Vizualizezi oferta circuit Rusia, vacanta Rusia.

Circuit avion Rusia

Circuit Rusia
  • Tari: Rusia
  • Orase tranzitate:

Descriere

Ziua 1 / 17.08.2020: Bucureşti – Moscova – Sankt Petersburg
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 00:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Aeroflot). Plecare cu zborul companiei Aeroflot, SU 2039 (01:55 / 05:05) spre Moscova de unde se va pleca cu zborul SU 010 (08:20 / 09:50) spre Sankt Petersburg, oraş fondat de Petru cel Mare în anul 1703 ca o “fereastră către Europa”, fiind la acea dată a doua capitală a Imperiului Rus, până în anul 1918. Transfer la Hotel Golden Age 4* (sau similar 4*).
Ziua 2 / 18.08.2020: Sankt Petersburg – Vyritsa – Veliky Novgorod – Sankt Petersburg
Mic dejun. Timp liber pentru activități și vizite individuale sau excursie opţională (cu mic dejun la pachet) la Vyritsa şi Veliky Novgorod. La Vyritsa veţi vizita Biserica Sf. Serafim din Vyritsa, a cărei construcţie a început în anul 1913 cu o biserică din lemn închinată Icoanei Maicii Domnului din Kazan pentru comemorarea a 300 de ani de dinastie Romanov. Biserica principală are astăzi două altare: unul închinat icoanei Kazan, iar celălalt Sfântului Nicolae. Biserica de jos era închinată Sf. Serafim al Sarovului, sfânt adorat de Sf. Serafim din Vyritsa, pe care l-a considerat mentorul său. Înzestrat cu puteri divine, Sf. Serafim din Vyritsa a făcut numeroase minuni în timpul vieţii, având darul de a vindeca şi de a prezice viitorul, fiind canonizat în anul 2000 de către Biserica Rusă. Aşa cum la noi în ţară se fac pelerinaje la mormântul lui Arsenie Boca, aşa ajung şi aici pelerinii la mormântul Sf. Serafim din Vyritsa. În continuarea zilei vă veţi îndrepta spre Veliky Novgorod, supranumit Florenţa Rusiei, datorită faptului că niciun alt oraş rus nu a reuşit să păstreze atât de multe monumente vechi de arhitectură. Pe parcurs veţi face o scurtă oprire pentru a fotografia Schitul Perynskiy. În continuarea zilei veţi vizita Mănăstirea Sfântul Gheorghe cunoscută şi sub numele de Mănăstirea Yuriev, situată pe malul stâng al râului Volkhov, în apropierea locului unde acesta se varsă în Lacul Ilmen. Mănăstirea se numără printre cele mai vechi aşezăminte monahale din Rusia, fiind întemeiată în perioada sec. XI-XII. Veţi vizita apoi Muzeul Vitoslavicy, un muzeu în aer liber cu clădiri din lemn, care ilustrează vechile sate ruseşti, după care veţi ajunge în Novgorod unde veţi vizita Kremlin-ul, care adăposteşte cel mai vechi palat folosit în trecut ca sală de întâlnire a arhiepiscopilor şi Catedrala Sf. Sofia cu cele 5 domuri, unul dintre cele mai vechi monumente creştine din toată Rusia, fiind în acelaşi timp cea mai bine conservată biserică din sec. al XI-lea. Veţi face apoi un tur în Curtea Yoroslavskoe, după care veţi vizita Catedrala Sf. Nicolae. Întoarcere la Sankt Petersburg pentru cazare la Hotel Golden Age 4* (sau similar 4*).
Ziua 3 / 19.08.2020: Sankt Petersburg – Moscova
Mic dejun. Însoţiţi de ghidul local, vom porni în turul panoramic al oraşului Sankt Petersburg, al doilea oraş ca mărime al Rusiei, care va include Bulevardul Al. Nevsky cu celebrele sale poduri, Piaţa Palatului de Iarnă, locul de desfăşurare a unor importante momente din istoria Rusiei, Amiralitatea, Fluviul Neva cu podurile care se ridică noaptea, Catedrala Sf. Isaac (intrare opţională), Crucişătorul Aurora, Piaţa Senatului, emblema oraşului – Fortăreaţa Petru şi Pavel, unde se odihnesc mulţi dintre foştii țari ai Rusiei, care găzduieşte numeroase muzee care reflectă istoria tumultoasă a oraşului de la fondarea sa până în prezent (intrare inclusă), Monumentul lui Petru cel Mare şi Catedrala Fecioarei din Kazan (intrare opţională). În continuarea zilei vom vizita Muzeul Ermitaj, unul dintre cele mai mari şi mai bogate muzee din lume, cu peste 3 milioane de exponate provenite din toate colţurile lumii. Transfer la aeroport de unde vom pleca cu zborul companiei Aeroflot, SU 039 (18:40 / 20:00) spre Moscova, capitala Rusiei, metropolă situată pe malurile fluviilor Oka şi Volga, care, cu cei aproximativ 8 milioane de locuitori, este în prezent nu numai sediul guvernului rus, ci şi un loc cu multe atracţii de renume mondial. Transfer pentru cazare la Hotel Park Inn by Radisson Sheremetievo Airport 4* (sau similar 4*).
Ziua 4 / 20.08.2020: Moscova – Murom – Vyksa
Mic dejun. Plecare spre Murom, unul dintre cele mai pitoreşti orăşele antice din regiunea Vladimir, situat pe malul stâng al râului Oka, împodobit cu multe biserici şi mănăstiri. Murom a câştigat un loc de durată în imaginaţia rusă, fiind lăcaşul celor doi sfinţi: prințul Petru și soția lui Fevronia, unii dintre cei mai iubiţi sfinţi ai Rusiei. Ajunşi în cetatea medievală Murom, considerat oraşul sfinţilor familişti, vom face un tur panoramic care va include vizitarea Mănăstirilor Bunavestire şi Schimbarea la Faţă, mănăstiri de călugări şi de maici, dedicate celor doi soţi, Sfinţilor Petru şi Fevronia, care se odihnesc în aceeaşi raclă. În cea mai veche mănăstire din Murom, situată pe malul abrupt al Râului Oka, dedicată Schimbării la Faţă a Mântuitorului, vom vedea icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, iar în Mănăstirea Buna Vestire vom vedea o altă icoană miraculoasă, cea a Sf. Ilie din Murom. Vom putea admira în centrul oraşului Murom turnurile frumos decorate şi bisericile instituţiilor monahale adiacente, precum Mănăstirea Sfânta Treime, pe care o vom vizita. În continuarea zilei ne vom deplasa spre Vyska, unde ne vom caza la Hotel Batashev 4* (sau similar 4*).
Ziua 5 / 21.08.2020: Vyksa – Diveevo – Suzdal
Mic dejun. În această zi ne vom îndrepta către una dintre cele mai mari mănăstiri ortodoxe din Rusia,
Mănăstirea Diveevo, construită într-o zonă considerată de o mare importanţă spirituală, cunoscută mai ales pentru faptul că aici a vieţuit Sfântul Serafim de Sarov. Vom vizita Catedrala Sfânta Treime, unde se află moaştele Sf. Serafim de Sarov şi Icoana Maicii Domnului “Bucuria tuturor bucuriilor” făcătoare de minuni, în faţa căreia Sfântul a trecut la Domnul, rugându-se în genunchi. Sf. Serafim de Sarov, cel mai iubit sfânt al Rusiei, cel care a stat o mie de zile şi nopţi în rugăciune pe o piatră, este cel căruia în timpul vieţii i s-a arătat Maica Domnului de 12 ori, care i-a descris Mănăstirea din Diveevo, numind-o „al patrulea lăcaş universal al ei pe pământ” (după Iviron, Athos şi Kiev). Puţini ştiu că Sf. Serafim de Sarov este sfântul la care a fost condus Arsenie Boca de către Fecioara Maria pe Muntele Athos (desigur că atunci când s-a întâmplat această minune Sf. Sarov trecuse în lumea cealaltă de aproape 100 de ani). Vom vizita în continuare Catedrala Schimbării la Faţă şi Biserica Kazan, unde se află moaştele Sf. Alexandru, Marta şi Elena. Ne vom îndrepta apoi spre locul numit “pustia de aproape”, la izvorul tămăduitor al Sf. Serafim de Sarov şi la izvorul Maicii Domnului. Binecuvântaţi şi încărcaţi de energia locului, ne vom îndrepta spre Suzdal, oraş care aparţine Inelului de Aur, zonă care înconjoară Moscova ca o coroană, cunoscută în trecut sub denumirea de “Zalesye”, care în traducere înseamnă “dincolo de păduri”, în care s-au dezvoltat marile cetăţi medievale – kremlin-urile. Suzdal-ul, cetatea care datează din anul 1024, este actualmente un orăşel cu aprox. 10.000 locuitori, care, pe o suprafaţă de numai 9 km2, deţine 300 de biserici medievale, unele dintre ele intrate în Patrimoniul Mondial UNESCO. Cazare la Hotel Sokol 4* (sau similar 4*).
Ziua 6 / 22.08.2020: Suzdal – Vladimir – Bogoliubovo – Suzdal
Mic dejun. Vom porni în turul panoramic al oraşului Suzdal, numit şi “oraşul muzeu”, prilej cu care vom vedea Muzeul de Arhitectură din lemn, vom vizita Kremlin-ul, construit în sec. XI-XII şi Mănăstirea Spaso-Efimiev, care păstrează fresce din sec. al XVII-lea. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre Vladimir, prima capitală a Rusiei, oraş fondat în anul 1108 de către principele kievean Vladimir Monomach, pe malul râului Kliazma. Vom vizita Catedrala Adormirii Maicii Domnului, prima biserică creştină din Rusia, construită pe locul în care în anul 1000 au fost creştinaţi primii ruşi de către Sf. Țar Vladimir, unde se află moaştele Sf. Andrei Bogoliubov şi unde vom putea vedea câteva fresce pictate de Andrei Rubliov, renumitul pictor de icoane şi Icoana Maicii Domnului din Vladimir, cea mai venerată icoană a poporului rus. Cronicarii timpului comparau această biserică cu templul lui Solomon din Ierusalim pentru că ea poate adăposti aprox. 2.000 de oameni. Vom admira în continuare arhitectura Porţilor de aur din centrul oraşului, precum şi Catedrala Sf. Dimitrie (exterior) cu frumoasele sale faţade sculptate cu diverse scene de vânătoare. Itinerarul zilei va continua spre Bogoliubovo, situat în apropierea Vladimirului, oraş în care s-a păstrat reşedinţa cneazului Andrei Bogoliubski din sec. al XII-lea. Creştinii ortodocşi ruşi cred că Bogolyubovo a fost fondat pe locul în care Andrei Bogolyubovo a avut o viziune miraculoasă cu Theotokos (denumire ce înseamnă „purtătoare de Dumnezeu”, Fecioara Maria). Theotokos-ul i-a apărut într-o viziune ţinând o listă în mâna dreaptă şi poruncindu-i să construiască o biserică şi o mănăstire în acel loc. Prin urmare a fost ridicată biserica Mijlocirii de pe Nerl, care se află pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO din anul 1992. Prinţul Andrei Bogolyubovo a apelat la un iconograf pentru a picta o icoană inspirată de apariţia Theotokos-ului. Aceasta icoană poartă denumirea de Icoana Bogolubskaya a Theotokos-ului. Vom vizita Mănăstirea Bogoliubovo, Castelul princiar al lui Andrei şi Biserica Pokrova pe Nerl (dacă condiţiile meteo permit), toate acestea fiind listate în Patrimoniului Mondial UNESCO. Seara vom reveni la Suzdal pentru cazare la Hotel Sokol 4* (sau similar 4*).
Ziua 7 / 23.08.2020: Suzdal – Kostroma – Yaroslavl
Mic dejun. Plecare spre Kostroma, leagănul Romanovilor, pentru prima dată înregistrat în cronicile anului 1213. Fiind unul dintre cele mai nordice oraşe în cadrul marelui ducat al Moscovei, Kostroma a servit drept zonă de retragere pentru marii duci atunci când inamicii au asediat Moscova în anii 1382, 1408 şi 1433. Evoluţia spectaculoasă a oraşului în sec. al XVI-lea ar putea fi atribuită stabilirii de legături comerciale cu neguţătorii englezi şi olandezi prin portul Archangel. Boris Godunov a reconstruit manăstirile Ipatiev şi Epiphany din piatră, construcţia celor două lacaşe de cult fiind finalizate înainte ca oraşul să fie martor la evenimentele Timpurilor Tulburi. Vom face un tur panoramic de oraş, care va include Biserica Învierii de pe Râul Debre, Mănăstirea Sf. Anastasia şi vizitarea Mănăstirii Ipatyevsky cu Catedrala Sf. Treime. Ne vom îndrepta apoi spre Yaroslavl, oraş port care se întinde pe mai bine de 20 km pe ambele maluri ale Volgăi, inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Oraşul Yaroslavl, fondat în sec. al XI-lea de către Prinţul Yaroslav cel Înţelept este renumit pentru numeroasele biserici care datează din sec. al XVII-lea, fiind un exemplu grăitor al reformei de planificare urbană ordonată de Împărăteasa Ecaterina cea Mare pentru întreaga Rusie în anul 1763. Unele dintre structurile istorice ale oraşului s-au păstrat, însă oraşul a fost remodelat într-un stil neoclasic pe un plan radial urban, în care se simt influenţele Europei de Vest în Imperiul Rusesc. Tur panoramic de oraş care va include Bisericile Posad, Biserica Sf. Ilie Proorocul, aflată în Piaţa Centrală a oraşului, ale cărei fresce constituie un adevărat muzeu de pictură veche rusească, vizitarea Catedralei Adormirii Maicii Domnului, Mănăstirea Spaso-Preobrazhensky şi Muzeul Icoanelor. În continuare vom vizita Mănăstirea Tolga, care datează din anul 1354 şi care adăposteşte moaştele Sf. Ignatie Briancianinov (supranumit duhovnicul contemporaneităţii); biserica are două icoane făcătoare de minuni ale Maicii Domnului, despre una dintre ele fiind făcută o menţiune încă din anul 1333. Țarul Ivan cel Groaznic a fost vindecat cu rugăciuni la această icoană în sec. al XVI-lea. Mănăstirea a fost redeschisă în 1988, ca prima mănăstire de maici din Rusia. Cazare la Hotel Park Inn 4* (sau similar 4*).
Ziua 8 / 24.08.2020: Yaroslavl – Rostov – Pereslavl Zalessky – Alexandrov – Serghiev Posad – Moscova
Mic dejun. Dimineața ne vom deplasa spre Rostov, unul dintre cele mai vechi oraşe din Rusia, menţionat pentru prima dată în anul 862 ca o aşezare importantă. În sec. al XIV-lea, episcopii din Rostov au devenit arhiepiscopi, iar mai târziu, în sec. al XVI-lea, mitropoliţi. Unul dintre mitropoliţi, pe nume Iona Sysoyevich, a stabilit ca principal reper al oraşului Kremlin-ul, care este considerat de mulţi ca fiind una dintre cele mai de seamă zone din afara Moscovei. Devastat de mongoli în sec. XIIIXIV şi de polonezi în anul 1608, Rostov-ul este acum un oraş de dimensiuni medii. Din acest motiv, scaunul metropolitan a fost transferat la Yaroslavl în a doua jumătate a sec. al XVIII-lea. Din anul 1988 a devenit reşedinţa uneia dintre primele episcopii ruseşti, însă dincolo de valoarea istorică, Rostov-ul e recunoscut şi pentru emailurile sale. Ca urmare, vom vizita Muzeul Emailului şi Kremlin-ul oraşului. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre Pereslavl Zalessky, unul dintre cele mai frumoase oraşe vechi din Rusia, unde vom face o scurtă oprire pentru fotografii. Vom pleca apoi către Alexandrov, un orăşel liniștit până în sec. al XVI-lea când a fost vizitat de către Țarul Ivan cel Groaznic, care l-a îndrăgit atât de tare, încât a decis să-şi stabilească aici reşedinţa pentru următorii 17 ani. De aici, din Alexandrov, Țarul a lansat atacurile militare spre câteva orăşele precum Klin, Torzhok, Tver şi tot aici şi-a ucis şi fiul cel mare, pe Prinţul Ivan. În perioada şederii familiei regale în Alexandrov, acesta a devenit un centru al culturii şi artei, unde şi-au desfăşurat activitatea renumiţi arhitecţi, muzicieni şi artişti. În Alexandrov vom vizita Muzeul Alexandrovskaya Sloboda, care cuprinde curtea imperială, camerele palatului şi pivniţele imperiale, precum şi fosta locuinţă a lui Ivan cel Groaznic. Ne vom îndrepta apoi spre Serghiev Posad, numit şi Zagorsk, situat la o distanţă de aprox. 70 km față de Moscova, oraş care a fost principalul centru politic, spiritual şi cultural al Rusiei. În Serghiev Posad vom vizita Lavra Sf. Treimi a Sf. Serghie de Radonej, cel care a aşezat Rusia sub semnul Sfintei Treimi, care este de fapt Kremlin-ul din Serghiev Posad. În cetatea alcătuită din 35 de clădiri se află Catedrala Adormirii Maicii Domnului, construită în perioada anilor 1559-1585 după exemplul bisericii Adormirii Maicii Domnului din Kremlin-ul din Moscova, mormintele lui Boris Godunov şi ale familiei sale, Capela Nadkladeznaia, construită la sfârşitul sec. al XVII-lea, Palatul Țarului, cea mai mare Academie Teologică din Rusia şi reşedinţa Sfântului Patriarh al Rusiei și Catedrala Sf. Treime, cea mai mare mănăstire din Rusia şi cel mai important centru al ortodoxiei ruse încă din sec. al XIV-lea, în jurul căreia a fost construit oraşul. Aceasta a fost decorată în anul 1425 de pictorii Daniil Ciornai şi Andrei Rubliov, cel din urmă pictând şi icoana Sfintei Treimi, celebra icoană a ortodoxiei. Plecare spre Moscova unde ne vom caza la Hotel Novotel Moscow Centre 4* (sau similar 4*).
Ziua 9 / 25.08.2020: Moscova – Bucureşti
Mic dejun. Însoţiţi de ghidul local, vom face un tur panoramic al oraşului Moscova care va include: Piaţa Roşie, construită în sec. al XVI-lea de Ivan cel Groaznic, Catedrala Sf. Vasile şi Mănăstirea Novodevicii (intrările nu sunt incluse) cu zidurile sale colorate în roşu şi alb şi cu cele 5 cupolele aurite. Mănăstirea situată în apropierea Moscovei a fost construită de tatăl lui Ivan cel Groaznic, fiind denumită iniţial Catedrala Maicii Domnului din Smolensk, în semn de venerare a Icoanei de la Smolensk, despre care se spune că a fost pictată de însuşi Sfântul Luca. Aceasta s-a transformat rapid într-o mănăstire a fetelor şi femeilor aristocraţiei ruse, care preferau să se călugărească sau erau forţate să facă acest lucru de către taţii lor ca urmare a divorţului sau a morţii bărbaţilor lor. Atât prima soţie, cât şi sora lui Petru cel Mare au fost călugăriţe aici, la Mănăstirea Novodevici. Vom vedea cel mai frumos şi mai romantic loc din Moscova, cu o valoare istorică şi arhitecturală inestimabilă: clopotniţa în stil baroc din sec. al XVII-lea, despre care se spune că este cea mai frumoasă clopotniţă din întreaga Rusie. Vom continua explorarea capitalei ruseşti cu vizitarea Kremlin-ului, celebru complex arhitectonic şi istoric fortificat, situat în inima metropolei, înconjurat de ziduri vechi din cărămidă roşie şi nu mai puţin de 19 turnuri, mărginit de Râul Moscova (la sud), Catedrala Sf. Vasile şi Piaţa Roşie (la est) şi Grădinile Alexandru (la vest), fiind cea mai cunoscută dintre cetăţile ruseşti (numite kremlin), care include 4 palate, 3 catedrale şi un impunător zid de incintă, prevăzut cu 20 de turnuri. Fostă reşedinţă a ţarilor Rusiei şi reşedinţa oficială actuală a preşedintelui Rusiei, Kremlin-ul este un ansamblu arhitectural unic, care a început să fie construit în sec. al XV-lea. Vom admira Piaţa Catedralei – centrul Kremlin-ului, Catedrala Adormirea Maicii Domnului, principala catedrală a Rusiei şi locul de încoronare a ţarilor Rusiei, un adevărat giuvaer al arhitecturii medievale ruseşti, numită “minune” datorită turlelor care dau senzaţia că plutesc în aer. Vom putea admira, de asemenea, Catedrala Bunavestire, cu cele 9 cupole aurite şi fosta biserică privată a ţarilor Rusiei, Catedrala Arhanghelului Mihail – locul de înmormântare al ţarilor, faimosul Clopot al lui Ivan cel Mare care datează din sec. al XVI-lea şi Tunul Țar. Transfer la aeroport pentru zborul companiei Aeroflot, SU 2038 (21:45 / 01:05) spre Bucureşti.
Ziua 10 / 26.08.2020: Bucureşti
Sosire la Bucureşti la ora 01:05.

ziua 1 / 17.08.2020: bucureşti – moscova – sankt petersburg
Întâlnire cu conducătorul de grup la aeroportul henri coandă, la ora 00:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei aeroflot). plecare cu zborul companiei aeroflot, su 2039 (01:55 / 05:05) spre moscova de unde se va pleca cu zborul su 010 (08:20 / 09:50) spre sankt petersburg, oraş fondat de petru cel mare în anul 1703 ca o “fereastră către europa”, fiind la acea dată a doua capitală a imperiului rus, până în anul 1918. transfer la hotel golden age 4* (sau similar 4*).

2 / 18.08.2020: sankt petersburg – vyritsa – veliky novgorod – sankt petersburg
mic dejun. timp liber pentru activități și vizite individuale sau excursie opţională (cu mic dejun la pachet) la vyritsa şi veliky novgorod. la vyritsa veţi vizita biserica sf. serafim din vyritsa, a cărei construcţie a început în anul 1913 cu o biserică din lemn închinată icoanei maicii domnului din kazan pentru comemorarea a 300 de ani de dinastie romanov. biserica principală are astăzi două altare: unul închinat icoanei kazan, iar celălalt sfântului nicolae. biserica de jos era închinată sf. serafim al sarovului, sfânt adorat de sf. serafim din vyritsa, pe care l-a considerat mentorul său. Înzestrat cu puteri divine, sf. serafim din vyritsa a făcut numeroase minuni în timpul vieţii, având darul de a vindeca şi de a prezice viitorul, fiind canonizat în anul 2000 de către biserica rusă. aşa cum la noi în ţară se fac pelerinaje la mormântul lui arsenie boca, aşa ajung şi aici pelerinii la mormântul sf. serafim din vyritsa. În continuarea zilei vă veţi îndrepta spre veliky novgorod, supranumit florenţa rusiei, datorită faptului că niciun alt oraş rus nu a reuşit să păstreze atât de multe monumente vechi de arhitectură. pe parcurs veţi face o scurtă oprire pentru a fotografia schitul perynskiy. În continuarea zilei veţi vizita mănăstirea sfântul gheorghe cunoscută şi sub numele de mănăstirea yuriev, situată pe malul stâng al râului volkhov, în apropierea locului unde acesta se varsă în lacul ilmen. mănăstirea se numără printre cele mai vechi aşezăminte monahale din rusia, fiind întemeiată în perioada sec. xi-xii. veţi vizita apoi muzeul vitoslavicy, un muzeu în aer liber cu clădiri din lemn, care ilustrează vechile sate ruseşti, după care veţi ajunge în novgorod unde veţi vizita kremlin-ul, care adăposteşte cel mai vechi palat folosit în trecut ca sală de întâlnire a arhiepiscopilor şi catedrala sf. sofia cu cele 5 domuri, unul dintre cele mai vechi monumente creştine din toată rusia, fiind în acelaşi timp cea mai bine conservată biserică din sec. al xi-lea. veţi face apoi un tur în curtea yoroslavskoe, după care veţi vizita catedrala sf. nicolae. Întoarcere la sankt petersburg pentru cazare la hotel golden age 4* (sau similar 4*).

3 / 19.08.2020: sankt petersburg – moscova
mic dejun. Însoţiţi de ghidul local, vom porni în turul panoramic al oraşului sankt petersburg, al doilea oraş ca mărime al rusiei, care va include bulevardul al. nevsky cu celebrele sale poduri, piaţa palatului de iarnă, locul de desfăşurare a unor importante momente din istoria rusiei, amiralitatea, fluviul neva cu podurile care se ridică noaptea, catedrala sf. isaac (intrare opţională), crucişătorul aurora, piaţa senatului, emblema oraşului – fortăreaţa petru şi pavel, unde se odihnesc mulţi dintre foştii țari ai rusiei, care găzduieşte numeroase muzee care reflectă istoria tumultoasă a oraşului de la fondarea sa până în prezent (intrare inclusă), monumentul lui petru cel mare şi catedrala fecioarei din kazan (intrare opţională). În continuarea zilei vom vizita muzeul ermitaj, unul dintre cele mai mari şi mai bogate muzee din lume, cu peste 3 milioane de exponate provenite din toate colţurile lumii. transfer la aeroport de unde vom pleca cu zborul companiei aeroflot, su 039 (18:40 / 20:00) spre moscova, capitala rusiei, metropolă situată pe malurile fluviilor oka şi volga, care, cu cei aproximativ 8 milioane de locuitori, este în prezent nu numai sediul guvernului rus, ci şi un loc cu multe atracţii de renume mondial. transfer pentru cazare la hotel park inn by radisson sheremetievo airport 4* (sau similar 4*).

4 / 20.08.2020: moscova – murom – vyksa
mic dejun. plecare spre murom, unul dintre cele mai pitoreşti orăşele antice din regiunea vladimir, situat pe malul stâng al râului oka, împodobit cu multe biserici şi mănăstiri. murom a câştigat un loc de durată în imaginaţia rusă, fiind lăcaşul celor doi sfinţi: prințul petru și soția lui fevronia, unii dintre cei mai iubiţi sfinţi ai rusiei. ajunşi în cetatea medievală murom, considerat oraşul sfinţilor familişti, vom face un tur panoramic care va include vizitarea mănăstirilor bunavestire şi schimbarea la faţă, mănăstiri de călugări şi de maici, dedicate celor doi soţi, sfinţilor petru şi fevronia, care se odihnesc în aceeaşi raclă. În cea mai veche mănăstire din murom, situată pe malul abrupt al râului oka, dedicată schimbării la faţă a mântuitorului, vom vedea icoana făcătoare de minuni a maicii domnului, iar în mănăstirea buna vestire vom vedea o altă icoană miraculoasă, cea a sf. ilie din murom. vom putea admira în centrul oraşului murom turnurile frumos decorate şi bisericile instituţiilor monahale adiacente, precum mănăstirea sfânta treime, pe care o vom vizita. În continuarea zilei ne vom deplasa spre vyska, unde ne vom caza la hotel batashev 4* (sau similar 4*).

5 / 21.08.2020: vyksa – diveevo – suzdal
mic dejun. În această zi ne vom îndrepta către una dintre cele mai mari mănăstiri ortodoxe din rusia,
mănăstirea diveevo, construită într-o zonă considerată de o mare importanţă spirituală, cunoscută mai ales pentru faptul că aici a vieţuit sfântul serafim de sarov. vom vizita catedrala sfânta treime, unde se află moaştele sf. serafim de sarov şi icoana maicii domnului “bucuria tuturor bucuriilor” făcătoare de minuni, în faţa căreia sfântul a trecut la domnul, rugându-se în genunchi. sf. serafim de sarov, cel mai iubit sfânt al rusiei, cel care a stat o mie de zile şi nopţi în rugăciune pe o piatră, este cel căruia în timpul vieţii i s-a arătat maica domnului de 12 ori, care i-a descris mănăstirea din diveevo, numind-o „al patrulea lăcaş universal al ei pe pământ” (după iviron, athos şi kiev). puţini ştiu că sf. serafim de sarov este sfântul la care a fost condus arsenie boca de către fecioara maria pe muntele athos (desigur că atunci când s-a întâmplat această minune sf. sarov trecuse în lumea cealaltă de aproape 100 de ani). vom vizita în continuare catedrala schimbării la faţă şi biserica kazan, unde se află moaştele sf. alexandru, marta şi elena. ne vom îndrepta apoi spre locul numit “pustia de aproape”, la izvorul tămăduitor al sf. serafim de sarov şi la izvorul maicii domnului. binecuvântaţi şi încărcaţi de energia locului, ne vom îndrepta spre suzdal, oraş care aparţine inelului de aur, zonă care înconjoară moscova ca o coroană, cunoscută în trecut sub denumirea de “zalesye”, care în traducere înseamnă “dincolo de păduri”, în care s-au dezvoltat marile cetăţi medievale – kremlin-urile. suzdal-ul, cetatea care datează din anul 1024, este actualmente un orăşel cu aprox. 10.000 locuitori, care, pe o suprafaţă de numai 9 km2, deţine 300 de biserici medievale, unele dintre ele intrate în patrimoniul mondial unesco. cazare la hotel sokol 4* (sau similar 4*).

6 / 22.08.2020: suzdal – vladimir – bogoliubovo – suzdal
mic dejun. vom porni în turul panoramic al oraşului suzdal, numit şi “oraşul muzeu”, prilej cu care vom vedea muzeul de arhitectură din lemn, vom vizita kremlin-ul, construit în sec. xi-xii şi mănăstirea spaso-efimiev, care păstrează fresce din sec. al xvii-lea. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre vladimir, prima capitală a rusiei, oraş fondat în anul 1108 de către principele kievean vladimir monomach, pe malul râului kliazma. vom vizita catedrala adormirii maicii domnului, prima biserică creştină din rusia, construită pe locul în care în anul 1000 au fost creştinaţi primii ruşi de către sf. Țar vladimir, unde se află moaştele sf. andrei bogoliubov şi unde vom putea vedea câteva fresce pictate de andrei rubliov, renumitul pictor de icoane şi icoana maicii domnului din vladimir, cea mai venerată icoană a poporului rus. cronicarii timpului comparau această biserică cu templul lui solomon din ierusalim pentru că ea poate adăposti aprox. 2.000 de oameni. vom admira în continuare arhitectura porţilor de aur din centrul oraşului, precum şi catedrala sf. dimitrie (exterior) cu frumoasele sale faţade sculptate cu diverse scene de vânătoare. itinerarul zilei va continua spre bogoliubovo, situat în apropierea vladimirului, oraş în care s-a păstrat reşedinţa cneazului andrei bogoliubski din sec. al xii-lea. creştinii ortodocşi ruşi cred că bogolyubovo a fost fondat pe locul în care andrei bogolyubovo a avut o viziune miraculoasă cu theotokos (denumire ce înseamnă „purtătoare de dumnezeu”, fecioara maria). theotokos-ul i-a apărut într-o viziune ţinând o listă în mâna dreaptă şi poruncindu-i să construiască o biserică şi o mănăstire în acel loc. prin urmare a fost ridicată biserica mijlocirii de pe nerl, care se află pe lista patrimoniului mondial unesco din anul 1992. prinţul andrei bogolyubovo a apelat la un iconograf pentru a picta o icoană inspirată de apariţia theotokos-ului. aceasta icoană poartă denumirea de icoana bogolubskaya a theotokos-ului. vom vizita mănăstirea bogoliubovo, castelul princiar al lui andrei şi biserica pokrova pe nerl (dacă condiţiile meteo permit), toate acestea fiind listate în patrimoniului mondial unesco. seara vom reveni la suzdal pentru cazare la hotel sokol 4* (sau similar 4*).

7 / 23.08.2020: suzdal – kostroma – yaroslavl
mic dejun. plecare spre kostroma, leagănul romanovilor, pentru prima dată înregistrat în cronicile anului 1213. fiind unul dintre cele mai nordice oraşe în cadrul marelui ducat al moscovei, kostroma a servit drept zonă de retragere pentru marii duci atunci când inamicii au asediat moscova în anii 1382, 1408 şi 1433. evoluţia spectaculoasă a oraşului în sec. al xvi-lea ar putea fi atribuită stabilirii de legături comerciale cu neguţătorii englezi şi olandezi prin portul archangel. boris godunov a reconstruit manăstirile ipatiev şi epiphany din piatră, construcţia celor două lacaşe de cult fiind finalizate înainte ca oraşul să fie martor la evenimentele timpurilor tulburi. vom face un tur panoramic de oraş, care va include biserica Învierii de pe râul debre, mănăstirea sf. anastasia şi vizitarea mănăstirii ipatyevsky cu catedrala sf. treime. ne vom îndrepta apoi spre yaroslavl, oraş port care se întinde pe mai bine de 20 km pe ambele maluri ale volgăi, inclus pe lista patrimoniului mondial unesco. oraşul yaroslavl, fondat în sec. al xi-lea de către prinţul yaroslav cel Înţelept este renumit pentru numeroasele biserici care datează din sec. al xvii-lea, fiind un exemplu grăitor al reformei de planificare urbană ordonată de Împărăteasa ecaterina cea mare pentru întreaga rusie în anul 1763. unele dintre structurile istorice ale oraşului s-au păstrat, însă oraşul a fost remodelat într-un stil neoclasic pe un plan radial urban, în care se simt influenţele europei de vest în imperiul rusesc. tur panoramic de oraş care va include bisericile posad, biserica sf. ilie proorocul, aflată în piaţa centrală a oraşului, ale cărei fresce constituie un adevărat muzeu de pictură veche rusească, vizitarea catedralei adormirii maicii domnului, mănăstirea spaso-preobrazhensky şi muzeul icoanelor. În continuare vom vizita mănăstirea tolga, care datează din anul 1354 şi care adăposteşte moaştele sf. ignatie briancianinov (supranumit duhovnicul contemporaneităţii); biserica are două icoane făcătoare de minuni ale maicii domnului, despre una dintre ele fiind făcută o menţiune încă din anul 1333. Țarul ivan cel groaznic a fost vindecat cu rugăciuni la această icoană în sec. al xvi-lea. mănăstirea a fost redeschisă în 1988, ca prima mănăstire de maici din rusia. cazare la hotel park inn 4* (sau similar 4*).

8 / 24.08.2020: yaroslavl – rostov – pereslavl zalessky – alexandrov – serghiev posad – moscova
mic dejun. dimineața ne vom deplasa spre rostov, unul dintre cele mai vechi oraşe din rusia, menţionat pentru prima dată în anul 862 ca o aşezare importantă. În sec. al xiv-lea, episcopii din rostov au devenit arhiepiscopi, iar mai târziu, în sec. al xvi-lea, mitropoliţi. unul dintre mitropoliţi, pe nume iona sysoyevich, a stabilit ca principal reper al oraşului kremlin-ul, care este considerat de mulţi ca fiind una dintre cele mai de seamă zone din afara moscovei. devastat de mongoli în sec. xiii – xiv şi de polonezi în anul 1608, rostov-ul este acum un oraş de dimensiuni medii. din acest motiv, scaunul metropolitan a fost transferat la yaroslavl în a doua jumătate a sec. al xviii-lea. din anul 1988 a devenit reşedinţa uneia dintre primele episcopii ruseşti, însă dincolo de valoarea istorică, rostov-ul e recunoscut şi pentru emailurile sale. ca urmare, vom vizita muzeul emailului şi kremlin-ul oraşului. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre pereslavl zalessky, unul dintre cele mai frumoase oraşe vechi din rusia, unde vom face o scurtă oprire pentru fotografii. vom pleca apoi către alexandrov, un orăşel liniștit până în sec. al xvi-lea când a fost vizitat de către Țarul ivan cel groaznic, care l-a îndrăgit atât de tare, încât a decis să-şi stabilească aici reşedinţa pentru următorii 17 ani. de aici, din alexandrov, Țarul a lansat atacurile militare spre câteva orăşele precum klin, torzhok, tver şi tot aici şi-a ucis şi fiul cel mare, pe prinţul ivan. În perioada şederii familiei regale în alexandrov, acesta a devenit un centru al culturii şi artei, unde şi-au desfăşurat activitatea renumiţi arhitecţi, muzicieni şi artişti. În alexandrov vom vizita muzeul alexandrovskaya sloboda, care cuprinde curtea imperială, camerele palatului şi pivniţele imperiale, precum şi fosta locuinţă a lui ivan cel groaznic. ne vom îndrepta apoi spre serghiev posad, numit şi zagorsk, situat la o distanţă de aprox. 70 km față de moscova, oraş care a fost principalul centru politic, spiritual şi cultural al rusiei. În serghiev posad vom vizita lavra sf. treimi a sf. serghie de radonej, cel care a aşezat rusia sub semnul sfintei treimi, care este de fapt kremlin-ul din serghiev posad. În cetatea alcătuită din 35 de clădiri se află catedrala adormirii maicii domnului, construită în perioada anilor 1559-1585 după exemplul bisericii adormirii maicii domnului din kremlin-ul din moscova, mormintele lui boris godunov şi ale familiei sale, capela nadkladeznaia, construită la sfârşitul sec. al xvii-lea, palatul Țarului, cea mai mare academie teologică din rusia şi reşedinţa sfântului patriarh al rusiei și catedrala sf. treime, cea mai mare mănăstire din rusia şi cel mai important centru al ortodoxiei ruse încă din sec. al xiv-lea, în jurul căreia a fost construit oraşul. aceasta a fost decorată în anul 1425 de pictorii daniil ciornai şi andrei rubliov, cel din urmă pictând şi icoana sfintei treimi, celebra icoană a ortodoxiei. plecare spre moscova unde ne vom caza la hotel novotel moscow centre 4* (sau similar 4*).

9 / 25.08.2020: moscova – bucureşti
mic dejun. Însoţiţi de ghidul local, vom face un tur panoramic al oraşului moscova care va include: piaţa roşie, construită în sec. al xvi-lea de ivan cel groaznic, catedrala sf. vasile şi mănăstirea novodevicii (intrările nu sunt incluse) cu zidurile sale colorate în roşu şi alb şi cu cele 5 cupolele aurite. mănăstirea situată în apropierea moscovei a fost construită de tatăl lui ivan cel groaznic, fiind denumită iniţial catedrala maicii domnului din smolensk, în semn de venerare a icoanei de la smolensk, despre care se spune că a fost pictată de însuşi sfântul luca. aceasta s-a transformat rapid într-o mănăstire a fetelor şi femeilor aristocraţiei ruse, care preferau să se călugărească sau erau forţate să facă acest lucru de către taţii lor ca urmare a divorţului sau a morţii bărbaţilor lor. atât prima soţie, cât şi sora lui petru cel mare au fost călugăriţe aici, la mănăstirea novodevici. vom vedea cel mai frumos şi mai romantic loc din moscova, cu o valoare istorică şi arhitecturală inestimabilă: clopotniţa în stil baroc din sec. al xvii-lea, despre care se spune că este cea mai frumoasă clopotniţă din întreaga rusie. vom continua explorarea capitalei ruseşti cu vizitarea kremlin-ului, celebru complex arhitectonic şi istoric fortificat, situat în inima metropolei, înconjurat de ziduri vechi din cărămidă roşie şi nu mai puţin de 19 turnuri, mărginit de râul moscova (la sud), catedrala sf. vasile şi piaţa roşie (la est) şi grădinile alexandru (la vest), fiind cea mai cunoscută dintre cetăţile ruseşti (numite kremlin), care include 4 palate, 3 catedrale şi un impunător zid de incintă, prevăzut cu 20 de turnuri. fostă reşedinţă a ţarilor rusiei şi reşedinţa oficială actuală a preşedintelui rusiei, kremlin-ul este un ansamblu arhitectural unic, care a început să fie construit în sec. al xv-lea. vom admira piaţa catedralei – centrul kremlin-ului, catedrala adormirea maicii domnului, principala catedrală a rusiei şi locul de încoronare a ţarilor rusiei, un adevărat giuvaer al arhitecturii medievale ruseşti, numită “minune” datorită turlelor care dau senzaţia că plutesc în aer. vom putea admira, de asemenea, catedrala bunavestire, cu cele 9 cupole aurite şi fosta biserică privată a ţarilor rusiei, catedrala arhanghelului mihail – locul de înmormântare al ţarilor, faimosul clopot al lui ivan cel mare care datează din sec. al xvi-lea şi tunul Țar. transfer la aeroport pentru zborul companiei aeroflot, su 2038 (21:45 / 01:05) spre bucureşti.

10 / 26.08.2020: bucureşti
sosire la bucureşti la ora 01:05.

Valabilitatea acestei oferte a expirat! Va rugam contactati agentia pentru oferte similare.

Detalii tarife circuit

  • Durata: 10 zile
  • Categorie hoteluri: 5,4
  • Transport: Avion - Decolare din Bucuresti, Romania

Calculeaza tariful circuitului in functie de data de plecare.

Data plecare Tarif
17 August 2020 1,390 €

tarife incepand de la 1,390 €

Servicii incluse

- transport internaţional cu avionul pe ruta: Bucureşti – Moscova – Sankt Petersburg şi Moscova – Bucureşti
- transport local cu avionul pe ruta: Sankt Petersburg – Moscova
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 8 nopţi cazare cu mic dejun în hoteluri de 5* şi 4*
- transferurile şi tururile menţionate în program
- taxele de intrare la următoarele obiective: Fortăreaţa Petru şi Pavel şi Muzeul Ermitaj din Sankt Petersburg, Kremlin-ul, Mănăstirea Spaso-Efimiev şi Muzeul de Arhitectură din lemn din Suzdal, Catedrala Adormirii Maicii Domnului din Vladimir, Catedrala, Castelul princiar al lui Andrei şi Biserica Pokrova pe Nerl din Bogoliubovo, Mănăstirea Ipatyevsky şi Biserica Sf. Treime din Kostroma, Catedrala Adormirii Maicii Domnului, Muzeul Icoanelor şi Mănăstirea Tolga din Yaroslavl, Kremlin-ul şi Muzeul Emailului din Rostov, Muzeul Alexandrovskaya Sloboda şi locuinţa lui Ivan cel Groaznic din Alexandrov, Lavra (Kremlin) cu catedralele din Serghiev Posad, Kremlinul din Moscova
- ghizi locali
- conducător român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism
- BONUS: PACHET TURIST PLUS PREMIUM GENERALI care include Asigurare medicală, pe întreaga durată a programului, care acoperă o sumă maximă de 50.000 euro/pers. (cheltuieli medicale de urgență și/sau repatriere, însă care nu este menită a acoperi complicațiile sau recidivele bolilor/afecțiunilor de care dumneavoastră suferiți anterior începerii călătoriei) și Asigurarea STORNO de călătorie, care acoperă pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate, a cărei valoare storno acoperă până la 2000 euro/persoană (cu franșiză de 10%); acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei; se poate încheia turiștilor cu vârsta maximă de 79 ani împliniți

Servicii neincluse

- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile internaţionale şi locale: aprox. 245 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- taxa de viză Rusia: 75 euro/pers., care se plăteşte la agenţie
- supliment 8 dejunuri: 120 euro/pers., care se plăteşte la agenţie
- taxele de oraş (unde se percep) se achită la recepţia hotelurilor
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- bacşişuri: 45 euro/pers. pentru ghizi, şoferi, mai puţin pt. bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- excursiile opţionale ale căror tarife sunt valabile pentru un număr minim de 20 participanţi; tarifele acestora sunt informative. În funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local
· Veliky Novgorod & Biserica Sf. Serafim din Vyritsa: aprox. 110 euro/pers.

Observatii

ACTE NECESARE:
- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei; paşaportul trebuie să conţină minim 2 pagini libere
- 1 fotografie color 3,5х4,5 cm pe fundal deschis, cu imaginea clară a chipului (din faţă), fără ochelari cu lentile fumurii şi cu capul descoperit

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 %, se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti

OBSERVAŢII:
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »


Portalturism.com nu este responsabil pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre detaliile si preturile ofertelor de pe site si cele oferite in agentie. Intotdeauna vor avea prioritate informatiile primite in agentie.

Oferte circuite similare

DAL Travel