Vizualizezi oferta circuit Turcia, vacanta Turcia.

Circuit avion Turcia

Circuit Turcia
  • Tari: Turcia
  • Orase tranzitate: Istanbul

Descriere

Ziua 1: BUCURESTIISTANBUL
Intalnire cu conducatorul de grup la ora 06:30 pe aeroportul Henri Coanda (Otopeni) si imbarcare pe cursa TAROM cu destinatia Istanbul. Sosire la ora locala 09:50 la Istanbul, transfer si cazare la hotel Buyuk Sahinler 4* sau similar (cazare dupa ora 14:00). Dupa-amiaza, tur de oras pietonal cu insotitorul de grup cu admirarea principalelor obiective: Moscheea Albastra – construita in secolul al XVII-lea de sultanul Ahmet I, singura moschee cu 6 minarete din Turcia; Biserica Sfanta Sofia – cea mai mare catedrala din lume in momentul in care a fost construita in secolul al IV-lea, transformata de catre turci in moschee dupa curerirea Constantinopolului in anul 1453 (intrarea este optionala si se face
individual, fara insotitorul de grup); Hipodromul antic – locul unde se organizau curse de car si alte activitati sportive in perioada bizantina, astazi fiind un parc faimos cu monumente reprezentative precum: obeliscul egiptean, coloana lui Constantin, coloana lui Serpentine din Delphi, fantana lui Wilhelm II. Turul continua cu o vizita in Marele Bazar – una dintre cele mai mari piete acoperite din lume, cu peste 4.000 de magazine, fiind un adevarat paradis pentru iubitorii de shopping. Aici totul se negociaza, de la delicatesele traditionale turcesti pana la covoare, pielarie sau bijuterii (inchis duminica).
Ziua 2: ISTANBUL – Biserica Sfanta Sofia, Basilica Cisterna (optional)
Mic dejun. Astazi va propunem, optional, vizitarea bisericilor Sfanta Sofia si Sfanta Irina (singura biserica din vechiul Constantinopol care nu a fost niciodata convertita in moschee), precum si a Cisternei Basilica – un rezervor subteran bizantin. Dupa-amiaza, individual sau organizat (optional), se poate vizita Palatul Topkapi – simbol al Imperiului Otoman datand din secolul al XV-lea si resedinta a sultanilor; palatul este situat intre Cornul de Aur si Marea Marmara, oferind o panorama superba asupra Stramtorii Bosfor. Palatul si cladirile sale sunt un exemplu tipic de arhitectura otomana, cuprinzand o colectie incredibila de portelanuri, vesminte, arme, scuturi, armuri, obiecte de arta, manuscrise islamice,
obiecte religioase, tezaurul Imperiului Otoman si o colectie impresionanta de bijuterii.
Ziua 3: ISTANBUL – Palatul Dolmabahce si cele doua continente (optional)
Mic dejun. Ziua de astazi o putem dedica, optional, vizitarii Palatului Dolmabahce – ultima resedinta a sultanilor dupa Topkapi, amplasat pe malul Bosforului, cu o vedere spectaculoasa asupra partii asiatice a Istanbulului. Se traverseaza apoi podul care leaga partea europeana de cea asiatica a Istanbulului. Dupa-amiaza, putem opta pentru o croaziera de-a lungul Stramtorii Bosfor, locul unde se pot vedea in acelasi timp doua continente, Europa si Asia.
Ziua 4: Zi libera in ISTANBUL sau excursie optionala pe insula Buyukada
Mic dejun. Timp liber pentru plimbari si vizite individuale sau, optional, excursie de o zi pe Insula Buyukada, unde vom face un tur al insulei, plimbandu-ne printre vilele luxoase din lemn, iar apoi vom avea timp liber pentru suveniruri, fotografii sau pentru a servi masa. Aceasta excursie se va realiza in functie de conditiile meteorologice. Seara, puteti opta pentru seara turceasca cu cina si spectacol traditional.
Ziua 5: ISTANBULBUCURESTI
Mic dejun. Dimineata, timp liber pentru ultimele cumparaturi. Dupa-amiaza, transfer la aeroport pentru imbarcare pe cursa Tarom cu destinatia Bucuresti. Sosire in Bucuresti la ora 19:50.

ziua 1: bucuresti – istanbul
intalnire cu conducatorul de grup la ora 06:30 pe aeroportul henri coanda (otopeni) si imbarcare pe cursa tarom cu destinatia istanbul. sosire la ora locala 09:50 la istanbul, transfer si cazare la hotel buyuk sahinler 4* sau similar (cazare dupa ora 14:00). dupa-amiaza, tur de oras pietonal cu insotitorul de grup cu admirarea principalelor obiective: moscheea albastra – construita in secolul al xvii-lea de sultanul ahmet i, singura moschee cu 6 minarete din turcia; biserica sfanta sofia – cea mai mare catedrala din lume in momentul in care a fost construita in secolul al iv-lea, transformata de catre turci in moschee dupa curerirea constantinopolului in anul 1453 (intrarea este optionala si se face
individual, fara insotitorul de grup); hipodromul antic – locul unde se organizau curse de car si alte activitati sportive in perioada bizantina, astazi fiind un parc faimos cu monumente reprezentative precum: obeliscul egiptean, coloana lui constantin, coloana lui serpentine din delphi, fantana lui wilhelm ii. turul continua cu o vizita in marele bazar – una dintre cele mai mari piete acoperite din lume, cu peste 4.000 de magazine, fiind un adevarat paradis pentru iubitorii de shopping. aici totul se negociaza, de la delicatesele traditionale turcesti pana la covoare, pielarie sau bijuterii (inchis duminica).

2: istanbul – biserica sfanta sofia, basilica cisterna (optional)
mic dejun. astazi va propunem, optional, vizitarea bisericilor sfanta sofia si sfanta irina (singura biserica din vechiul constantinopol care nu a fost niciodata convertita in moschee), precum si a cisternei basilica – un rezervor subteran bizantin. dupa-amiaza, individual sau organizat (optional), se poate vizita palatul topkapi – simbol al imperiului otoman datand din secolul al xv-lea si resedinta a sultanilor; palatul este situat intre cornul de aur si marea marmara, oferind o panorama superba asupra stramtorii bosfor. palatul si cladirile sale sunt un exemplu tipic de arhitectura otomana, cuprinzand o colectie incredibila de portelanuri, vesminte, arme, scuturi, armuri, obiecte de arta, manuscrise islamice,
obiecte religioase, tezaurul imperiului otoman si o colectie impresionanta de bijuterii.

3: istanbul – palatul dolmabahce si cele doua continente (optional)
mic dejun. ziua de astazi o putem dedica, optional, vizitarii palatului dolmabahce – ultima resedinta a sultanilor dupa topkapi, amplasat pe malul bosforului, cu o vedere spectaculoasa asupra partii asiatice a istanbulului. se traverseaza apoi podul care leaga partea europeana de cea asiatica a istanbulului. dupa-amiaza, putem opta pentru o croaziera de-a lungul stramtorii bosfor, locul unde se pot vedea in acelasi timp doua continente, europa si asia.

4: zi libera in istanbul sau excursie optionala pe insula buyukada
mic dejun. timp liber pentru plimbari si vizite individuale sau, optional, excursie de o zi pe insula buyukada, unde vom face un tur al insulei, plimbandu-ne printre vilele luxoase din lemn, iar apoi vom avea timp liber pentru suveniruri, fotografii sau pentru a servi masa. aceasta excursie se va realiza in functie de conditiile meteorologice. seara, puteti opta pentru seara turceasca cu cina si spectacol traditional.

5: istanbul – bucuresti
mic dejun. dimineata, timp liber pentru ultimele cumparaturi. dupa-amiaza, transfer la aeroport pentru imbarcare pe cursa tarom cu destinatia bucuresti. sosire in bucuresti la ora 19:50.

Detalii tarife circuit

  • Durata: 5 zile
  • Categorie hoteluri: 4
  • Transport: Avion - Decolare din Bucuresti, Romania

Calculeaza tariful circuitului in functie de data de plecare.

Data plecare Tarif
28 Noiembrie 2019 345 € Rezerva

tarife incepand de la 345 €

Servicii incluse

• transport cu avionul Bucuresti – Istanbul si retur cu compania TAROM;
• 4 nopti cazare cu mic dejun la hotel 4*;
• transferuri aeroport – hotel – aeroport;
• tur de oras pietonal de o jumatate de zi (3-4 ore) cu insotitorul de grup in Istanbul;
• insotitor roman de grup;
• taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari).

Servicii neincluse

• intrarile la obiectivele turistice si excursiile optionale;
• bacsisuri (se practica in Turcia): 10 EURO/persoana, se achita local prin reprezentantului agentiei;
• asigurarea medicala de calatorie (recomandata): 24 lei/persoana (persoane pana la 60 de ani);
• asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice;
in pachet cu asigurarea medicala de calatorie (pret informativ asigurare storno+medicala: 57 lei/persoana,
pentru persoane pana la 60 ani).


Portalturism.com nu este responsabil pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre detaliile si preturile ofertelor de pe site si cele oferite in agentie. Intotdeauna vor avea prioritate informatiile primite in agentie.

Oferte circuite similare

Paralela 45 Sibiu