Vizualizezi oferta circuit Oman, circuit Emiratele Arabe Unite, vacanta Oman, vacanta Emiratele Arabe Unite.

Circuit avion Oman, Emiratele Arabe Unite

Circuit Oman
  • Tari: Oman, Emiratele Arabe Unite
  • Orase tranzitate:

Descriere

Ziua 1 / 25.10.2020: București – Istanbul
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 19:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Turkish Airlines). Plecare spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 1046 (21:10 / 23:50).
Ziua 2 / 26.10.2020: Istanbul – Muscat
Plecare spre Muscat cu compania Turkish Airlines, zbor TK 860 (01:05 / 07:00). După formalităţile de viză de pe aeroport, întâlnire cu ghidul local şi transfer pentru cazare la Hotel Al Falaj 4* (sau similar 4*). Mic dejun. După o bine meritată pauză pentru odihnă, vom porni în explorarea Muscatului, capitala sultanatului Oman, care în traducere din limba arabă înseamnă “loc de acostare”, dat fiind faptul că este situată într-un port natural la Marea Arabiei, de-a lungul Golfului Oman, în imediata apropiere a Strâmtorii Hormuz, unde albastrul Oceanului Indian se întâlnește cu deșertul străbatut de beduini. Muscatul este unul dintre cele mai vechi orașe din Orientul Mijlociu, datând încă din sec. al II-lea. În antichitate a fost centrul comerțului cu tămâie dintre sudul Arabiei, Grecia, Roma și întreaga Mediterană, numit pe atunci Khour Rouri, pe care grecii l-au redenumit ulterior Muscat. Vom face un tur panoramic, prilej cu care vom vedea cum arhitectura modernă se împletește cu stilul tradițional al construcțiilor și de a descoperi cum un oraș modern coexistă în armonie cu legenda Reginei din Saba și a lui Sindbad Marinarul. În timpul turului vom avea ocazia de a admira frumoasele clădiri din cartierul ambasadelor, clădirea Operei, cu o capacitate de 1100 locuri, construită în anul 2011 la ordinul sultanului Qaboos, pentru ca în final, să admirăm din exterior splendoarea palatului Al Alam, reşedinţa Sultanului Qaboos, flancat de forturile portugheze Mirani & Jalali construite în sec. al XVI-lea. Vom face apoi o scurtă incursiune în exoticul Muttrah Souq a carui atmosferă ne va purta cu cel puțin un secol în urmă, de unde vom putea cumpăra tradiţionalele bijuterii de argint lucrate manual. Întoarcere la hotel pentru cazare în Muscat la Hotel Al Falaj 4* (sau similar 4*).
Ziua 3 / 27.10.2020: Muscat – Bilad Sayt – Jebel Shams
Mic dejun. Dimineața vom vizita Marea Moschee din Muscat, inaugurată de Sultanul Omanului în anul 2001, una dintre cele mai mari din lume care poate adăposti în același timp 20.000 de credincioși. În interiorul moscheei vom admira celebrul candelabru adus din Germania și covorul de rugăciune, comandat și lucrat în Iran, al doilea ca mărime din lume. După explorarea moscheii, vom continua traseul zilei cu mașini 4×4 pentru a vedea “Marele Canion” al Omanului, Canionul Jebel Shams, care în traducere din limba arabă înseamnă “muntele soarelui”. Acesta este situat în nord-estul Omanului, la nord de orașul Al Hamra, fiind al treilea ca înălțime din lume și cel mai mare din Oman. Pe traseu, ne vom opri la Bilad Sayt, un sătuc din munți, situat pe versantul nord-estic al Munților Al Hajar, înconjurat de câmpuri terasate și care a păstrat un aer tradițional într-un puternic contrast cu restul țarii, foarte dezvoltat. Cazare în Jebel Shams la Hotel Sama Heights 4* (sau similar 4*).
Ziua 4 / 28.10.2020: Jebel Shams – Jabreen – Bahla – Al Hamra – Nizwa
Mic dejun. În această zi vom străbate un traseu cu peisaje splendide, pe unde cândva au trecut şi călători celebri precum Marco Polo şi Ibn Battuta. Ne vom îndrepta spre Jabreen, pentru a vizita cel mai frumos castel omanez, construit în sec. al XVII-lea de Yaruba Imam Bil’arab bin Sultan, care a și fost îngropat aici. Vom admira plafoanele castelului frumos împodobite cu motive islamice, iar din vârful castelului ne vom bucura de o frumoasă panoramă. Ne vom deplasa, apoi spre Bahla, un faimos centru al ceramicii arabe, unde vom vizita Fortul Bahla ridicat în sec. al XII-lea și care a fost inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO. Itinerariul zilei va continua spre Al Hamra, un oraş cu o vechime de peste 400 de ani, unde se păstrează unele dintre cele mai vechi și bine conservate case de piatră din Oman. Multe dintre case au două, trei și chiar patru etaje, cu tavane din grinzi de lemn din palmier și frunze acoperite cu lut și paie. Vom vizita Muzeul Bait al Safa, un muzeu organizat de localnici pentru a prezenta stilul de viață tradițional omanez și vom fac un popas pentru prânz. În continuarea zilei ne vom deplasa spre Nizwa, făcând un stop la Wadi Ghul, cunoscut ca Marele Canion al Omanului sau Marele Canion al Arabiei. Vom ajunge la Nizwa, fosta capitală a dinastiei Julanda în perioada secolelor VII – VI î.e.n., care este acum una dintre cele mai mari atracţii turistice ale Omanului, datorită construcţiilor încărcate de istorie. Cazare în Nizwa la Hotel Al Diyar 4* (sau similar 4*).
Ziua 5 / 29.10.2020: Nizwa – Wadi Bani Khalid – Wahiba Sands
Mic dejun. În prima parte a zilei vom vizita fortul din Nizwa, care domină întreaga zonă, fiind cel mai mare fort din Peninsula Arabică, construit în anul 1660, prilej cu care vom putea fotografia turnul său enorm, construit în sec. al XVII-lea de Sultanul Bin Saif pentru a apăra drumul spre interiorul țării. Tot aici vom avea prilejul de a vizita souq-ul, vechea și tradiționala piață Sinaw, vestit pentru bijuteriile din argint ale beduinilor, după care ne vom îndrepta spre ținutul nisipurilor din Wahiba. Precum un imens ocean de nisip, dunele nesfârșite care se pot înălța până la 200 m înălțime, oferă un peisaj în continuă schimbare a formelor și culorilor. Dunele spectaculoase ale Marelui Deşert Wahiba formate pe direcţia nord-sud, se întind pe o lungime de până la 200 km și o lăţime de 100 km fiind casă pentru triburile de beduini nomazi, care călătoresc prin întreg ținutul, cu capre și cămile. După intrarea în deșert, ne vom continua călătoria în mașini 4×4 conduse de șoferi experimentați care ne vor oferi o experiență inedită conducând pe dunele de nisip. Vom traversa zone sterpe de nisip, care sunt de fapt locul unde viața capătă forme uluitoare. Pe lângă triburile de beduini aici își au casă o mare varietate a faunei: lupi, vulpi, pisici sălbatice, manguste, libelule, precum și 115 specii de păsări. Ne vom opri la oaza Wadi Bani Khalid, din mijlocul deșertului, cu piscine naturale cu apă limpede, în care dacă doriți, puteți înota. Vom vizita apoi o familie beduină, unde vom avea ocazia să aflăm la o cafea omaneză, mai multe detalii despre viaţa în deşert. În încheierea zilei ne vom bucura de o altă experiență minunată, căci ce poate fi mai frumos decât un spectaculos apus de soare în deşert, privit de pe vârful dunelor de nisip. În această noapte vom avea cină și cazare într-o pitorească tabără “cuibărită” printre rocile și nisipul roşu al deșertului Wahiba Sands, numită Arabian Oryx Camp 4* (sau similar 4*).
Ziua 6 / 30.10.2020: Wahiba Sands – Fins – Bimah Sinkhole – Wadi Arbaeen – Mazara – Muscat
Mic dejun. Dimineața vom vizita un șantier unde se construiesc vasele tradiționale dhow, după care vom face un scurt popas pe plaja din Fins. În continuarea zilei ne vom deplasa spre coasta de est a Omanului pentru a vedea Bimah Sinkhole, un crater spectaculos de calcar, cu o apă de o culoare incredibilă, verde-albastră, după care ne vom îndrepta spre Wadi Arbaeen unde vom vedea piscine adânci cu apă dulce. Situat la jumătatea drumului către Muscat, de-a lungul Wadi Dayqah, protejat de un fort și înconjurat de munți în tonuri de cupru se află satul Mazara, extrem de pitoresc, o mare parte a satului aflându-se pe jumătate “îngropat” sub frunzele plantațiilor de palmieri. Odată ajunși în Muscat ne vom caza la Hotel Al Falaj 4* (sau similar 4*).
Ziua 7 / 31.10.2020: Muscat – Khasab
Mic dejun. Timp liber pentru activități individuale și cumpărături. Veți putea vizita muzeul particular Bait Al Zubair, care conţine colecţii de arme, bijuterii, hărţi, îmbrăcăminte şi cărţi sau vă veți putea plimba de-a lungul frumoasei faleze şi să intrați în fascinanta piaţă de peşte. Transfer la aeroport pentru plecarea în nordul Omanului, cu compania Oman Air, zbor WY 933 (15:30 / 16:35), la Khasab, capitala Peninsulei Musandam cunoscută și sub denumirea „Norvegia Arabiei”. Cazare în Khasab la Hotel Atana Khasab 4* (sau similar 4*).
Ziua 8 / 01.11.2020: Khasab
Mic dejun. Timp liber pentru activități individuale sau opțional croazieră (cu dejun inclus) cu un vas tradițional local numit dhow, la bordul căruia veți putea admira fiordurile Golfului Arabiei, satele pescărești și incredibila apă turcoaz, care contrastează cu albul dealurilor calcaroase care domină zona. Veți avea astfel prilejul de explora mici sate pescărești și de a înota sau a face snorkeling. Întoarcere la Khasab pentru cazare la Hotel Atana Khasab 4* (sau similar 4*).
Ziua 9 / 02.11.2020: Khasab – Dubai
Mic dejun. Plecare spre Dubai de-a lungul coastei Musandamului, cu munți care se ridică pe o parte și marea pe cealaltă, prin sate izolate și frumoase plaje cu nisip alb. Odată sosiți în Dubai, vom porni în explorarea centrului financiar al Emiratelor Arabe Unite, al doilea emirat din cele șapte, cu cea mai mare populație dintre toate. Vom face alături de ghidul local un tur panoramic, prilej cu care vom descoperi orașul, supranumit perla Emiratelor Arabe Unite. Arhitectura impunătoare şi cultura sofisticată fac din Dubai una dintre cele mai frumoase destinaţii turistice din lume. În timpul turului vom admira insula artificială Jumeirah Palm, una dintre cele trei insule artificiale care au extins ţărmul Dubaiului cu aprox. 520 km, Moscheea Jumeirah, una dintre cele mai frumoase şi grandioase moschei din Orientul Mijlociu, Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume, celebrele mall-uri, zona rezidenţială şi fascinantul Muzeu al Dubaiului, găzduit de fostul fort, cea mai veche clădire din oraş. Nu va fi ratată ocazia de a petrece puţin timp în piaţa materialelor textile sau de a face o plimbare pe canal cu “abra”, vestitul taxi local pe apa, spre bazarurile de condimente şi de aur. Cazare în Dubai la Hotel Ramada By Wyndham Jumeirah 5* (sau similar 5*).
Ziua 10 / 03.11.2020: Dubai
Mic dejun. Timp liber pentru activități individuale și ultimele cumpărături. Veți putea explora individual orașul, prilej de a vizita Dubai Mall, să urcaţi în cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalifa, sau să luaţi prânzul la Burj al Arab, hotelul emblematic al Dubaiului. Camerele sunt disponibile până la ora 12:00 (pentru cei care doresc să se odihnească la hotel, există posibilitatea de a rezerva camera pentru “late check out”, contra cost, cu minim o lună înainte de începerea circuitului). Seara, transfer la aeroport pentru plecarea spre Istanbul.
Ziua 11 / 04.11.2020: Dubai – Istanbul – București
Plecare spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 761 (02:40 / 06:45), de unde se va pleca spre București cu zborul TK 1043 (08:15 / 08:40)

ziua 1 / 25.10.2020: bucurești – istanbul
Întâlnire cu conducătorul de grup la aeroportul henri coandă, la ora 19:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei turkish airlines). plecare spre istanbul cu compania turkish airlines, zbor tk 1046 (21:10 / 23:50).

2 / 26.10.2020: istanbul – muscat
plecare spre muscat cu compania turkish airlines, zbor tk 860 (01:05 / 07:00). după formalităţile de viză de pe aeroport, întâlnire cu ghidul local şi transfer pentru cazare la hotel al falaj 4* (sau similar 4*). mic dejun. după o bine meritată pauză pentru odihnă, vom porni în explorarea muscatului, capitala sultanatului oman, care în traducere din limba arabă înseamnă “loc de acostare”, dat fiind faptul că este situată într-un port natural la marea arabiei, de-a lungul golfului oman, în imediata apropiere a strâmtorii hormuz, unde albastrul oceanului indian se întâlnește cu deșertul străbatut de beduini. muscatul este unul dintre cele mai vechi orașe din orientul mijlociu, datând încă din sec. al ii-lea. În antichitate a fost centrul comerțului cu tămâie dintre sudul arabiei, grecia, roma și întreaga mediterană, numit pe atunci khour rouri, pe care grecii l-au redenumit ulterior muscat. vom face un tur panoramic, prilej cu care vom vedea cum arhitectura modernă se împletește cu stilul tradițional al construcțiilor și de a descoperi cum un oraș modern coexistă în armonie cu legenda reginei din saba și a lui sindbad marinarul. În timpul turului vom avea ocazia de a admira frumoasele clădiri din cartierul ambasadelor, clădirea operei, cu o capacitate de 1100 locuri, construită în anul 2011 la ordinul sultanului qaboos, pentru ca în final, să admirăm din exterior splendoarea palatului al alam, reşedinţa sultanului qaboos, flancat de forturile portugheze mirani & jalali construite în sec. al xvi-lea. vom face apoi o scurtă incursiune în exoticul muttrah souq a carui atmosferă ne va purta cu cel puțin un secol în urmă, de unde vom putea cumpăra tradiţionalele bijuterii de argint lucrate manual. Întoarcere la hotel pentru cazare în muscat la hotel al falaj 4* (sau similar 4*).

3 / 27.10.2020: muscat – bilad sayt – jebel shams
mic dejun. dimineața vom vizita marea moschee din muscat, inaugurată de sultanul omanului în anul 2001, una dintre cele mai mari din lume care poate adăposti în același timp 20.000 de credincioși. În interiorul moscheei vom admira celebrul candelabru adus din germania și covorul de rugăciune, comandat și lucrat în iran, al doilea ca mărime din lume. după explorarea moscheii, vom continua traseul zilei cu mașini 4×4 pentru a vedea “marele canion” al omanului, canionul jebel shams, care în traducere din limba arabă înseamnă “muntele soarelui”. acesta este situat în nord-estul omanului, la nord de orașul al hamra, fiind al treilea ca înălțime din lume și cel mai mare din oman. pe traseu, ne vom opri la bilad sayt, un sătuc din munți, situat pe versantul nord-estic al munților al hajar, înconjurat de câmpuri terasate și care a păstrat un aer tradițional într-un puternic contrast cu restul țarii, foarte dezvoltat. cazare în jebel shams la hotel sama heights 4* (sau similar 4*).

4 / 28.10.2020: jebel shams – jabreen – bahla – al hamra – nizwa
mic dejun. În această zi vom străbate un traseu cu peisaje splendide, pe unde cândva au trecut şi călători celebri precum marco polo şi ibn battuta. ne vom îndrepta spre jabreen, pentru a vizita cel mai frumos castel omanez, construit în sec. al xvii-lea de yaruba imam bil’arab bin sultan, care a și fost îngropat aici. vom admira plafoanele castelului frumos împodobite cu motive islamice, iar din vârful castelului ne vom bucura de o frumoasă panoramă. ne vom deplasa, apoi spre bahla, un faimos centru al ceramicii arabe, unde vom vizita fortul bahla ridicat în sec. al xii-lea și care a fost inclus în patrimoniul mondial unesco. itinerariul zilei va continua spre al hamra, un oraş cu o vechime de peste 400 de ani, unde se păstrează unele dintre cele mai vechi și bine conservate case de piatră din oman. multe dintre case au două, trei și chiar patru etaje, cu tavane din grinzi de lemn din palmier și frunze acoperite cu lut și paie. vom vizita muzeul bait al safa, un muzeu organizat de localnici pentru a prezenta stilul de viață tradițional omanez și vom fac un popas pentru prânz. În continuarea zilei ne vom deplasa spre nizwa, făcând un stop la wadi ghul, cunoscut ca marele canion al omanului sau marele canion al arabiei. vom ajunge la nizwa, fosta capitală a dinastiei julanda în perioada secolelor vii – vi î.e.n., care este acum una dintre cele mai mari atracţii turistice ale omanului, datorită construcţiilor încărcate de istorie. cazare în nizwa la hotel al diyar 4* (sau similar 4*).

5 / 29.10.2020: nizwa – wadi bani khalid – wahiba sands
mic dejun. În prima parte a zilei vom vizita fortul din nizwa, care domină întreaga zonă, fiind cel mai mare fort din peninsula arabică, construit în anul 1660, prilej cu care vom putea fotografia turnul său enorm, construit în sec. al xvii-lea de sultanul bin saif pentru a apăra drumul spre interiorul țării. tot aici vom avea prilejul de a vizita souq-ul, vechea și tradiționala piață sinaw, vestit pentru bijuteriile din argint ale beduinilor, după care ne vom îndrepta spre ținutul nisipurilor din wahiba. precum un imens ocean de nisip, dunele nesfârșite care se pot înălța până la 200 m înălțime, oferă un peisaj în continuă schimbare a formelor și culorilor. dunele spectaculoase ale marelui deşert wahiba formate pe direcţia nord-sud, se întind pe o lungime de până la 200 km și o lăţime de 100 km fiind casă pentru triburile de beduini nomazi, care călătoresc prin întreg ținutul, cu capre și cămile. după intrarea în deșert, ne vom continua călătoria în mașini 4×4 conduse de șoferi experimentați care ne vor oferi o experiență inedită conducând pe dunele de nisip. vom traversa zone sterpe de nisip, care sunt de fapt locul unde viața capătă forme uluitoare. pe lângă triburile de beduini aici își au casă o mare varietate a faunei: lupi, vulpi, pisici sălbatice, manguste, libelule, precum și 115 specii de păsări. ne vom opri la oaza wadi bani khalid, din mijlocul deșertului, cu piscine naturale cu apă limpede, în care dacă doriți, puteți înota. vom vizita apoi o familie beduină, unde vom avea ocazia să aflăm la o cafea omaneză, mai multe detalii despre viaţa în deşert. În încheierea zilei ne vom bucura de o altă experiență minunată, căci ce poate fi mai frumos decât un spectaculos apus de soare în deşert, privit de pe vârful dunelor de nisip. În această noapte vom avea cină și cazare într-o pitorească tabără “cuibărită” printre rocile și nisipul roşu al deșertului wahiba sands, numită arabian oryx camp 4* (sau similar 4*).

6 / 30.10.2020: wahiba sands – fins – bimah sinkhole – wadi arbaeen – mazara – muscat
mic dejun. dimineața vom vizita un șantier unde se construiesc vasele tradiționale dhow, după care vom face un scurt popas pe plaja din fins. În continuarea zilei ne vom deplasa spre coasta de est a omanului pentru a vedea bimah sinkhole, un crater spectaculos de calcar, cu o apă de o culoare incredibilă, verde-albastră, după care ne vom îndrepta spre wadi arbaeen unde vom vedea piscine adânci cu apă dulce. situat la jumătatea drumului către muscat, de-a lungul wadi dayqah, protejat de un fort și înconjurat de munți în tonuri de cupru se află satul mazara, extrem de pitoresc, o mare parte a satului aflându-se pe jumătate “îngropat” sub frunzele plantațiilor de palmieri. odată ajunși în muscat ne vom caza la hotel al falaj 4* (sau similar 4*).

7 / 31.10.2020: muscat – khasab
mic dejun. timp liber pentru activități individuale și cumpărături. veți putea vizita muzeul particular bait al zubair, care conţine colecţii de arme, bijuterii, hărţi, îmbrăcăminte şi cărţi sau vă veți putea plimba de-a lungul frumoasei faleze şi să intrați în fascinanta piaţă de peşte. transfer la aeroport pentru plecarea în nordul omanului, cu compania oman air, zbor wy 933 (15:30 / 16:35), la khasab, capitala peninsulei musandam cunoscută și sub denumirea „norvegia arabiei”. cazare în khasab la hotel atana khasab 4* (sau similar 4*).

8 / 01.11.2020: khasab
mic dejun. timp liber pentru activități individuale sau opțional croazieră (cu dejun inclus) cu un vas tradițional local numit dhow, la bordul căruia veți putea admira fiordurile golfului arabiei, satele pescărești și incredibila apă turcoaz, care contrastează cu albul dealurilor calcaroase care domină zona. veți avea astfel prilejul de explora mici sate pescărești și de a înota sau a face snorkeling. Întoarcere la khasab pentru cazare la hotel atana khasab 4* (sau similar 4*).

9 / 02.11.2020: khasab – dubai
mic dejun. plecare spre dubai de-a lungul coastei musandamului, cu munți care se ridică pe o parte și marea pe cealaltă, prin sate izolate și frumoase plaje cu nisip alb. odată sosiți în dubai, vom porni în explorarea centrului financiar al emiratelor arabe unite, al doilea emirat din cele șapte, cu cea mai mare populație dintre toate. vom face alături de ghidul local un tur panoramic, prilej cu care vom descoperi orașul, supranumit perla emiratelor arabe unite. arhitectura impunătoare şi cultura sofisticată fac din dubai una dintre cele mai frumoase destinaţii turistice din lume. În timpul turului vom admira insula artificială jumeirah palm, una dintre cele trei insule artificiale care au extins ţărmul dubaiului cu aprox. 520 km, moscheea jumeirah, una dintre cele mai frumoase şi grandioase moschei din orientul mijlociu, burj khalifa, cea mai înaltă clădire din lume, celebrele mall-uri, zona rezidenţială şi fascinantul muzeu al dubaiului, găzduit de fostul fort, cea mai veche clădire din oraş. nu va fi ratată ocazia de a petrece puţin timp în piaţa materialelor textile sau de a face o plimbare pe canal cu “abra”, vestitul taxi local pe apa, spre bazarurile de condimente şi de aur. cazare în dubai la hotel ramada by wyndham jumeirah 5* (sau similar 5*).

10 / 03.11.2020: dubai
mic dejun. timp liber pentru activități individuale și ultimele cumpărături. veți putea explora individual orașul, prilej de a vizita dubai mall, să urcaţi în cea mai înaltă clădire din lume, burj khalifa, sau să luaţi prânzul la burj al arab, hotelul emblematic al dubaiului. camerele sunt disponibile până la ora 12:00 (pentru cei care doresc să se odihnească la hotel, există posibilitatea de a rezerva camera pentru “late check out”, contra cost, cu minim o lună înainte de începerea circuitului). seara, transfer la aeroport pentru plecarea spre istanbul.

11 / 04.11.2020: dubai – istanbul – bucurești
plecare spre istanbul cu compania turkish airlines, zbor tk 761 (02:40 / 06:45), de unde se va pleca spre bucurești cu zborul tk 1043 (08:15 / 08:40)

Valabilitatea acestei oferte a expirat! Va rugam contactati agentia pentru oferte similare.

Detalii tarife circuit

  • Durata: 11 zile
  • Categorie hoteluri: 5,4
  • Transport: Avion - Decolare din Bucuresti, Romania

Calculeaza tariful circuitului in functie de data de plecare.

Data plecare Tarif
25 Octombrie 2020 1,970 €

tarife incepand de la 1,970 €

Servicii incluse

- transport intercontinental cu avionul pe ruta: Bucureşti – Istanbul – Muscat și Dubai – Istanbul – Bucureşti cu compania Turkish Airlines
- transport continental cu avionul pe ruta: Muscat – Khasab cu compania Oman Air
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 8 nopţi cazare în hoteluri de 5*, 4* și camp de luxe
- mesele menţionate în program: 9 mic dejunuri, 1 dejun și 1 cină
- taxe de intrare la obiectivele menţionate în program
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- vizită la Marea Moschee din Muscat
- vizitarea fortului Bahla
- vizitarea castelui omanez Yaruba Imam Bil’arab bin Sultan
- vizitarea muzeului Bait al Safa
- vizitarea fortului din Nizwa
- vizitarea “Marelui Canion” al Omanului cu mașini 4×4
- tur panoramic cu ghid local în Muscat
- transferurile, tururile, excursiile menţionate în program
- taxele de intrare la obiective conform program
- ghizi locali
- conducător român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism
- BONUS: PACHET TRAVEL Mondial Assistance care include Asigurare medicală, pe întreaga durată a programului, care acoperă o sumă maximă de 150.000 lei/pers. (tratamente medicale de urgență, spitalizare, medicamente, transport de urgență la spital etc. însă care nu este menită a acoperi complicațiile sau recidivele bolilor/afecțiunilor de care dumneavoastră suferiți anterior începerii călătoriei) și Asigurarea STORNO de călătorie, care acoperă pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate, a cărei valoarea storno maximă asigurată este de 8.500 lei/călătorie (cu franșiză de 10%); acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei

Servicii neincluse

- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale şi locale: aprox. 260 euro/pers. şi aprox. 70 euro/pers. pentru zborul continental, care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- taxa de viză Oman care se achită la faţa locului: aprox. 25 usd/pers.
- taxe de ieşire de pe aeroporturi, numai dacă se aplică
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- bacşişuri: 50 euro/pers., pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pt. bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- excursiile opţionale se pot realiza cu un număr minim de participanţi precizat de partenerii locali, tarifele acestora fiind informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerii locali.

Observatii

ACTE NECESARE PENTRU OBŢINEREA VIZELOR:
- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei cu 2 pagini libere pentru aplicarea vizei
- 1 fotografie color 4х6 cm pe fundal deschis, tip pașaport
- nu se acceptă paşaport temporar

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 %, se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice», la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neintrunirii grupului minim de turişti

OBSERVAŢII:
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »


Portalturism.com nu este responsabil pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre detaliile si preturile ofertelor de pe site si cele oferite in agentie. Intotdeauna vor avea prioritate informatiile primite in agentie.

Oferte circuite similare

DAL Travel