Vizualizezi oferta circuit Italia, vacanta Italia.

Circuit avion Italia

Circuit Italia
  • Tari: Italia
  • Orase tranzitate:

Descriere

Ziua 1 / 04.09.2020: Bucureşti – Catania
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 11:50 (în faţa ghişeului de check-in al companiei Wizzair). Plecare cu compania Wizzair, zbor W6 3151 (13:50 / 15:10), spre Catania, al doilea oraș ca mărime al Siciliei după Palermo, important centru artistic, politic și cultural al Italiei, prezența capodoperelor baroce făcându-l să ocupe un loc de frunte printre orașele incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO din această zonă a Italiei. După sosire, ne vom îndrepta spre centrul orașului pentru a face un tur pietonal pe parcursul căruia vom putea admira Fântâna Elefantului, simbolul orașului, Catedrala Sfânta Agatha, Primăria, Via Etnea, Amfiteatrul Roman și grădinile Vilei Bellini, cel mai mare parc urban din oraș. Cină și cazare în Giardini Naxos la Hotel Arathena Rocks 4* (sau similar 4*).
Ziua 2 / 05.09.2020: Catania – Muntele Etna – Taormina – Catania
Mic dejun. În această zi vom face o excursie la Muntele Etna şi la Taormina. Vom urca cu autocarul pe Muntele Etna până la altitudinea de 1.850 m, de unde vom putea vizita zonele care au fost în centrul ultimelor erupţii vulcanice, care astăzi oferă un peisaj unic de lavă pietrificată. După-amiază vom vizita alături de ghidul local, Taormina, o cochetă staţiune situată la 200 m deasupra nivelului mării, construită pe o terasă muntoasă, cu o frumoasă vedere asupra vulcanului. Centrul istoric este inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, Taormina fiind destinaţia preferată a multor personalităţi artistice de-a lungul timpului. Vom admira Catedrala, Piaţa Corvaja şi frumosul Turn Arab, iar cei care doresc vor putea vizita celebrul Teatru Antic Grecesc, unul dintre cele mai bine conservate din Italia. Cină și cazare în Giardini Naxos la Hotel Arathena Rocks 4* (sau similar 4*).
Ziua 3 / 06.09.2020: Catania – Agrigento – Palermo
Mic dejun. Plecare spre Agrigento, pe care Pandar l-a numit „cel mai frumos oraş locuit de oameni”, care încântă şi astăzi prin imaginea de neuitat pe care o oferă Valea Templelor, unde vom vizita alături de ghidul local unele dintre cele mai bine conservate temple dedicate zeităţilor Concordia, Junona, Lacinia, Ercole şi Discouri (intrarea inclusă). Și nu în ultimul rând, trebuie amintit că aici s-a născut şi a creat marele dramaturg Luigi Pirandelo. Ne vom deplasa în continuarea zilei spre Palermo, capitala regiunii Sicilia, pentru cină și cazare la Hotel San Paolo Palace 4* (sau similar 4*).
Ziua 4 / 07.09.2020: Palermo – Cefalu – Palermo
Mic dejun. În această zi, alături de un ghid local vom face un tur panoramic și pietonal în Palermo, care va include Quatro Canti, Catedrala și Palatul Normanzilor cu Capela Palatină remarcabilă prin modul armonios în care se îmbină arhitectura bizantină, arabă și normandă (intrarea nu este inclusă). După-amiază vom vizita Cefalu, oraș întemeiat de greci pe malul mării Tireniene, a cărui catedrală normandă este inclusă în Patrimonial Mondial UNESCO. Ne vom îndrepta apoi spre Bagheria, unul dintre cartierele vestice ale orașului Palermo, unde cei care doresc pot vizita Villa Palagonia, renumit exemplu de arhitectură locală, cunoscută din filmele marelui regizor Giuseppe Tornatore, care s-a născut și a copilărit în aceste locuri. Cină și cazare la Hotel San Paolo Palace 4* (sau similar 4*).
Ziua 5 / 08.09.2020: Palermo – Cagliari – Oristano
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea cu compania Volotea, zbor V7 1568 (08:40 / 09:45) spre Cagliari, “Castelul” în dialect sardinian, capitala provinciei italiene şi a insulei Sardinia. Cagliari, ca şi restul insulei, a fost întemeiat iniţial de către fenicieni, care au numit oraşul „Karalis” sau „oraşul pietrelor” şi apoi de către cartaginezi. Romanii care au ajuns şi ei pe această insulă şi-au lăsat amprenta printr-un amfiteatru rafinat şi prin arhitectura generală, însă abia în sec. al XII-lea, Cagliari a cunoscut din nou o perioadă de dezvoltare, întâi sub pisani, urmaţi de aragonezi şi în cele din urmă de Ducii de Savoia, care s-au numit Regii Sardiniei. Însoțiți de ghidul local vom face un tur panoramic și pietonal, prilej cu care vom vedea partea veche a oraşului „Castello”, situată pe un deal, de unde vom avea o privelişte minunată asupra golfului din Cagliari, cunoscut şi sub denumirea de Golful Îngerilor. Această zonă este renumită pentru monumentele sale de o frumuseţe aparte, precum catedrala gotică Santa Maria construită de pisani în a doua jumătate a sec. al XIII-lea, dedicată sfintelor Maria şi Cecilia, realizată după forma unei catedrale din oraşul Pisa, Palatul Arhiepiscopului şi Turnurile Elefant şi San Pancrazio. Turul va continua cu Basilica di San Saturnino, cea mai veche biserică de pe insulă dedicată sfântului ocrotitor al oraşului, Saturninus de Cagliari, martirizat în sec. al V-lea. Plecare spre Oristano, unde vom face o primă oprire pe promontoriul golfului Oristano, pentru a vizita ruinele din Tharros (intrarea inclusă), port cartaginez şi roman, iniţial contruit de fenicieni. Cazare în Oristano la Hotel Mistral 4* (sau similar 4*).
Ziua 6 / 09.09.2020: Oristano – Nuoro – Orgosolo – Olbia
Mic dejun. Traseul zilei ne va purta în direcția nord-est, traversând insula către provincia Nuoro și spre zona cunoscută sub denumirea de Barbagia. Aici este inima culturală a Sardiniei, o zonă bogată în tradiții care se păstrează nealterate până astăzi. Vom ajunge la Nuoro, oraș vechi, unde alături de ghidul local vom descoperi tradițiile și specificul local care sunt păstrate de secole și unde încă se vorbește dialectul specific, se țin toate sărbătorile și spectacolele populare. Orașul este considerat ca fiind un centru cultural de primă importanță, de aici provenind numeroși intelectuali care s-au impus în secolul trecut mai ales ca poeți și prozatori, cea mai cunoscută fiind Grazia Deledda, câștigătoarea Premiului Nobel pentru literatură în anul 1926. Ne vom îndrepta apoi spre Orgosolo, o așezare de păstori bine cunoscută datorită clanurilor de aici care au rădăcini și tradiții puternice, bazate pe legi nescrise dar bine păstrate până în zilele noastre. Vom admira alături de ghidul local picturile murale de aici, în Orgosolo existând peste 150 de astfel de picturi, pe care artiștii locali au început să le picteze începând cu anul 1960, fiind inspirați inițial de evenimentele politice locale, dar treptat operele lor s-au extins și au început să trateze teme politice de pe întreaga planetă, condamnând absurditățile societății moderne, războaiele și barbarismul. Vom merge apoi să luăm masa cu păstorii, un prânz tradițional în aer liber. Sardinia este faimoasă pentru preparatele culinare, meniul tradițional fiind bazat pe mâncăruri proaspete, brânzeturi pecorino, pâine tipică, salam sard, frigărui de purceluș de lapte și miel cu cartofi la ceaun, toate udate nu doar cu apă de izvor ci și cu cel mai bun vin de Orgosolo. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre Olbia, oraș cu străzi înguste și pavate, clădiri vechi, dar și cu construcții înalte, moderne. Orașul învăluit în miresme de mirt și căpșuni, este înconjurat de plaje frumoase, scăldate de o mare de smarald, având și un golf splendid, încoronat de Insula Tavolata. Scurtă plimbare prin centrul istoric al orașului, cu intrare în biserica San Simplicio pentru a vedea fresca de pe peretele interior care, conform tradiției, îl reprezintă pe San Simplicio, patronul spiritual al orașului, căruia îi este dedicată și biserica. Cazare în Olbia la Hotel Mercure 4* (sau similar 4*).
Ziua 7 / 10.09.2020: Olbia – Costa Smeralda – Porto Cervo – Insula Maddalena și Caprera – Olbia
Mic dejun. Împreună cu ghidul local vom descoperi în această zi una dintre cele mai renumite atracţii din Sardinia, Costa Smeralda, în traducere, Coasta de Smarald, prilej de a admira arhitectura tipică a coastei, o sinteză reușită a stilurilor mediteranean, gotic și maur. Acest proiect edilitar este rezultatul unei iniţiative demarate de către Prinţul Agha Khan începând cu anii 1960. De atunci a devenit una dintre cele mai scumpe locaţii turistice, destinaţie favorită pentru miliardarii lumii. Prima oprire va fi Porto Cervo, cea mai exclusivistă staţiune din Sardinia, vizitată în lunile de vară de actori faimoşi, de fotbalişti consacraţi şi de oameni de afaceri bogaţi. Vom admira iahturile de lux ancorate în port, clădirile joase, pastelate de un farmec aparte și vitrinele elegante ale magazinelor exclusiviste precum Louis Vuitton, Dolce Gabbana, Roberto Cavalli sau Cartier. Ne vom îndrepta apoi spre Palau, de unde vom lua vaporul către cea mai mare insulă din arhipelagul La Maddalena. Ne vom plimba prin orășelul Maddalena, pe alei pitorești pietruite, cu numeroase magazine de suveniruri și cafenele. După prânz vom traversa pe insula vecină Caprera, un sanctuar pentru viața sălbatică dar și locul în care eroul Italiei, Giuseppe Garibaldi, a trăit liniștit până la adânci bătrâneți la ferma sa de pe această insulă. Vom putea vizita micuțul muzeu amenajat în fosta casă a lui Garibaldi unde vom avea prilejul de a afla mai multe despre cariera sa lungă și fascinantă, dar și despre perioada în care a locuit pe insulă. Întoarcere în Olbia pentru cazare la Hotel Mercure 4* (sau similar 4*).
Ziua 8 / 11.09.2020: Olbia – Bonifacio / Insula Corsica – Olbia
Mic dejun. Zi dedicată excursiei în Insula Corsica pe care scriitorul francez, Honore de Balzac a descris-o ca fiind insula franceză scăldată de soarele italian. Câteva secole mai devreme și grecii au apreciat-o, numind-o Kalista, în traducere, cea mai frumoasă. Diversitatea peisajului și faptul că insula nu este atinsă de agresiunea dezvoltării și a turismului, fac din Corsica o altă perlă a Mării Mediterane. Ca o fortăreață de calcar ridicată deasupra mării, această insulă pitorească dar greu accesibilă, loc de naștere al lui Napoleon Bonaparte, a aparținut Franței doar 200 din cei 4.000 de ani de existență. Ne vom deplasa cu autocarul spre Santa Theresa di Gallura, de unde ne vom îmbarca pe ferry-boat-ul care ne va duce către Bonifacio, oraş medieval fondat în sec.al IX-lea de către Bonifacio, marchizul de Toscana şi fortificat de genovezi. Vom porni într-un tur pietonal al celui mai pitoresc oraş din Corsica, care va include Poarta Genova, strada celor doi împărați, pe care au locuit Napoleon și Carol Quintul, Biserica Adormirea Maicii Domnului, biserica gotică St. Dominique construită în sec. al XV-lea (exterior), Turnul și Scara Regelui Aragon cu cele 187 trepte care permite accesul de la mare către oraşul vechi. Veți avea apoi timp pentru a vă plimba prin partea veche a oraşului care este un adevărat labirint de străduţe înguste cu clădiri istorice. Experiența corsicană nu se va putea termina fără a încerca câteva dintre produsele tradiţionale corsicane: aperitive reci corsicane, sauté de veau aux olives (sote de vită cu măsline) lângă puree au basilic (piure de cartofi parfumat cu busuioc) şi de a savura prăjitura cu castane, toate însoţite de un vin tradiţional sau de berea locală Pietra, făcută din făină de castane. Spre seară ne vom întoarce în Sardinia, făcând aceeași traversare cu ferry-boat-ul ca dimineața. Transfer pentru cazare în Olbia la Hotel Mercure 4* (sau similar 4*).
Ziua 9 / 12.09.2020: Olbia – Alghero
Mic dejun. Plecare spre Alghero, oraș port situat pe coasta de nord-vest a Sardiniei, unul dintre cele mai pitorești orașe ale insulei, care vreme de patru secole a aparţinut Cataloniei şi Aragonului, influenţa spaniolă simţindu-se şi în zilele noastre, atât în privinţa limbii locuitorilor cât şi în cea a aspectului clădirilor. Înainte de intrarea în Alghero, ne vom opri pentru a vizita situl arheologic Nuraghe Palmavera, unde vom vedea ruinele unei așezări din epoca bronzului, care a aparținut străvechii civilizații nuragice (intrarea inclusă). Odată ajunși în Alghero, vom întâlni la tot pasul influențele catalane, amprenta catalană fiind atât de puternică încât orașul și-a căpătat numele de Barcelonetta, în traducere, Mica Barcelona. Populaţia locală încă vorbeşte un dialect spaniol, iar o plimbare prin cetate, ne va face să credem că ne aflăm într-un oraş din Peninsula Iberică. Vom vizita centrul fortificat unde vom intra în Catedrală şi ne vom putea plimba pe bastioanele care l-au protejat de-a lungul anilor. Vom avea timp liber pentru a ne plimba pe străduțele înguste pavate cu piatră cubică, să fotografiem clădirile cu aspect și aer medieval, să admirăm bisericile, turnurile și zidurile fortificate, să savurăm câteva dintre felurile tradiționale de mâncare, cum ar fi panadas, o plăcintă făcută cu carne sau cu pește sau malloreddus, paste cu șofran, servite cu sos tomat. După-amiază timp liber sau excursie opţională la Peşterile lui Neptun, situate chiar lângă promontoriul Cappo Caccia, considerate a fi printre cele mai frumoase din Europa. Dacă condițiile meteo permit, se va lua vasul din portul Alghero către faimoasele peşteri cu impresionantele sale stalagmite şi stalactite (se poate ajunge și cu autocarul dacă marea este agitată). Turul peşterii vă va purta pe un tărâm de basm, printr-un labirint fantastic de încăperi şi lacuri sărate, din care diverse formaţiuni calcaroase îşi fac apariţia într-un mod surprinzător. Până la întoarcerea în portul din Alghero veţi avea prilejul de a vă bucura de o minunată privelişte a oraşului vechi, văzut de pe mare. Cazare în Alghero la Hotel San Marco 4* (sau similar 4*).
Ziua 10 / 13.09.2020: Alghero – București
Mic dejun. Timp liber pentru ultimele cumpărături și alte activități individuale. Transfer la aeroport pentru plecarea spre București cu compania Wizzair, zbor W6 3170 (13:55 / 17:25).

ziua 1 / 04.09.2020: bucureşti – catania
Întâlnire cu conducătorul de grup la aeroportul henri coandă, la ora 11:50 (în faţa ghişeului de check-in al companiei wizzair). plecare cu compania wizzair, zbor w6 3151 (13:50 / 15:10), spre catania, al doilea oraș ca mărime al siciliei după palermo, important centru artistic, politic și cultural al italiei, prezența capodoperelor baroce făcându-l să ocupe un loc de frunte printre orașele incluse în patrimoniul mondial unesco din această zonă a italiei. după sosire, ne vom îndrepta spre centrul orașului pentru a face un tur pietonal pe parcursul căruia vom putea admira fântâna elefantului, simbolul orașului, catedrala sfânta agatha, primăria, via etnea, amfiteatrul roman și grădinile vilei bellini, cel mai mare parc urban din oraș. cină și cazare în giardini naxos la hotel arathena rocks 4* (sau similar 4*).

2 / 05.09.2020: catania – muntele etna – taormina – catania
mic dejun. În această zi vom face o excursie la muntele etna şi la taormina. vom urca cu autocarul pe muntele etna până la altitudinea de 1.850 m, de unde vom putea vizita zonele care au fost în centrul ultimelor erupţii vulcanice, care astăzi oferă un peisaj unic de lavă pietrificată. după-amiază vom vizita alături de ghidul local, taormina, o cochetă staţiune situată la 200 m deasupra nivelului mării, construită pe o terasă muntoasă, cu o frumoasă vedere asupra vulcanului. centrul istoric este inclus pe lista patrimoniului mondial unesco, taormina fiind destinaţia preferată a multor personalităţi artistice de-a lungul timpului. vom admira catedrala, piaţa corvaja şi frumosul turn arab, iar cei care doresc vor putea vizita celebrul teatru antic grecesc, unul dintre cele mai bine conservate din italia. cină și cazare în giardini naxos la hotel arathena rocks 4* (sau similar 4*).

3 / 06.09.2020: catania – agrigento – palermo
mic dejun. plecare spre agrigento, pe care pandar l-a numit „cel mai frumos oraş locuit de oameni”, care încântă şi astăzi prin imaginea de neuitat pe care o oferă valea templelor, unde vom vizita alături de ghidul local unele dintre cele mai bine conservate temple dedicate zeităţilor concordia, junona, lacinia, ercole şi discouri (intrarea inclusă). Și nu în ultimul rând, trebuie amintit că aici s-a născut şi a creat marele dramaturg luigi pirandelo. ne vom deplasa în continuarea zilei spre palermo, capitala regiunii sicilia, pentru cină și cazare la hotel san paolo palace 4* (sau similar 4*).

4 / 07.09.2020: palermo – cefalu – palermo
mic dejun. În această zi, alături de un ghid local vom face un tur panoramic și pietonal în palermo, care va include quatro canti, catedrala și palatul normanzilor cu capela palatină remarcabilă prin modul armonios în care se îmbină arhitectura bizantină, arabă și normandă (intrarea nu este inclusă). după-amiază vom vizita cefalu, oraș întemeiat de greci pe malul mării tireniene, a cărui catedrală normandă este inclusă în patrimonial mondial unesco. ne vom îndrepta apoi spre bagheria, unul dintre cartierele vestice ale orașului palermo, unde cei care doresc pot vizita villa palagonia, renumit exemplu de arhitectură locală, cunoscută din filmele marelui regizor giuseppe tornatore, care s-a născut și a copilărit în aceste locuri. cină și cazare la hotel san paolo palace 4* (sau similar 4*).

5 / 08.09.2020: palermo – cagliari – oristano
mic dejun. transfer la aeroport pentru plecarea cu compania volotea, zbor v7 1568 (08:40 / 09:45) spre cagliari, “castelul” în dialect sardinian, capitala provinciei italiene şi a insulei sardinia. cagliari, ca şi restul insulei, a fost întemeiat iniţial de către fenicieni, care au numit oraşul „karalis” sau „oraşul pietrelor” şi apoi de către cartaginezi. romanii care au ajuns şi ei pe această insulă şi-au lăsat amprenta printr-un amfiteatru rafinat şi prin arhitectura generală, însă abia în sec. al xii-lea, cagliari a cunoscut din nou o perioadă de dezvoltare, întâi sub pisani, urmaţi de aragonezi şi în cele din urmă de ducii de savoia, care s-au numit regii sardiniei. Însoțiți de ghidul local vom face un tur panoramic și pietonal, prilej cu care vom vedea partea veche a oraşului „castello”, situată pe un deal, de unde vom avea o privelişte minunată asupra golfului din cagliari, cunoscut şi sub denumirea de golful Îngerilor. această zonă este renumită pentru monumentele sale de o frumuseţe aparte, precum catedrala gotică santa maria construită de pisani în a doua jumătate a sec. al xiii-lea, dedicată sfintelor maria şi cecilia, realizată după forma unei catedrale din oraşul pisa, palatul arhiepiscopului şi turnurile elefant şi san pancrazio. turul va continua cu basilica di san saturnino, cea mai veche biserică de pe insulă dedicată sfântului ocrotitor al oraşului, saturninus de cagliari, martirizat în sec. al v-lea. plecare spre oristano, unde vom face o primă oprire pe promontoriul golfului oristano, pentru a vizita ruinele din tharros (intrarea inclusă), port cartaginez şi roman, iniţial contruit de fenicieni. cazare în oristano la hotel mistral 4* (sau similar 4*).

6 / 09.09.2020: oristano – nuoro – orgosolo – olbia
mic dejun. traseul zilei ne va purta în direcția nord-est, traversând insula către provincia nuoro și spre zona cunoscută sub denumirea de barbagia. aici este inima culturală a sardiniei, o zonă bogată în tradiții care se păstrează nealterate până astăzi. vom ajunge la nuoro, oraș vechi, unde alături de ghidul local vom descoperi tradițiile și specificul local care sunt păstrate de secole și unde încă se vorbește dialectul specific, se țin toate sărbătorile și spectacolele populare. orașul este considerat ca fiind un centru cultural de primă importanță, de aici provenind numeroși intelectuali care s-au impus în secolul trecut mai ales ca poeți și prozatori, cea mai cunoscută fiind grazia deledda, câștigătoarea premiului nobel pentru literatură în anul 1926. ne vom îndrepta apoi spre orgosolo, o așezare de păstori bine cunoscută datorită clanurilor de aici care au rădăcini și tradiții puternice, bazate pe legi nescrise dar bine păstrate până în zilele noastre. vom admira alături de ghidul local picturile murale de aici, în orgosolo existând peste 150 de astfel de picturi, pe care artiștii locali au început să le picteze începând cu anul 1960, fiind inspirați inițial de evenimentele politice locale, dar treptat operele lor s-au extins și au început să trateze teme politice de pe întreaga planetă, condamnând absurditățile societății moderne, războaiele și barbarismul. vom merge apoi să luăm masa cu păstorii, un prânz tradițional în aer liber. sardinia este faimoasă pentru preparatele culinare, meniul tradițional fiind bazat pe mâncăruri proaspete, brânzeturi pecorino, pâine tipică, salam sard, frigărui de purceluș de lapte și miel cu cartofi la ceaun, toate udate nu doar cu apă de izvor ci și cu cel mai bun vin de orgosolo. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre olbia, oraș cu străzi înguste și pavate, clădiri vechi, dar și cu construcții înalte, moderne. orașul învăluit în miresme de mirt și căpșuni, este înconjurat de plaje frumoase, scăldate de o mare de smarald, având și un golf splendid, încoronat de insula tavolata. scurtă plimbare prin centrul istoric al orașului, cu intrare în biserica san simplicio pentru a vedea fresca de pe peretele interior care, conform tradiției, îl reprezintă pe san simplicio, patronul spiritual al orașului, căruia îi este dedicată și biserica. cazare în olbia la hotel mercure 4* (sau similar 4*).

7 / 10.09.2020: olbia – costa smeralda – porto cervo – insula maddalena și caprera – olbia
mic dejun. Împreună cu ghidul local vom descoperi în această zi una dintre cele mai renumite atracţii din sardinia, costa smeralda, în traducere, coasta de smarald, prilej de a admira arhitectura tipică a coastei, o sinteză reușită a stilurilor mediteranean, gotic și maur. acest proiect edilitar este rezultatul unei iniţiative demarate de către prinţul agha khan începând cu anii 1960. de atunci a devenit una dintre cele mai scumpe locaţii turistice, destinaţie favorită pentru miliardarii lumii. prima oprire va fi porto cervo, cea mai exclusivistă staţiune din sardinia, vizitată în lunile de vară de actori faimoşi, de fotbalişti consacraţi şi de oameni de afaceri bogaţi. vom admira iahturile de lux ancorate în port, clădirile joase, pastelate de un farmec aparte și vitrinele elegante ale magazinelor exclusiviste precum louis vuitton, dolce gabbana, roberto cavalli sau cartier. ne vom îndrepta apoi spre palau, de unde vom lua vaporul către cea mai mare insulă din arhipelagul la maddalena. ne vom plimba prin orășelul maddalena, pe alei pitorești pietruite, cu numeroase magazine de suveniruri și cafenele. după prânz vom traversa pe insula vecină caprera, un sanctuar pentru viața sălbatică dar și locul în care eroul italiei, giuseppe garibaldi, a trăit liniștit până la adânci bătrâneți la ferma sa de pe această insulă. vom putea vizita micuțul muzeu amenajat în fosta casă a lui garibaldi unde vom avea prilejul de a afla mai multe despre cariera sa lungă și fascinantă, dar și despre perioada în care a locuit pe insulă. Întoarcere în olbia pentru cazare la hotel mercure 4* (sau similar 4*).

8 / 11.09.2020: olbia – bonifacio / insula corsica – olbia
mic dejun. zi dedicată excursiei în insula corsica pe care scriitorul francez, honore de balzac a descris-o ca fiind insula franceză scăldată de soarele italian. câteva secole mai devreme și grecii au apreciat-o, numind-o kalista, în traducere, cea mai frumoasă. diversitatea peisajului și faptul că insula nu este atinsă de agresiunea dezvoltării și a turismului, fac din corsica o altă perlă a mării mediterane. ca o fortăreață de calcar ridicată deasupra mării, această insulă pitorească dar greu accesibilă, loc de naștere al lui napoleon bonaparte, a aparținut franței doar 200 din cei 4.000 de ani de existență. ne vom deplasa cu autocarul spre santa theresa di gallura, de unde ne vom îmbarca pe ferry-boat-ul care ne va duce către bonifacio, oraş medieval fondat în sec.al ix-lea de către bonifacio, marchizul de toscana şi fortificat de genovezi. vom porni într-un tur pietonal al celui mai pitoresc oraş din corsica, care va include poarta genova, strada celor doi împărați, pe care au locuit napoleon și carol quintul, biserica adormirea maicii domnului, biserica gotică st. dominique construită în sec. al xv-lea (exterior), turnul și scara regelui aragon cu cele 187 trepte care permite accesul de la mare către oraşul vechi. veți avea apoi timp pentru a vă plimba prin partea veche a oraşului care este un adevărat labirint de străduţe înguste cu clădiri istorice. experiența corsicană nu se va putea termina fără a încerca câteva dintre produsele tradiţionale corsicane: aperitive reci corsicane, sauté de veau aux olives (sote de vită cu măsline) lângă puree au basilic (piure de cartofi parfumat cu busuioc) şi de a savura prăjitura cu castane, toate însoţite de un vin tradiţional sau de berea locală pietra, făcută din făină de castane. spre seară ne vom întoarce în sardinia, făcând aceeași traversare cu ferry-boat-ul ca dimineața. transfer pentru cazare în olbia la hotel mercure 4* (sau similar 4*).

9 / 12.09.2020: olbia – alghero
mic dejun. plecare spre alghero, oraș port situat pe coasta de nord-vest a sardiniei, unul dintre cele mai pitorești orașe ale insulei, care vreme de patru secole a aparţinut cataloniei şi aragonului, influenţa spaniolă simţindu-se şi în zilele noastre, atât în privinţa limbii locuitorilor cât şi în cea a aspectului clădirilor. Înainte de intrarea în alghero, ne vom opri pentru a vizita situl arheologic nuraghe palmavera, unde vom vedea ruinele unei așezări din epoca bronzului, care a aparținut străvechii civilizații nuragice (intrarea inclusă). odată ajunși în alghero, vom întâlni la tot pasul influențele catalane, amprenta catalană fiind atât de puternică încât orașul și-a căpătat numele de barcelonetta, în traducere, mica barcelona. populaţia locală încă vorbeşte un dialect spaniol, iar o plimbare prin cetate, ne va face să credem că ne aflăm într-un oraş din peninsula iberică. vom vizita centrul fortificat unde vom intra în catedrală şi ne vom putea plimba pe bastioanele care l-au protejat de-a lungul anilor. vom avea timp liber pentru a ne plimba pe străduțele înguste pavate cu piatră cubică, să fotografiem clădirile cu aspect și aer medieval, să admirăm bisericile, turnurile și zidurile fortificate, să savurăm câteva dintre felurile tradiționale de mâncare, cum ar fi panadas, o plăcintă făcută cu carne sau cu pește sau malloreddus, paste cu șofran, servite cu sos tomat. după-amiază timp liber sau excursie opţională la peşterile lui neptun, situate chiar lângă promontoriul cappo caccia, considerate a fi printre cele mai frumoase din europa. dacă condițiile meteo permit, se va lua vasul din portul alghero către faimoasele peşteri cu impresionantele sale stalagmite şi stalactite (se poate ajunge și cu autocarul dacă marea este agitată). turul peşterii vă va purta pe un tărâm de basm, printr-un labirint fantastic de încăperi şi lacuri sărate, din care diverse formaţiuni calcaroase îşi fac apariţia într-un mod surprinzător. până la întoarcerea în portul din alghero veţi avea prilejul de a vă bucura de o minunată privelişte a oraşului vechi, văzut de pe mare. cazare în alghero la hotel san marco 4* (sau similar 4*).

10 / 13.09.2020: alghero – bucurești
mic dejun. timp liber pentru ultimele cumpărături și alte activități individuale. transfer la aeroport pentru plecarea spre bucurești cu compania wizzair, zbor w6 3170 (13:55 / 17:25).

Valabilitatea acestei oferte a expirat! Va rugam contactati agentia pentru oferte similare.

Detalii tarife circuit

  • Durata: 10 zile
  • Categorie hoteluri: 4
  • Transport: Avion - Decolare din Bucuresti, Romania

Calculeaza tariful circuitului in functie de data de plecare.

Data plecare Tarif
04 Septembrie 2020 1,385 €

tarife incepand de la 1,385 €

Servicii incluse

- transport continental cu avionul pe ruta: Bucureşti – Catania și Alghero – Bucureşti cu compania Wizzair
- transport continental cu avionul pe ruta: Palermo – Cagliari cu compania Volotea
- 1 bagaj de cală, maxim 20 kg și 1 bagaj de mână, maxim 10 kg
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 4 nopți de cazare în Insula Sicilia în hoteluri de 4*
- 5 nopți de cazare în Insula Sardinia în hoteluri de 4*
- mesele menţionate în program: 9 mic dejunuri, 4 cine și 1 dejun tradițional în Orgosolo
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- taxe parcare, taxe de autostradă, poduri, tunele etc.
- tur pietonal în Catania
- excursie cu ghid local la Muntele Etna şi vizitarea Taorminei
- vizită cu ghid local la Valea Templelor din Agrigento
- tur panoramic și pietonal cu ghid local în Palermo
- vizitarea orașului Cefalu
- tur panoramic și pietonal cu ghid local în Cagliari
- vizitarea ruinelor din Tharros – Oristano
- vizitarea orașului Nuoro și a picturilor murale din Orgosolo cu ghid local
- excursie de 1 zi cu ghid local pe Costa Smeralda cu vizite în Porto Cervo, Insula Maddalena și Caprera
- bilete vapor: Palau – Insula Maddalena – Insula Caprera – Palau
- bilete de ferry-boat: Santa Teresa di Gallura – Bonifacio – Santa Teresa di Gallura
- excursie de 1 zi în Insula Corsica, la Bonifacio
- vizitarea sitului arheologic Nuraghe Palmavera
- vizitarea centrului fortificat din Alghero
- conducător român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism
- BONUS: PACHET TURIST PLUS PREMIUM GENERALI care include Asigurare medicală, pe întreaga durată a programului, care acoperă o sumă maximă de 50.000 euro/pers. (cheltuieli medicale de urgență și/sau repatriere, însă care nu este menită a acoperi complicațiile sau recidivele bolilor/afecțiunilor de care dumneavoastră suferiți anterior începerii călătoriei) și Asigurarea STORNO de călătorie, care acoperă pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate, a cărei valoare storno acoperă până la 2000 euro/persoană (cu franșiză de 10%); acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei; se poate încheia turiștilor cu vârsta maximă de 79 ani împliniți

Servicii neincluse

- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile continentale: aprox. 195 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de compania aeriană, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- cateringul în timpul zborurilor
- taxele de oraş (unde se percep) se vor achita personal la recepţia hotelurilor
- taxele de intrare la obiectivele turistice (muzee, catedrale etc.) unde nu este menționat altfel
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- bacşişuri: 40 euro/pers. pentru şoferi, mai puţin pentru bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- excursiile opţionale, care se rezervă şi se achită din ţară, se pot realiza cu un număr minim de 20 de participanţi, tarifele acestora fiind informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local
· excursie din Alghero la Peșterile lui Neptun care se poate face cu un vaporaș (dacă condițiile meteo permit) sau cu autocarul, plata se va face la fața locului

Observatii

ACTE NECESARE:
- paşaportul sau cartea de identitate în curs de valabilitate

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans minim de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 , se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti
OBSERVAŢII:
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2
, din ziua ultimei plăți
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »


Portalturism.com nu este responsabil pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre detaliile si preturile ofertelor de pe site si cele oferite in agentie. Intotdeauna vor avea prioritate informatiile primite in agentie.

Oferte circuite similare

DAL Travel