Vizualizezi oferta circuit Romania, vacanta Romania.

Circuit autocar Romania

Circuit Romania
  • Tari: Romania
  • Orase tranzitate: Alba Iulia

Descriere

Miercuri, 29.12: Bucuresti – Cetatea Calnic – Alba Iulia (aprox. 360 km)
Plecam spre Alba Iulia si pe drum facem o oprire la Cetatea Calnic, patrimoniul UNESCO. Ajungem la hotel in Alba Iulia, unde ne incalzim sufletul cu o tuica ardeleneasca si degustam placinte coapte pe lespede. Ne bucuram de timp liber pentru o vizita la unul dintre muzeele valoroase ale orasului si de atmosfera de iarna din centrul orasului.

Joi, 30.12: Rosia Montana – Bucium (aprox. 160 km)
Este ziua in care ne rasplatim cu o excursie optionala. Profitam de aceasta zi pentru a intalni Rosia Montana, propusa pentru includerea in patrimoniul UNESCO si descoperim un loc exceptional: satul Bucium, locuit inca din antichitate. Caracterului aprig al localnicilor care populeaza vaile si culmile sale si traditia milenara a baisagului (mineritului), au reusit sa tina inchegata comunitatea. Bucium este locul unde oficial minele s-au inchis in urma cu 50 de ani, dar locuitorii sunt inca conectati si viseaza la aurul pe care stramosii l-au scos din adancurile muntilor si la cel care este si astazi sub vatra lor. Buciumanii canta, sarbatoresc si joaca de fiecare data cand au ocazia si noi avem sansa sa ne bucuram impreuna cu ei de bucate alese, muzica si dansuri specifice zonei si de o plimbare cu sania prin peisajul feeric.

Vineri, 31.12: Blaj – Petrecere de Revelion (aprox. 70 km)
Ne indreptam spre Blaj, leagan al Scolii Ardelene si loc al celebrei Adunari Nationale din 1848. Blajul respira si transmite istorie pura si isi pastreaza aerul boem, cochet. Ii descoperim principalele obiective, nu putine la numar. Apoi ne intoarcem la hotel sa ne tragem sufletul pentru petrecerea de Revelion. Ne distram impreuna asteptand sosirea Noului An, pe care il intampinam cu veselie.

Sambata, 1.01: Cetatea Alba Carolina – Cina festiva
Ne trezim ceva mai tarziu pentru ca noaptea a fost alba, iar Anul Nou este proaspat. Dupa un mic dejun copios servit mai tirziu, ne punem sangele in miscare cu o plimbare prin cetate. Vizitam obiectivele romane ale castrului Apulum, aflam povestea Marchizul de Vauban, geniul militar din spatele fortificatiilor si ne lasam sufletul sa se incarce de istoria orasului. Pe seara continuam atmosfera festiva a inceputului de an.

Duminica 2.01: Alba-Iulia – Bucuresti (aprox. 360 km)
Ne luam ramas-bun de la cetate si ne pregatim de intoarcerea spre casa.

miercuri, 29.12: bucuresti – cetatea calnic – alba iulia (aprox. 360 km)
plecam spre alba iulia si pe drum facem o oprire la cetatea calnic, patrimoniul unesco. ajungem la hotel in alba iulia, unde ne incalzim sufletul cu o tuica ardeleneasca si degustam placinte coapte pe lespede. ne bucuram de timp liber pentru o vizita la unul dintre muzeele valoroase ale orasului si de atmosfera de iarna din centrul orasului.

joi, 30.12: rosia montana – bucium (aprox. 160 km)
este ziua in care ne rasplatim cu o excursie optionala. profitam de aceasta zi pentru a intalni rosia montana, propusa pentru includerea in patrimoniul unesco si descoperim un loc exceptional: satul bucium, locuit inca din antichitate. caracterului aprig al localnicilor care populeaza vaile si culmile sale si traditia milenara a baisagului (mineritului), au reusit sa tina inchegata comunitatea. bucium este locul unde oficial minele s-au inchis in urma cu 50 de ani, dar locuitorii sunt inca conectati si viseaza la aurul pe care stramosii l-au scos din adancurile muntilor si la cel care este si astazi sub vatra lor. buciumanii canta, sarbatoresc si joaca de fiecare data cand au ocazia si noi avem sansa sa ne bucuram impreuna cu ei de bucate alese, muzica si dansuri specifice zonei si de o plimbare cu sania prin peisajul feeric.

vineri, 31.12: blaj – petrecere de revelion (aprox. 70 km)
ne indreptam spre blaj, leagan al scolii ardelene si loc al celebrei adunari nationale din 1848. blajul respira si transmite istorie pura si isi pastreaza aerul boem, cochet. ii descoperim principalele obiective, nu putine la numar. apoi ne intoarcem la hotel sa ne tragem sufletul pentru petrecerea de revelion. ne distram impreuna asteptand sosirea noului an, pe care il intampinam cu veselie.

sambata, 1.01: cetatea alba carolina – cina festiva
ne trezim ceva mai tarziu pentru ca noaptea a fost alba, iar anul nou este proaspat. dupa un mic dejun copios servit mai tirziu, ne punem sangele in miscare cu o plimbare prin cetate. vizitam obiectivele romane ale castrului apulum, aflam povestea marchizul de vauban, geniul militar din spatele fortificatiilor si ne lasam sufletul sa se incarce de istoria orasului. pe seara continuam atmosfera festiva a inceputului de an.

duminica 2.01: alba-iulia – bucuresti (aprox. 360 km)
ne luam ramas-bun de la cetate si ne pregatim de intoarcerea spre casa.

Detalii tarife circuit

  • Durata: 4 zile
  • Categorie hoteluri: 4
  • Transport: Autocar

Calculeaza tariful circuitului in functie de data de plecare.

Data plecare Tarif
29 Decembrie 2021 1,660 RON Rezerva

tarife incepand de la 1,660 RON

Servicii incluse

• 4 nopți de cazare la hotel 4* în centrul orașului Alba-Iulia
• Mic dejun bufet și cina
• Primire tradiționala la sosire
• Petrecere de revelion cu cina festiva, pachet de bauturi, muzică si momente folclorice
• Cina festiva pe 1 ianuarie, cu prestație DJ și pachet de bauturi
• Turul Cetatii Alba Carolina
• Vizită ghidată la Cetatea Câlnic și Blaj
• Alte vizite conform descrierii
• Transport cu autocar modern, cu climatizare
• Ghid însoțitor pentru întreaga perioadă

Servicii neincluse

• Taxe și cheltuieli personale
• Mesele de pranz
• Intrarile la obiectivele turistice (inclusiv la Muzeul Național al Unirii și Muzeul Principia)
• Excursiile opționale


Portalturism.com nu este responsabil pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre detaliile si preturile ofertelor de pe site si cele oferite in agentie. Intotdeauna vor avea prioritate informatiile primite in agentie.

Oferte circuite similare

Donaris Tours