Vizualizezi oferta circuit Turcia, vacanta Turcia.

Circuit avion Turcia

Circuit Turcia
  • Tari: Turcia
  • Orase tranzitate: Istanbul

Descriere

Ziua 1 (21.03): CLUJ NAPOCAISTANBUL
Intalnire cu conducatorul de grup la ora 07:30 pe aeroportul Avram Iancu Cluj-Napoca si imbarcare pe cursa TURKISH AIRLINES cu destinatia Istanbul. Sosire la ora 12:25 la Istanbul, transfer si cazare la hotel Beyaz Saray 4* sau similar.
Dupa-amiaza, tur pietonal de oras cu insotitorul de grup cu admirarea principalelor obiective: Moscheea Albastra – construita in secolul al XVII-lea de sultanul Ahmet I, singura moschee cu 6 minarete din Turcia; Biserica Sfanta Sofia – cea mai mare catedrala din lume in momentul in care a fost construita in secolul al IV-lea, transformata de catre turci in moschee dupa curerirea Constantinopolului in anul 1453 (intrarea este optionala si se face individual, fara insotitorul de grup); Hipodromul antic – locul unde se organizau curse de car si alte activitati sportive in perioada bizantina, astazi fiind un parc faimos cu monumente reprezentative precum: obeliscul egiptean, coloana lui Constantin, coloana lui Serpentine din Delphi, fantana lui Wilhelm II. Turul se continua cu o vizita in Marele Bazar – una dintre cele mai mari piete acoperite din lume, cu peste 4.000 de magazine, fiind un adevarat paradis pentru iubitorii de shopping. Aici totul se negociaza, de la delicatesele traditionale turcesti pana la covoare, pielarie sau bijuterii (inchis duminica si in sarbatorile nationale).
Optional, In cursul serii va propunem croaziera de-a lungul Stramtorii Bosfor, locul unde se pot vedea in acelasi timp doua continente, Europa si Asia. Croaziera include masa, bauturi si program artistic.
Ziua 2 (22.03): ISTANBUL Palatul Dolmabahce si cele doua continente, dealul Camlica, Croaziera pe Bosfor, Spice Bazar (optional)
Mic dejun. Ziua de astazi o putem dedica, optional, vizitarii Palatului Dolmabahce. Vom traversa podul Galata si vom vizita Palatul Dolmabahce, ultima resedinta a sultanilor Imperiului Otoman, amplasat pe malul Bosforului, cu o vedere spectaculoasa asupra partii asiatice a Istanbulului. Palatul, cu puternice influente europene, expune o colectie foarte valoroasa de antichitati provenite din marile palate din Europa, precum si un candelabru impresionant. Urmeaza traversarea Podului Bosfor, care leaga partea europeana de cea asiatica a Istanbulului. Ajungem pe continentul asiatic, strabatem zona rezidentiala amplasata de-a lungul Bosforului si facem o oprire pe colina Çamlica, ce ofera o panorama
spectaculoasa asupra Bosforului. Ne imbarcam pe vapor si pornim de-a lungul Bosforului intr-o croaziera de 90 minute. Stramtoarea Bosfor leaga Marea Marmara de Marea Neagra si desparte cele doua continente, Europa si Asia, facand ca Istanbulul sa fie singurul oras din lume construit pe doua continente. In aceasta croaziera vom putea admira de-a lungul Bosforului: Palatul Dolmabahce, Palatul Beylerbeyi, Palatul Ciragan, cartierele rezidentiale din ambele parti ale Istanbulului (europeana si asiatica), fortareata Rumeli, moscheile construite in diferite etape istorice de catre sultanii Imperiului Otoman, case vechi din lemn, vile de lux, cele doua poduri care leaga continentele, precum si un peisaj
deosebit. La intoarcere, timp liber pentru vizitarea bazarului de mirodenii (Spice Bazar – Bazarul Egiptean), construit intre anii 1597–1664, considerat al doilea bazar acoperit din oras, ca si vechime. Aici veti gasi o piata variata de desfacere a mirodeniilor, dar si magazine de fructe, flori, legume, rahat si baclavale. De asemenea, in cea de-a doua parte a zilei se pot vizita individual Biserica Sf. Irina (singura biserica din vechiul Constantinopol care nu a fost niciodata convertita in moschee) sau Cisterna Basilica – un rezervor subteran bizantin. Cazare in Istanbul la hotel 4*.
Ziua 3 (23.03): ISTANBUL Biserica Sfanta Sofia, Palatul Topkapi inclusiv haremul (optional)
Mic dejun. Astazi va propunem, optional, vizitarea bisericii Sfanta Sofia (interior) si a Palatului Topkapi (interior) – simbol al Imperiului Otoman datand din secolul al XV-lea si resedinta a sultanilor, palatul este situat intre Cornul de Aur si Marea Marmara, oferind o panorama superba asupra Stramtorii Bosfor. Palatul si cladirile sale sunt un exemplu tipic de arhitectura otomana, cuprinzand o colectie incredibila de portelanuri, vesminte, arme, scuturi, armuri, obiecte de arta, manuscrise islamice, obiecte religioase, tezaurul Imperiului Otoman si o colectie impresionanta de bijuterii. Cazare in Istanbul la hotel 4*.
Ziua 4 (24.03): ISTANBULCLUJ NAPOCA
Mic dejun. Dimineata, timp liber pentru ultimele cumparaturi. Dupa-amiaza, transfer la aeroport pentru imbarcare pe cursa TURKISH AIRLINES cu destinatia Cluj Napoca. Sosire in Cluj Napoca la ora 20:30.

ziua 1 (21.03): cluj napoca – istanbul
intalnire cu conducatorul de grup la ora 07:30 pe aeroportul avram iancu cluj-napoca si imbarcare pe cursa turkish airlines cu destinatia istanbul. sosire la ora 12:25 la istanbul, transfer si cazare la hotel beyaz saray 4* sau similar.
dupa-amiaza, tur pietonal de oras cu insotitorul de grup cu admirarea principalelor obiective: moscheea albastra – construita in secolul al xvii-lea de sultanul ahmet i, singura moschee cu 6 minarete din turcia; biserica sfanta sofia – cea mai mare catedrala din lume in momentul in care a fost construita in secolul al iv-lea, transformata de catre turci in moschee dupa curerirea constantinopolului in anul 1453 (intrarea este optionala si se face individual, fara insotitorul de grup); hipodromul antic – locul unde se organizau curse de car si alte activitati sportive in perioada bizantina, astazi fiind un parc faimos cu monumente reprezentative precum: obeliscul egiptean, coloana lui constantin, coloana lui serpentine din delphi, fantana lui wilhelm ii. turul se continua cu o vizita in marele bazar – una dintre cele mai mari piete acoperite din lume, cu peste 4.000 de magazine, fiind un adevarat paradis pentru iubitorii de shopping. aici totul se negociaza, de la delicatesele traditionale turcesti pana la covoare, pielarie sau bijuterii (inchis duminica si in sarbatorile nationale).
optional, in cursul serii va propunem croaziera de-a lungul stramtorii bosfor, locul unde se pot vedea in acelasi timp doua continente, europa si asia. croaziera include masa, bauturi si program artistic.

2 (22.03): istanbul palatul dolmabahce si cele doua continente, dealul camlica, croaziera pe bosfor, spice bazar (optional)
mic dejun. ziua de astazi o putem dedica, optional, vizitarii palatului dolmabahce. vom traversa podul galata si vom vizita palatul dolmabahce, ultima resedinta a sultanilor imperiului otoman, amplasat pe malul bosforului, cu o vedere spectaculoasa asupra partii asiatice a istanbulului. palatul, cu puternice influente europene, expune o colectie foarte valoroasa de antichitati provenite din marile palate din europa, precum si un candelabru impresionant. urmeaza traversarea podului bosfor, care leaga partea europeana de cea asiatica a istanbulului. ajungem pe continentul asiatic, strabatem zona rezidentiala amplasata de-a lungul bosforului si facem o oprire pe colina Çamlica, ce ofera o panorama
spectaculoasa asupra bosforului. ne imbarcam pe vapor si pornim de-a lungul bosforului intr-o croaziera de 90 minute. stramtoarea bosfor leaga marea marmara de marea neagra si desparte cele doua continente, europa si asia, facand ca istanbulul sa fie singurul oras din lume construit pe doua continente. in aceasta croaziera vom putea admira de-a lungul bosforului: palatul dolmabahce, palatul beylerbeyi, palatul ciragan, cartierele rezidentiale din ambele parti ale istanbulului (europeana si asiatica), fortareata rumeli, moscheile construite in diferite etape istorice de catre sultanii imperiului otoman, case vechi din lemn, vile de lux, cele doua poduri care leaga continentele, precum si un peisaj
deosebit. la intoarcere, timp liber pentru vizitarea bazarului de mirodenii (spice bazar – bazarul egiptean), construit intre anii 1597–1664, considerat al doilea bazar acoperit din oras, ca si vechime. aici veti gasi o piata variata de desfacere a mirodeniilor, dar si magazine de fructe, flori, legume, rahat si baclavale. de asemenea, in cea de-a doua parte a zilei se pot vizita individual biserica sf. irina (singura biserica din vechiul constantinopol care nu a fost niciodata convertita in moschee) sau cisterna basilica – un rezervor subteran bizantin. cazare in istanbul la hotel 4*.

3 (23.03): istanbul biserica sfanta sofia, palatul topkapi inclusiv haremul (optional)
mic dejun. astazi va propunem, optional, vizitarea bisericii sfanta sofia (interior) si a palatului topkapi (interior) – simbol al imperiului otoman datand din secolul al xv-lea si resedinta a sultanilor, palatul este situat intre cornul de aur si marea marmara, oferind o panorama superba asupra stramtorii bosfor. palatul si cladirile sale sunt un exemplu tipic de arhitectura otomana, cuprinzand o colectie incredibila de portelanuri, vesminte, arme, scuturi, armuri, obiecte de arta, manuscrise islamice, obiecte religioase, tezaurul imperiului otoman si o colectie impresionanta de bijuterii. cazare in istanbul la hotel 4*.

4 (24.03): istanbul – cluj napoca
mic dejun. dimineata, timp liber pentru ultimele cumparaturi. dupa-amiaza, transfer la aeroport pentru imbarcare pe cursa turkish airlines cu destinatia cluj napoca. sosire in cluj napoca la ora 20:30.

Valabilitatea acestei oferte a expirat! Va rugam contactati agentia pentru oferte similare.

Detalii tarife circuit

  • Durata: 4 zile
  • Categorie hoteluri: 3,4
  • Transport: Avion - Decolare din Cluj-Napoca, Romania

Calculeaza tariful circuitului in functie de data de plecare.

Data plecare Tarif
21 Martie 2020 365 €

tarife incepand de la 365 €

Servicii incluse

 transport cu avionul Cluj Napoca – Istanbul si retur cu compania TURKISH AIRLINES;
 bagaj de cala 25 kg/persoana;
 3 nopti cazare cu mic dejun la hotel 4* (Hotel Beyaz Saray sau similar);
 transferuri aeroport – hotel – aeroport;
 tur de oras pietonal de o jumatate de zi (3-4 ore) cu ghid local in Istanbul;
 insotitor roman de grup;
 taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari);

Servicii neincluse

 asigurarea medicala de calatorie (optionala dar recomandata): 30 lei/persoana;
 asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice; in
pachet cu asigurarea medicala de calatorie (pret informativ asigurare storno+medicala: 49 lei/persoana;
 bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 15 EURO/persoana- se achita la sosirea in tara
de destinatie;
 intrarile la obiectivele turistice si excursiile optionale.


Portalturism.com nu este responsabil pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre detaliile si preturile ofertelor de pe site si cele oferite in agentie. Intotdeauna vor avea prioritate informatiile primite in agentie.

Oferte circuite similare

Paralela 45 Sibiu