos, Estoril, Cascais, Sintra, Fatima

Descriere

Ziua 1 (01 aprilie, miercuri): CLUJ-NAPOCALISABONA
Intalnire cu insotitorul de grup la ora 12:00 la aeroportul international “Avram Iancu” Cluj-Napoca pentru imbarcare pe cursa LUFTHANSA spre Lisabona (zbor cu schimbarea cursei la Munchen). Sosire in Lisabona la ora locala 21:40 si transfer la hotel. Cazare Hotel VIP Executive Entrecampos 4* (sau similar) in Lisabona.
Ziua 2 (02 aprilie, joi): LISABONASINTRACABO DA ROCACASCAISESTORIL (excursie optionala)
Mic dejun. Va propunem excursie optionala de o zi la Sintra, fosta resedinta de vara a familiei regale portugheze. Datorita valorii sale istorice a fost declarata de catre UNESCO patrimoniu universal. Vom putea vizita Palatul National, unul dintre cele mai importante exemple de arhitectura portugheza, construit si extins in secolele XIVXVI; timp liber in centrul orasului Sintra. Plecare spre Cabo Da Roca, cel mai vestic punct al Europei continentale. Despre acest loc special, poetul portughez Luis de Camoes scria: “in acest loc se termina pamantul si incepe marea”. Se continua drumul spre Boca do Inferno si Cascais, un fost sat pescaresc care, de-a lungul timpului, s-a transformat intr-un veritabil centru
turistic. Drumul de intoarcere spre Lisabona trece prin Estoril, renumita statiune de litoral unde se afla cel mai mare cazinou din Europa (pret informativ valabil pentru minim 20 persoane participante: 60 EURO/ persoana). Seara o putem sarbatori intr-un restaurant cu specific portughez unde vom putea asculta muzica fado. Fiind la origine o muzica populara arabeasca ce s-a dezvoltat in cadrul oraselor, ea este adanc inradacinata in constiinta oamenilor, constituinduse metaforic in insusi destinul (fado) lor. Cazare Hotel VIP Executive Entrecampos 4* (sau similar) in Lisabona.
Ziua 3 (03 aprilie, vineri): LISABONAOBIDOSALCOBACABATALHAPORTO (310km)
Mic dejun. Plecare spre Porto. In drumul nostru vom vizita Obidos – un oras medieval ce se intinde in partea de nord a Lisabonei si care este fara indoiala una dintre cele mai reprezentative asezari fortificate din Portugalia. Vizitatorii pot admira, plimbandu-se printe metereze: morile de vant, viile si fermele din imprejurimi. Magazinele sunt pline cu diverse obiecte mestesugaresti. Continuam cu vizita manastirii Alcobaca – obiectiv UNESCO – fondata in 1153 ca dar al Regelui Alfonso Henriques catre Bernard de Clairvaux, apoi cu Manastirea Batalha declarata patrimoniu UNESCO ce dateaza din secolul al XV- lea. Cazare Hotel Carris Porto Ribeira 4* (sau similar) in Porto.
Ziua 4 (04 aprilie, sambata): PORTO – tur de oras, croaziera pe Raul Douro si degustare de vinuri
Mic dejun. In prima jumatate a zilei avem programat un tur al orasului Porto. Toata lumea spune despre Porto ca este cea mai frumoasa “doamna” a Portugaliei, din anul 1996 fiind declarat patrimoniu universal UNESCO. Incepem cu Avenida da Boavista catre Castelo do Queijo si Foz, urcam apoi pe Avenida dos Aliados indreptandu-ne catre catedrala ce dateaza din secolul al XII-lea, apoi catre biserica St Francis si Palatul Bursei. Vom avea putin timp liber in zona Ribeira pentru fotografii iar apoi avem programata o croaziera pe raul Douro (45/50 minute). In continuare vom vizita o crama cu vinuri unde avem inclusa si o degustare. Cazare Hotel Carris Porto Ribeira 4* (sau similar) in Porto.
Ziua 5 (05 aprilie, duminica): BRAGAGUIMARAES (excursie optionala)
Va propunem excursie optionala de o zi la Braga si Guimaraes. Vizita in Braga, capitala regiunii Minho care in timpul romanilor era capitala Galiciei, incepe pe dealul pe care se afla biserica si sanctuarul lui Iisus. Pentru a putea intelege de ce Braga a fost si este un prosper centru al crestinismului va sugeram sa vizitati catedrala din oras cunoscuta pentru modul in care sunt sculptate treptele, ele aparand ca niste biserici in miniatura. Fiecare din ele simbolizeaza pasii facuti de Mantuitor pe drumul crucii. Guimaraes reprezinta, conform placii din centrul orasului, “locul in care s-a nascut Portugalia”. Orasul a fost numit Capitala culturala europeana in anul 2012, centrul acestuia fiind declarat patrimoniu
mondial UNESCO. Vom vizita Plaza de Armas, dar si castelul medieval Guimaraes, construit in secolul al X-lea (pret informativ excursie, valabil pentru minim 20 persoane participante: 50 EURO/ persoana). Cazare Hotel Carris Porto Ribeira 4* (sau similar) in Porto.
Ziua 6 (06 aprilie, luni): PORTOAVEIROCOIMBRAFATIMALISABONA (350 km)
Mic dejun. Ne vom indrepta spre Lisabona, cu oprire in Aveiro, orasul supranumit “Venetia Portugaliei”, o parte a acestuia fiind asezata pe canale unde vom avea ocazia sa admiram barcile colorate moliceiros. Vom continua drumul si vom ajunge in Coimbra (prima capitala a Portugaliei) unde vom face o vizita cu ghidul insotitor, ce include Universitatea si vechea Catedrala. Plecam din Coimbra spre Fatima, binecunoscut centru crestin unde se spune ca in anul 1917 s-a aratat Fecioara Maria unor copii de ciobani. Vom avea aici timp liber pentru vizita dupa care ne vom continua drumul spre Lisabona. Cazare Hotel VIP Executive Entrecampos 4* (sau similar) in Lisabona.
Ziua 7 (07 aprilie, marti): LISABONA (tur de oras)
Mic dejun. In prima parte a zilei avem programat un tur cu ghid local. Se viziteaza cele mai importante obiective turistice ale orasului: cartierul Belem, un loc puternic legat de descoperirile maritime potugheze cu Biserica Dos Jeronimos (intrarea nu este inclusa), o adevarata bijuterie a artei manueline, Turnul Belem si Padrao dos Descobrimentos – monument modern dedicat descoperirilor maritime ale Portugaliei. Vom vedea apoi Piata Marques de Pombal, Avenida da Liberdade, Piata Restauradores si Piata Rossio. Dupa-amiaza timp liber pentru ultimele cumparaturi inainte de plecarea spre tara. Cazare Cazare Hotel VIP Executive Entrecampos 4* (sau similar) in Lisabona.
Ziua 8 (08 aprilie, miercuri): LISABONACLUJ-NAPOCA
Transfer catre aeroport pentru imbarcare pe cursa LUFTHANSA Lisabona – Cluj-Napoca (zbor cu schimbarea cursei la Munchen) cu plecare la ora 06:20. Vom ajunge in Cluj-Napoca la orele 17:25.

ziua 1 (01 aprilie, miercuri): cluj-napoca – lisabona
intalnire cu insotitorul de grup la ora 12:00 la aeroportul international “avram iancu” cluj-napoca pentru imbarcare pe cursa lufthansa spre lisabona (zbor cu schimbarea cursei la munchen). sosire in lisabona la ora locala 21:40 si transfer la hotel. cazare hotel vip executive entrecampos 4* (sau similar) in lisabona.

2 (02 aprilie, joi): lisabona – sintra – cabo da roca – cascais – estoril (excursie optionala)
mic dejun. va propunem excursie optionala de o zi la sintra, fosta resedinta de vara a familiei regale portugheze. datorita valorii sale istorice a fost declarata de catre unesco patrimoniu universal. vom putea vizita palatul national, unul dintre cele mai importante exemple de arhitectura portugheza, construit si extins in secolele xiv – xvi; timp liber in centrul orasului sintra. plecare spre cabo da roca, cel mai vestic punct al europei continentale. despre acest loc special, poetul portughez luis de camoes scria: “in acest loc se termina pamantul si incepe marea”. se continua drumul spre boca do inferno si cascais, un fost sat pescaresc care, de-a lungul timpului, s-a transformat intr-un veritabil centru
turistic. drumul de intoarcere spre lisabona trece prin estoril, renumita statiune de litoral unde se afla cel mai mare cazinou din europa (pret informativ valabil pentru minim 20 persoane participante: 60 euro/ persoana). seara o putem sarbatori intr-un restaurant cu specific portughez unde vom putea asculta muzica fado. fiind la origine o muzica populara arabeasca ce s-a dezvoltat in cadrul oraselor, ea este adanc inradacinata in constiinta oamenilor, constituinduse metaforic in insusi destinul (fado) lor. cazare hotel vip executive entrecampos 4* (sau similar) in lisabona.

3 (03 aprilie, vineri): lisabona – obidos – alcobaca – batalha – porto (310km)
mic dejun. plecare spre porto. in drumul nostru vom vizita obidos – un oras medieval ce se intinde in partea de nord a lisabonei si care este fara indoiala una dintre cele mai reprezentative asezari fortificate din portugalia. vizitatorii pot admira, plimbandu-se printe metereze: morile de vant, viile si fermele din imprejurimi. magazinele sunt pline cu diverse obiecte mestesugaresti. continuam cu vizita manastirii alcobaca – obiectiv unesco – fondata in 1153 ca dar al regelui alfonso henriques catre bernard de clairvaux, apoi cu manastirea batalha declarata patrimoniu unesco ce dateaza din secolul al xv- lea. cazare hotel carris porto ribeira 4* (sau similar) in porto.

4 (04 aprilie, sambata): porto – tur de oras, croaziera pe raul douro si degustare de vinuri
mic dejun. in prima jumatate a zilei avem programat un tur al orasului porto. toata lumea spune despre porto ca este cea mai frumoasa “doamna” a portugaliei, din anul 1996 fiind declarat patrimoniu universal unesco. incepem cu avenida da boavista catre castelo do queijo si foz, urcam apoi pe avenida dos aliados indreptandu-ne catre catedrala ce dateaza din secolul al xii-lea, apoi catre biserica st francis si palatul bursei. vom avea putin timp liber in zona ribeira pentru fotografii iar apoi avem programata o croaziera pe raul douro (45/50 minute). in continuare vom vizita o crama cu vinuri unde avem inclusa si o degustare. cazare hotel carris porto ribeira 4* (sau similar) in porto.

5 (05 aprilie, duminica): braga – guimaraes (excursie optionala)
va propunem excursie optionala de o zi la braga si guimaraes. vizita in braga, capitala regiunii minho care in timpul romanilor era capitala galiciei, incepe pe dealul pe care se afla biserica si sanctuarul lui iisus. pentru a putea intelege de ce braga a fost si este un prosper centru al crestinismului va sugeram sa vizitati catedrala din oras cunoscuta pentru modul in care sunt sculptate treptele, ele aparand ca niste biserici in miniatura. fiecare din ele simbolizeaza pasii facuti de mantuitor pe drumul crucii. guimaraes reprezinta, conform placii din centrul orasului, “locul in care s-a nascut portugalia”. orasul a fost numit capitala culturala europeana in anul 2012, centrul acestuia fiind declarat patrimoniu
mondial unesco. vom vizita plaza de armas, dar si castelul medieval guimaraes, construit in secolul al x-lea (pret informativ excursie, valabil pentru minim 20 persoane participante: 50 euro/ persoana). cazare hotel carris porto ribeira 4* (sau similar) in porto.

6 (06 aprilie, luni): porto – aveiro – coimbra – fatima – lisabona (350 km)
mic dejun. ne vom indrepta spre lisabona, cu oprire in aveiro, orasul supranumit “venetia portugaliei”, o parte a acestuia fiind asezata pe canale unde vom avea ocazia sa admiram barcile colorate moliceiros. vom continua drumul si vom ajunge in coimbra (prima capitala a portugaliei) unde vom face o vizita cu ghidul insotitor, ce include universitatea si vechea catedrala. plecam din coimbra spre fatima, binecunoscut centru crestin unde se spune ca in anul 1917 s-a aratat fecioara maria unor copii de ciobani. vom avea aici timp liber pentru vizita dupa care ne vom continua drumul spre lisabona. cazare hotel vip executive entrecampos 4* (sau similar) in lisabona.

7 (07 aprilie, marti): lisabona (tur de oras)
mic dejun. in prima parte a zilei avem programat un tur cu ghid local. se viziteaza cele mai importante obiective turistice ale orasului: cartierul belem, un loc puternic legat de descoperirile maritime potugheze cu biserica dos jeronimos (intrarea nu este inclusa), o adevarata bijuterie a artei manueline, turnul belem si padrao dos descobrimentos – monument modern dedicat descoperirilor maritime ale portugaliei. vom vedea apoi piata marques de pombal, avenida da liberdade, piata restauradores si piata rossio. dupa-amiaza timp liber pentru ultimele cumparaturi inainte de plecarea spre tara. cazare cazare hotel vip executive entrecampos 4* (sau similar) in lisabona.

8 (08 aprilie, miercuri): lisabona – cluj-napoca
transfer catre aeroport pentru imbarcare pe cursa lufthansa lisabona – cluj-napoca (zbor cu schimbarea cursei la munchen) cu plecare la ora 06:20. vom ajunge in cluj-napoca la orele 17:25.

Valabilitatea acestei oferte a expirat! Va rugam contactati agentia pentru oferte similare.

Detalii tarife circuit

  • Durata: 8 zile
  • Categorie hoteluri: 4
  • Transport: Avion - Decolare din Cluj-Napoca, Romania

Calculeaza tariful circuitului in functie de data de plecare.

Data plecare Tarif
01 Aprilie 2020 925 €

tarife incepand de la 925 €

Servicii incluse

• transport cu avionul Cluj-Napoca – Lisabona – Cluj-Napoca, compania LUFHANSA (zbor cu escala la Munchen),
bagaj de cala 23 kg/persoana inclus;
• 7 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 4* conform program: 4 nopti in Lisabona, 3 nopti in Porto;
• transferuri aeroport – hotel – aeroport;
• transport pe teritoriul Portugaliei cu autocar aer conditionat;
• ghizi locali pentru tururi de oras in Lisabona si Porto;
• croaziera pe raul Douro si vizita cu degustare de vinuri in Porto;
• vizitarea oraselor Coimbra, Fatima, Obidos, Alcobaca, Batalha impreuna cu insotitorul de grup;
• insotitor roman de grup;
• taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari).

Servicii neincluse

asigurarea medicala de calatorie (optionala);
• asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice,
in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
• biletele de intrare la obiectivele turistice din program;
• taxa municipala impusa de primaria orasului Lisabona si a orasului Porto (se achita personal, la receptia
hotelului 2 euro/persoana/noapte)
• excursiile optionale;
• bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 25 EURO/persoana – se practica in
Portugalia, se achita la sosirea in tara;


Portalturism.com nu este responsabil pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre detaliile si preturile ofertelor de pe site si cele oferite in agentie. Intotdeauna vor avea prioritate informatiile primite in agentie.

Oferte circuite similare

Paralela 45 Sibiu