Vizualizezi oferta circuit Austria, vacanta Austria.

Circuit autocar Austria

Circuit Austria
  • Tari: Austria
  • Orase tranzitate: Viena

Descriere

VIENA- PRAGA SI CASTELELE BOEMIEI 8 ZILE AUTOCAR
Pret: 244 € / persoana /sejur
AVANTAJ CLIENT 48€: 50% REDUCERE la opționale (excepție croazierele) pentru plecările din 24.05, 21.06 și 12.07, pentru inscrierile din tara

Viena, Castelele Hluboka si Czesky Krumlov -Praga –Dresda -Castelul Karlstejn -Karlovy Vary -Brno –Pestera Punkva -Bratislava -Budapesta

1

Ziua 1. BUCURESTI SIBIU -ARAD -BUDAPESTA (cca. 815 km)
Plecare din Bucuresti, la ora 6.00 din parcarea de la Academia Militara (Universitatea de Aparare Carol I – acces dinspre statia de Metrou Eroilor), spre Budapesta. Optional croaziera pe Dunare la Budapesta (15 € fara masa), pentru a admira principalele obiective ale capitalei Ungariei: Parlamentul, Podul cu Lanturi, Bastionul Pescarilor, Basilica Sf. Matyas, Palatul Regal, Stanca Ghelert. Cazare la Budapesta.
2
Ziua 2. BUDAPESTA -VIENA (cca. 235 km)
Mic dejun. Traversam Ungaria spre Austria si dedicam intreaga zi explorarii Vienei, oras in care nostalgia vechiului imperiu este impletita cu eleganta, stilul si arhitectura sa admirabila. Incepem cu vizita la Palatul Schonbrunn si a gradinilor acestuia, apoi intr-un tur panoramic cu autocarul admiram Prater, Sediul ONU, Turnul Dunarii si Ringstrasse: cladirea fostului Minister de Razboi, cu statuia Maresalului Radetzky, Piata Schwarzenberg cu o frumoasa deschidere catre Palatele Belvedere, Opera de Stat, Piata Maria Terezeia, Palatul Imperial Hofburg, Parlamantul, Primaria, Burgtheatre, Universitatea, Biserica Votiva. Urmeaza sa parcugem pietonal, strada Graben cu Monumentul ciumei spre Domul Sf. Stefan. Timp liber pentru cumparaturi pe eleganta strada Kärntner Straße sau pe faimoasa Mariahilfer Straße. Optional (26 €) cina traditionala in cartierul Grinzing. Cazare in zona Viena.
3
Ziua 3. WACHAU
DURNSTEIN- Castelele HLUBOKA si CZESKY KRUMLOVPRAGA (cca. 335 + 70 km)
Mic dejun. Strabatem Austria prin Defileul Dunarii din regiunea Wachau (patrimoniu UNESCO), unde se alfa ruinele Castelului Dürnstein, in care regele Angliei, Richard- Inima de Leu a fost tinut captiv dupa Cruciada III. Traversam in Cehia spre Ceske Budovice. Timp liber in Ceske Budovice sau optional (25 €) vizitam castelele Hluboka si Czesky Krumlov. Hluboka a fost construit în sec. XIII, ca un castel gotic deținut de familia Schwarzenberg, apoi a fost extins în stilul Renașterii un secol mai târziu. În sec. XVIII, a capatat un aspect baroc, iar în sec. XIX a fost modelat in mod foarte spectaculos direct după Castelul Windsor din Anglia, fiind considerat cel mai frumos castel din Cehia. Cetatea medievală Cesky Krumlov este situată pe o inaltime care domina meandrele Vltavei, fiind un important nod comercial in sec. XIV-XVII. Cea mai mare parte a arhitecturii originale e incă intact conservata, din acest motiv fiind inclus in patrimonial UNESCO. Castelul orasului, cu atestare documentara inca din 1253, a fost reconstruit in sec. XVI in stil renascentist, fiind format din 40 de cladiri, ceea ce il face al 2-lea cel mai mare castel al tarii, dupa Hradul din Praga. Dupa amiaza pornim spre Praga, si luam un prim contact cu Pietele Stare Mesto si Vaclavske din centrul istoric. Cazare la Praga
4
Ziua 4. PRAGA Orasul de Aur
Mic dejun. Dedicam intreaga zi explorarii capitalei Cehiei. Incepem cu Man. Strahov, construita in 1143 cand episcop de Praga era Jindrich Zdik, dupa pelerinajul acestuia in Tara Sfanta. Manastirea a suferit devastari repetate, atat in timpul razb. Husite, cat si a Razb. de 30 de ani, fiind refacuta abia la sfars. sec. XVII, din aceasta perioada pastrandu-se si faimoasa biblioteca (cu peste 200.000 de volume). Trecand pe langa Palatul Cerninsky, una din cele mai mari constructii in stil baroc (sec. XVII) a tarii, astazi sediul Minist. de Externe, admiram Man. Loreta cu o impozanta fatada baroca de la inceputul sec. XVIII. In apropiere ajungem la Hrad (din sec. IX), cel mai mare castel medieval din intreaga lume, cu o suprahata de 7 ha,care atrage aproape 2 mil. vizitatori anual. Inima castelului o constituie Catedrala Sf. Vitus, construita in stil gotic in 1344 pe locul altor biserici dedicate tot Sf. Vit in sec. X si apoi in sec. XI. Are dimensiuni impresionante 124 × 60 metri si o inaltime de aproape 100 m, fiind cea mai mare si mai importanta biserica din tara. In incinta castelului se mai pot vizita (contra cost) Biserica Sveti Jiri, considerata cea mai veche biserica din Hrad, construita in 920 si care serveste astazi drept Galeria Nationala de Arta, precum si Ulita Aurarilor cu numeroase case din sec. XVI pastrate pana astazi. Coborand pe langa Bis. Sf. Nicolae din cartierul Mala Strana, constructie baroca din sec. XVIII (ridicata pe locul unei biserici gotice din sec. XIII), cu decoratiuni opulente mergand pana la Rococo, ajungem la Podul Carol, grandioasa lucrare din sec. XIV. Are peste 600 m lungime, 10 m latime, 16 arce protejate cu piloni pentru spargerea ghetii si 3 turnuri, doua inspre Mala Stana si unul catre Stare Mesto. De la inceputul sec. XVIII, podul a fost decorat cu 30 de statui, majoritatea baroce, de unde si o alta denumire a acestuia, anume “Podul cu Sfinti”. Trecand podul, vizitam mult mai amanuntit decat in seara precedenta Piata Stare Mesto, “strajuita” de cele 2 turnuri de 80 m inaltime ale Bisricii Tyn, avand in centru statuia reformatorului Jan Hus (ars pe rug pentru credinta sa), Primaria si turnul cu Ceasul astronomic din 1410, cel mai vechi ceas astronomic din lume. Timp liber in Praga pentru a va bucura de farmecul orasului medieval. Sugeram vizita in cartierul evreiesc sau cautarea de suveniruri pt. cei dragi de acasa, printre multitudinea de magazine din Piata Vaclavske. Optional croaziera pe Vltava (12 € fara cina sau 23 € cu cina). Cazare la Praga.
5
Ziua 5. DRESDA -Florenta de pe Elba -PRAGA (cca. 300 km)
Mic dejun. Timp liber pt. vizita individuala in Praga sau excursie optionala la Dresda in Germania (30 euro). Supranumita Florenta de pe Elba, a fost devastat de bombardamentele din cel de-al 2-lea Razboi Mondial. A renascut insa din propria cenusa, oferind astazi iarasi splendoarea de odinioara. Admiram intr-un tur pietonal Frauenkirche
cea mai importanta biserica protestanta, Procesiunea Printilor- imagine murala realizata in portelan in sec. XIX, Palatul Regal ce gazduieste un impresionant tezaur, Opera Semper- unul din cele mai frumoase teatre din sec. XIX si Pal. Zwinger- realizat intr-un extravagant stil baroc, cea mai importanta atractie turistica din Dresda, care contine impresionante colectii de arta, portelanuri, colectii de arme, etc. Intoarcere la Praga pentru cazare.
6
Ziua 6. Cast. KARLSTEJN KARLOVY VARY -PRAGA (cca. 300 km)
Mic dejun. Timp liber pt. vizita individuala in Praga sau excursie optionala la Castelul Karlstejn+Karlovy Vary (10+20 €). Castelul Karlstejn a fost construit in stil gotic in sec. XIV, pe un promontoriu stancos la cca 30 km de capitala, pentru a proteja tezaurul imperial. Fortificatiile au facut fata la mai multe asedii, fiind in final cucerit insa in 1648 de catre armatele suedeze. Timp de mai bine de 200 de ani a zacut in ruina, si abia la sfarsitul sec. XIX a fost reconstruit in stil neogotic, capatand aspectul actual. Excursia optionala continua spre renumita statiune balneara Karlovy Vary, ale carei izvoare au fost intamplator descoperite la mijlocul sec. XIV, in timpul unei partide de vanatoare, de catre insusi imparatul Carol al IV-lea. De aceea a fost cunoscut drept Karlsbad, devenind in sec. XIX cea mai selecta destinatie pentru aristrocratia din imperiu. Intr-o relaxanta plimbare vom admira arhitectura numeroaselor hoteluri de lux, iar in zona Galeriei Colonadelor, gustam apa cu puternic efect curativ din cani speciale, specific zonei, cu toarta alungita. Pasionatii de shopping vor gasi numeroase suveniruri in elegantele magazine intalnite. Revenim la Praga pentru cazare.
7
Ziua 7. BRNO -Pestera PUNKVA -BRATISLAVA -BUDAPESTA (cca. 525 km)
Mic dejun. Pornim spre Brno, al 2-lea mare oras din Cehia, capitala istorica a Moraviei. Timp liber in Brno sau excursie optionala (10 €) la Pestera Punkva
cea mai vizitata pestera din Carstul Morav. Din parcarea de autocare deplasare cca 2 km pana la intrarea in pestera; se poate utiliza un trenulet turistic, care se achita la fata locului. In pestera vom parcurge un tur de neuitat cu barcuta pe raul subteran si ne vor impresiona atat multitudinea de stalactite si stalacmite cat si abisul avenului Macocha. Continuam cu o scurta vizita in Bratislava, capitala Slovaciei situata pe Dunare, la poalele Carpatilor Mici. Fosta capitala regala are foarte multe de oferit: o atmosfera pitoreasca, “statuile vesele”, Filarmonica, Teatrul National Slovac, vechea Primarie, Palatul Primatului, Biserica Franciscana (sec XIII), Poarta Sf. Mihail si Catedrala SF. Martin- unde 11 regi maghiari au fost incoronati, dupa infrangerea de la Mohacs. Deplasare spre Budapesta pentru cazare.
8
Ziua 8. BUDAPESTA -ARAD -SIBIU -BUCURESTI (cca. 815 km)
Mic dejun. Intoarcere in Bucuresti Academia Militara (Universitatea Nationala de Aparare Carol I) in jurul orei 23.30, in functie de trafic si formalitatile de frontiera.

Acest program a fost efectuat de 4 ori in anii precedenti. Trei dintre autocarele utilizate au fost de 3* sau 4* stele, an de fabricatie recent – Euro 5 si Euro 6. Hoteluri utilizate in 2018:

Budapesta – H. Millenium 3* si H. Berlin 3*, Praga – H. Olympik Tristar 3* si H. Olympik 4*.

2019 – DATE
de PLECARE

Reducere – 20 % Reducere – 15 % Reducere – 10 % Reducere – 5 % Loc in Cam. DBL Suplim. SGL COPIL
6 – 12 ani

Al 3-lea adult in cam.
04.05, 24.05, 15.09 255 € 271 € 287 € 303 € 319 € 125 € 295 € 305 €
21.06, 03.08, 24.08 268 € 285 € 302 € 318 € 335 € 125 € 309 € 319 €
12.07 244 € 259 € 275 € 289 € 305 € 125 € 285 € 295 €

SUPLIMENT pentru cazare in hotel de 4* la Praga 9 € x 4 = 36 €/ pers.

PRETUL INCLUDE : NU SUNT INCLUSE IN PRET :
– Transport cu autocar cu climatizare, clasificat pentru trafic international
– 7 cazari cu mic dejun in hotel 3* (si ca exceptie 2*)

– Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu

– Vizitele la: Viena, Praga: Hrad, Sf. Vit, Podul Carol, Ceasul Astronomic – Brno -Bratislava -Budapesta

– Asigurare Travel (medicala + storno)
– Excursiile si vizitele optionale conform program.

– Intrarile la obiectivele turistice (inclusiv pentru excursii optionale) si serviciile de ghizi locali

– Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete)

– Taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata (se va achita cash de catre turisti)

Turistii care solicita locuri pe primele 3 banchete din autocar, vor achita un supliment de 5% din pretul excursiei.

Turistii care solicita partaj in camera dubla / tripla, nu vor achita suplimentul de camera Single, daca Agentia nu reuseste sa completeze partajul. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.

IMBARCARI GRATUITE DIN TARA

Orasul Locul de intalnire Ora Orasul Locul de intalnire Ora
Bucuresti ACADEMIA MILITARA 06.00 SEBES ROMPETROL iesire Lancram 11.30
PITESTI PETROM Pitesti Est (Podul Viilor) 07.00 DEVA Mc Donald’s GARA 14.00
Rm. VALCEA PETROM iesirea PASARELA NORD 08.30 TIMISOARA Benzinaria GAZPROM Dumbravita 15.30
SIBIU Benzinaria MOL Calea Surii Mari 11.00 ARAD GAZPROM Calea Timisorii 16.30

Grup minim 35 pers. Excursiile optionale se organizeaza pentru un numar minim de 25 de persoane.

In cazul nerealizarii grupului minim se va anula excursia, cu posibilitatea inscrierii la un program similar;

In cazul unui grup mai mic de 35 pers. (30-34 persoane) se va achita un supliment de 20 euro/persoana;

Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;

Pentru explicatiile la obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.

REDUCERE de pana la MAXIM 20% prin CUMULAREA urmatoarelor:
1. FIRST MINUTE – 10% REDUCERE pentru achitarea unui avans de minim 25 euro/ pers. la inscriere si diferenta de pana la 30% din pretul excursiei pana la data de 15.01.2019. Plata integrala cu 30 zile inainte de data plecarii in excursie. Dupa data de 16.01.2019 reducerile timpurii continua cu:

2. EARLY BOOKING – 5% REDUCERE pentru achitarea unui avans de minim 50 euro/ pers. la inscriere si diferenta de pana la 50% din pretul excursiei intre 16.01.2019 – 15.03.2019. Plata integrala cu 30 zile inainte de data plecarii in excursie.

3. CLIENT FIDEL – 5% REDUCERE pentru turistii care au mai achizitionat programe turistice de la agentia tour operatoare, atat direct, cat si prin intermediul agentiilor partenere a acesteia.

4. REDUCERE DE GRUP: la 6 pers.= 3%, la 8 pers.= 4%, la 10 pers. platitoare, a 11-a GRATUIT

5. REDUCERE 5% pentru ULTIMA BANCHETA din autocar (in limita locurilor disponibile)

Reducerile se aplica numai la pachetul de baza; acestea nu se aplica la alte taxe sau suplimente de orice fel;

TRANSFERURI CONTRA COST DIN TARA

Orasul Locul de intalnire Ora Tarif /pers.
€/sens

PLOIESTI Petrom – Metro 3.45 7.00 6 € /sens
CAMPINA Casa BUCUR
popas Km 92 2.30 -7.30 9 €/sens
BRASOV PETROM Calea Bucuresti 1.00 -9.00 12 €/sens
CONSTANTA Kaufland Bd.I.C.Bratianu 02.00 12 €/sens
CRAIOVA Autogara Nord 1.15 -6.00 12 €/sens
BUZAU Mc Donald’s Unirea 03.00 10 €/sens
BRAILA Parcare Hotel TRAIAN 01.30 10 €/sens
GALATI Mc Donald’s 1.00 10 €/sens
FOCSANI Benzinaria LUKOIL Centru 2.00 12 €/sens
BACAUBRASOV Parcare STADION Municipal 6.00 18 €/sens
PIATRA NEAMTBACAUBRASOV Parcare Hotel CENTRAL 4.30 8 + 18 €/sens
IASIBACAUBRASOV Autogara CODREANU 3.00 5 + 18 €/sens
SUCEAVABACAU BRASOV Parcare Hotel BUCOVINA 3.00 12 + 18 €/sens
BOTOSANIBACAU -BRASOV ROMPETROL-Cal. Nationala 2.00 12 + 18 €/sens
TARGU MURESSIBIU OMV Bd. 1 Dec. 1918 nr. 256, vis a vis de hot. Sandoria 8.00 15 €/sens
SIGHISOARASIBIU Parcare hotel Transilvania, str. Nicolae Filipescu 1A 9.00 12 €/sens
MEDIASSIBIU PETROM Sos. Sibiului nr. 98 9.45 7 €/sens
CLUJ NAPOCASEBES Centrul Comercial SIGMA, str. Republicii 109 9.30 12 €/sens
TURDASEBES Parcare ANAF, Piata Romana 15 10.00 10 €/sens

*Transferurile din tara se organizeaza (pentru minim 2 pers. care solicita transferul din fiecare oras) cu ajutorul firmelor ce efectueaza curse de linie. Functie de marimea grupului, se poate organiza transfer privat cu microbuz, minibus sau midibus. Turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de imbarcare cu 15- 30 min. inainte de ora comunicata. Orele sunt estimative, in functie de conditiile meteorologice si de trafic. Numerele de telefon ale ghizilor sau soferilor se vor comunica cu 2 – 3 zile inaintea datei plecarii, urmand a tine legatura cu acestia pentru a te informa privind situatia concreta din ziua plecarii (ora exacta a sosirii in orasul tau). Te rugam sa respecti ora imbarcarii, pentru ca grupul nu poate astepta turistii care intarzie. Daca turistii se imbarca dintr-o alta localitate decat din Bucuresti, acestia trebuie sa informeze agentiade turism la care s-au inscris cu minim 15 zile inainte de tata plecarii. Inscrierile cu mai putin de 15 zile inainte se vor face numai in functie de capacitatea mijloacelor de transport utilizate.

– Obiectivele turistice redactate cu litere ingrosate si inclinate (Bold- Italic), se viziteaza doar la exterior. In situatia in care nu se mentioneaza ca turul de oras este panoramic cu autocarul, implicit turul se va face pietonal.

– Pentru majoritatea excursiilor, copiii in varsta de 6 – 12 ani, beneficiaza de reducere, numai pentru cazare in camera cu doi adulti.

– Nominalizarea hotelurilor se va face in ultima saptamana inainte de data plecarii, in functie de marimea grupului. Mentiunea “sau similar” in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.

– Pentru reducerea de grup, toti turistii din acel grup trebuie sa fie inscrisi pe acelasi program, aceeasi data de plecare si aceeasi rezervare.

– Pentru ca unui minor sa i se permita calatoria in afara tarii, este necesar sa fie insotit de cel puţin un adult care sa aiba asupra sa acordul scris al ambilor parinti ai minorului, legalizat la notariat, si cazier judiciar, pe care sa-l prezinte in punctul de frontiera. Daca adultul care insoteste minorul este unul din parinti, acesta va avea nevoie doar de acordul scris al celuilalt parinte al minorului, legalizat la notariat.

– Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul unei anumite tari a oricarei persoane care nu prezinta suficienta credibilitate. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii care nu pot fi depistate anterior datei plecarii.

– Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru pentru o anumita tara, putand exista diferente fata de standardele din Romania, fapt neimputabil agentiei de turism. Repartizarea camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia. Eventuale nemultumiri legate de amplasarea sau aspectul camerei, se rezolva de catre turist direct la receptie, cu ajutorul insotitorului de grup.

– Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.). In momentul sosirii la hotel, solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

– Asezarea în autocar se face incepand cu bancheta a patra, in ordinea înscrierilor. Ca exceptie, turistii care achita suplimentul de 5% pentru primele 3 banchete in autocar, vor fi repartizati in limita locurilor disponibile incepand cu a 2-a bancheta.

– Pt. călătorie este necesara cartea de identitate sau paşaportul (in anumite tari doar pasaportul) valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară.

Recomandam incheierea asigurarii Travel (storno + medicala) pentru a va proteja atat inainte de plecare, in cazul anularii calatoriei, cat si dupa plecare in cazul unei situatii neprevazute!

Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.

viena- praga si castelele boemiei 8 zile autocar
pret: 244 € / persoana /sejur
avantaj client 48€: 50% reducere la opționale (excepție croazierele) pentru plecările din 24.05, 21.06 și 12.07, pentru inscrierile din tara

viena, castelele hluboka si czesky krumlov -praga –dresda -castelul karlstejn -karlovy vary -brno –pestera punkva -bratislava -budapesta

1

1. bucuresti -sibiu -arad -budapesta (cca. 815 km)
plecare din bucuresti, la ora 6.00 din parcarea de la academia militara (universitatea de aparare carol i – acces dinspre statia de metrou eroilor), spre budapesta. optional croaziera pe dunare la budapesta (15 € fara masa), pentru a admira principalele obiective ale capitalei ungariei: parlamentul, podul cu lanturi, bastionul pescarilor, basilica sf. matyas, palatul regal, stanca ghelert. cazare la budapesta.
2

2. budapesta -viena (cca. 235 km)
mic dejun. traversam ungaria spre austria si dedicam intreaga zi explorarii vienei, oras in care nostalgia vechiului imperiu este impletita cu eleganta, stilul si arhitectura sa admirabila. incepem cu vizita la palatul schonbrunn si a gradinilor acestuia, apoi intr-un tur panoramic cu autocarul admiram prater, sediul onu, turnul dunarii si ringstrasse: cladirea fostului minister de razboi, cu statuia maresalului radetzky, piata schwarzenberg cu o frumoasa deschidere catre palatele belvedere, opera de stat, piata maria terezeia, palatul imperial hofburg, parlamantul, primaria, burgtheatre, universitatea, biserica votiva. urmeaza sa parcugem pietonal, strada graben cu monumentul ciumei spre domul sf. stefan. timp liber pentru cumparaturi pe eleganta strada kärntner straße sau pe faimoasa mariahilfer straße. optional (26 €) cina traditionala in cartierul grinzing. cazare in zona viena.
3

3. wachau- durnstein- castelele hluboka si czesky krumlov – praga (cca. 335 + 70 km)
mic dejun. strabatem austria prin defileul dunarii din regiunea wachau (patrimoniu unesco), unde se alfa ruinele castelului dürnstein, in care regele angliei, richard- inima de leu a fost tinut captiv dupa cruciada iii. traversam in cehia spre ceske budovice. timp liber in ceske budovice sau optional (25 €) vizitam castelele hluboka si czesky krumlov. hluboka a fost construit în sec. xiii, ca un castel gotic deținut de familia schwarzenberg, apoi a fost extins în stilul renașterii un secol mai târziu. În sec. xviii, a capatat un aspect baroc, iar în sec. xix a fost modelat in mod foarte spectaculos direct după castelul windsor din anglia, fiind considerat cel mai frumos castel din cehia. cetatea medievală cesky krumlov este situată pe o inaltime care domina meandrele vltavei, fiind un important nod comercial in sec. xiv-xvii. cea mai mare parte a arhitecturii originale e incă intact conservata, din acest motiv fiind inclus in patrimonial unesco. castelul orasului, cu atestare documentara inca din 1253, a fost reconstruit in sec. xvi in stil renascentist, fiind format din 40 de cladiri, ceea ce il face al 2-lea cel mai mare castel al tarii, dupa hradul din praga. dupa amiaza pornim spre praga, si luam un prim contact cu pietele stare mesto si vaclavske din centrul istoric. cazare la praga
4

4. praga -orasul de aur
mic dejun. dedicam intreaga zi explorarii capitalei cehiei. incepem cu man. strahov, construita in 1143 cand episcop de praga era jindrich zdik, dupa pelerinajul acestuia in tara sfanta. manastirea a suferit devastari repetate, atat in timpul razb. husite, cat si a razb. de 30 de ani, fiind refacuta abia la sfars. sec. xvii, din aceasta perioada pastrandu-se si faimoasa biblioteca (cu peste 200.000 de volume). trecand pe langa palatul cerninsky, una din cele mai mari constructii in stil baroc (sec. xvii) a tarii, astazi sediul minist. de externe, admiram man. loreta cu o impozanta fatada baroca de la inceputul sec. xviii. in apropiere ajungem la hrad (din sec. ix), cel mai mare castel medieval din intreaga lume, cu o suprahata de 7 ha,care atrage aproape 2 mil. vizitatori anual. inima castelului o constituie catedrala sf. vitus, construita in stil gotic in 1344 pe locul altor biserici dedicate tot sf. vit in sec. x si apoi in sec. xi. are dimensiuni impresionante 124 × 60 metri si o inaltime de aproape 100 m, fiind cea mai mare si mai importanta biserica din tara. in incinta castelului se mai pot vizita (contra cost) biserica sveti jiri, considerata cea mai veche biserica din hrad, construita in 920 si care serveste astazi drept galeria nationala de arta, precum si ulita aurarilor cu numeroase case din sec. xvi pastrate pana astazi. coborand pe langa bis. sf. nicolae din cartierul mala strana, constructie baroca din sec. xviii (ridicata pe locul unei biserici gotice din sec. xiii), cu decoratiuni opulente mergand pana la rococo, ajungem la podul carol, grandioasa lucrare din sec. xiv. are peste 600 m lungime, 10 m latime, 16 arce protejate cu piloni pentru spargerea ghetii si 3 turnuri, doua inspre mala stana si unul catre stare mesto. de la inceputul sec. xviii, podul a fost decorat cu 30 de statui, majoritatea baroce, de unde si o alta denumire a acestuia, anume “podul cu sfinti”. trecand podul, vizitam mult mai amanuntit decat in seara precedenta piata stare mesto, “strajuita” de cele 2 turnuri de 80 m inaltime ale bisricii tyn, avand in centru statuia reformatorului jan hus (ars pe rug pentru credinta sa), primaria si turnul cu ceasul astronomic din 1410, cel mai vechi ceas astronomic din lume. timp liber in praga pentru a va bucura de farmecul orasului medieval. sugeram vizita in cartierul evreiesc sau cautarea de suveniruri pt. cei dragi de acasa, printre multitudinea de magazine din piata vaclavske. optional croaziera pe vltava (12 € fara cina sau 23 € cu cina). cazare la praga.
5

5. dresda florenta de pe elba -praga (cca. 300 km)
mic dejun. timp liber pt. vizita individuala in praga sau excursie optionala la dresda in germania (30 euro). supranumita florenta de pe elba, a fost devastat de bombardamentele din cel de-al 2-lea razboi mondial. a renascut insa din propria cenusa, oferind astazi iarasi splendoarea de odinioara. admiram intr-un tur pietonal frauenkirche
cea mai importanta biserica protestanta, procesiunea printilor- imagine murala realizata in portelan in sec. xix, palatul regal ce gazduieste un impresionant tezaur, opera semper- unul din cele mai frumoase teatre din sec. xix si pal. zwinger- realizat intr-un extravagant stil baroc, cea mai importanta atractie turistica din dresda, care contine impresionante colectii de arta, portelanuri, colectii de arme, etc. intoarcere la praga pentru cazare.
6

6. cast. karlstejn -karlovy vary -praga (cca. 300 km)
mic dejun. timp liber pt. vizita individuala in praga sau excursie optionala la castelul karlstejn+karlovy vary (10+20 €). castelul karlstejn a fost construit in stil gotic in sec. xiv, pe un promontoriu stancos la cca 30 km de capitala, pentru a proteja tezaurul imperial. fortificatiile au facut fata la mai multe asedii, fiind in final cucerit insa in 1648 de catre armatele suedeze. timp de mai bine de 200 de ani a zacut in ruina, si abia la sfarsitul sec. xix a fost reconstruit in stil neogotic, capatand aspectul actual. excursia optionala continua spre renumita statiune balneara karlovy vary, ale carei izvoare au fost intamplator descoperite la mijlocul sec. xiv, in timpul unei partide de vanatoare, de catre insusi imparatul carol al iv-lea. de aceea a fost cunoscut drept karlsbad, devenind in sec. xix cea mai selecta destinatie pentru aristrocratia din imperiu. intr-o relaxanta plimbare vom admira arhitectura numeroaselor hoteluri de lux, iar in zona galeriei colonadelor, gustam apa cu puternic efect curativ din cani speciale, specific zonei, cu toarta alungita. pasionatii de shopping vor gasi numeroase suveniruri in elegantele magazine intalnite. revenim la praga pentru cazare.
7

7. brno pestera punkva -bratislava -budapesta (cca. 525 km)
mic dejun. pornim spre brno, al 2-lea mare oras din cehia, capitala istorica a moraviei. timp liber in brno sau excursie optionala (10 €) la pestera punkva
cea mai vizitata pestera din carstul morav. din parcarea de autocare deplasare cca 2 km pana la intrarea in pestera; se poate utiliza un trenulet turistic, care se achita la fata locului. in pestera vom parcurge un tur de neuitat cu barcuta pe raul subteran si ne vor impresiona atat multitudinea de stalactite si stalacmite cat si abisul avenului macocha. continuam cu o scurta vizita in bratislava, capitala slovaciei situata pe dunare, la poalele carpatilor mici. fosta capitala regala are foarte multe de oferit: o atmosfera pitoreasca, “statuile vesele”, filarmonica, teatrul national slovac, vechea primarie, palatul primatului, biserica franciscana (sec xiii), poarta sf. mihail si catedrala sf. martin- unde 11 regi maghiari au fost incoronati, dupa infrangerea de la mohacs. deplasare spre budapesta pentru cazare.
8

8. budapesta -arad -sibiu -bucuresti (cca. 815 km)
mic dejun. intoarcere in bucuresti academia militara (universitatea nationala de aparare carol i) in jurul orei 23.30, in functie de trafic si formalitatile de frontiera.

acest program a fost efectuat de 4 ori in anii precedenti. trei dintre autocarele utilizate au fost de 3* sau 4* stele, an de fabricatie recent – euro 5 si euro 6. hoteluri utilizate in 2018:

budapesta – h. millenium 3* si h. berlin 3*, praga – h. olympik tristar 3* si h. olympik 4*.

2019 – date
de plecare

reducere – 20 % reducere – 15 % reducere – 10 % reducere – 5 % loc in cam. dbl suplim. sgl copil
6 – 12 ani

al 3-lea adult in cam.
04.05, 24.05, 15.09 255 € 271 € 287 € 303 € 319 € 125 € 295 € 305 €
21.06, 03.08, 24.08 268 € 285 € 302 € 318 € 335 € 125 € 309 € 319 €
12.07 244 € 259 € 275 € 289 € 305 € 125 € 285 € 295 €

supliment pentru cazare in hotel de 4* la praga 9 € x 4 = 36 €/ pers.

pretul include : nu sunt incluse in pret :
– transport cu autocar cu climatizare, clasificat pentru trafic international
– 7 cazari cu mic dejun in hotel 3* (si ca exceptie 2*)

– ghid insotitor din partea agentiei pe traseu

– vizitele la: viena, praga: hrad, sf. vit, podul carol, ceasul astronomic – brno -bratislava -budapesta

– asigurare travel (medicala + storno)
– excursiile si vizitele optionale conform program.

– intrarile la obiectivele turistice (inclusiv pentru excursii optionale) si serviciile de ghizi locali

– locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete)

– taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata (se va achita cash de catre turisti)

turistii care solicita locuri pe primele 3 banchete din autocar, vor achita un supliment de 5% din pretul excursiei.

turistii care solicita partaj in camera dubla / tripla, nu vor achita suplimentul de camera single, daca agentia nu reuseste sa completeze partajul. eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.

imbarcari gratuite din tara

orasul locul de intalnire ora orasul locul de intalnire ora
bucuresti academia militara 06.00 sebes rompetrol iesire lancram 11.30
pitesti petrom pitesti est (podul viilor) 07.00 deva mc donald’s gara 14.00
rm. valcea petrom iesirea pasarela nord 08.30 timisoara benzinaria gazprom dumbravita 15.30
sibiu benzinaria mol calea surii mari 11.00 arad gazprom calea timisorii 16.30

grup minim 35 pers. excursiile optionale se organizeaza pentru un numar minim de 25 de persoane.

in cazul nerealizarii grupului minim se va anula excursia, cu posibilitatea inscrierii la un program similar;

in cazul unui grup mai mic de 35 pers. (30-34 persoane) se va achita un supliment de 20 euro/persoana;

ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;

pentru explicatiile la obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.

reducere de pana la maxim 20% prin cumularea urmatoarelor:
1. first minute – 10% reducere pentru achitarea unui avans de minim 25 euro/ pers. la inscriere si diferenta de pana la 30% din pretul excursiei pana la data de 15.01.2019. plata integrala cu 30 zile inainte de data plecarii in excursie. dupa data de 16.01.2019 reducerile timpurii continua cu:

2. early booking – 5% reducere pentru achitarea unui avans de minim 50 euro/ pers. la inscriere si diferenta de pana la 50% din pretul excursiei intre 16.01.2019 – 15.03.2019. plata integrala cu 30 zile inainte de data plecarii in excursie.

3. client fidel – 5% reducere pentru turistii care au mai achizitionat programe turistice de la agentia tour operatoare, atat direct, cat si prin intermediul agentiilor partenere a acesteia.

4. reducere de grup: la 6 pers.= 3%, la 8 pers.= 4%, la 10 pers. platitoare, a 11-a gratuit

5. reducere 5% pentru ultima bancheta din autocar (in limita locurilor disponibile)

reducerile se aplica numai la pachetul de baza; acestea nu se aplica la alte taxe sau suplimente de orice fel;

transferuri contra cost din tara

orasul locul de intalnire ora tarif /pers.
€/sens

ploiesti petrom – metro 3.45 7.00 6 € /sens
campina casa bucur
popas km 92 2.30 -7.30 9 €/sens
brasov petrom calea bucuresti 1.00 -9.00 12 €/sens
constanta kaufland bd.i.c.bratianu 02.00 12 €/sens
craiova autogara nord 1.15 -6.00 12 €/sens
buzau mc donald’s unirea 03.00 10 €/sens
braila parcare hotel traian 01.30 10 €/sens
galati mc donald’s 1.00 10 €/sens
focsani benzinaria lukoil centru 2.00 12 €/sens
bacau – brasov parcare stadion municipal 6.00 18 €/sens
piatra neamt – bacau – brasov parcare hotel central 4.30 8 + 18 €/sens
iasi – bacau – brasov autogara codreanu 3.00 5 + 18 €/sens
suceava – bacau brasov parcare hotel bucovina 3.00 12 + 18 €/sens
botosani – bacau -brasov rompetrol-cal. nationala 2.00 12 + 18 €/sens
targu mures – sibiu omv bd. 1 dec. 1918 nr. 256, vis a vis de hot. sandoria 8.00 15 €/sens
sighisoara – sibiu parcare hotel transilvania, str. nicolae filipescu 1a 9.00 12 €/sens
medias – sibiu petrom sos. sibiului nr. 98 9.45 7 €/sens
cluj napoca – sebes centrul comercial sigma, str. republicii 109 9.30 12 €/sens
turda – sebes parcare anaf, piata romana 15 10.00 10 €/sens

*transferurile din tara se organizeaza (pentru minim 2 pers. care solicita transferul din fiecare oras) cu ajutorul firmelor ce efectueaza curse de linie. functie de marimea grupului, se poate organiza transfer privat cu microbuz, minibus sau midibus. turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de imbarcare cu 15- 30 min. inainte de ora comunicata. orele sunt estimative, in functie de conditiile meteorologice si de trafic. numerele de telefon ale ghizilor sau soferilor se vor comunica cu 2 – 3 zile inaintea datei plecarii, urmand a tine legatura cu acestia pentru a te informa privind situatia concreta din ziua plecarii (ora exacta a sosirii in orasul tau). te rugam sa respecti ora imbarcarii, pentru ca grupul nu poate astepta turistii care intarzie. daca turistii se imbarca dintr-o alta localitate decat din bucuresti, acestia trebuie sa informeze agentiade turism la care s-au inscris cu minim 15 zile inainte de tata plecarii. inscrierile cu mai putin de 15 zile inainte se vor face numai in functie de capacitatea mijloacelor de transport utilizate.

– obiectivele turistice redactate cu litere ingrosate si inclinate (bold- italic), se viziteaza doar la exterior. in situatia in care nu se mentioneaza ca turul de oras este panoramic cu autocarul, implicit turul se va face pietonal.

– pentru majoritatea excursiilor, copiii in varsta de 6 – 12 ani, beneficiaza de reducere, numai pentru cazare in camera cu doi adulti.

– nominalizarea hotelurilor se va face in ultima saptamana inainte de data plecarii, in functie de marimea grupului. mentiunea “sau similar” in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.

– pentru reducerea de grup, toti turistii din acel grup trebuie sa fie inscrisi pe acelasi program, aceeasi data de plecare si aceeasi rezervare.

– pentru ca unui minor sa i se permita calatoria in afara tarii, este necesar sa fie insotit de cel puţin un adult care sa aiba asupra sa acordul scris al ambilor parinti ai minorului, legalizat la notariat, si cazier judiciar, pe care sa-l prezinte in punctul de frontiera. daca adultul care insoteste minorul este unul din parinti, acesta va avea nevoie doar de acordul scris al celuilalt parinte al minorului, legalizat la notariat.

– autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul unei anumite tari a oricarei persoane care nu prezinta suficienta credibilitate. agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii care nu pot fi depistate anterior datei plecarii.

– categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru pentru o anumita tara, putand exista diferente fata de standardele din romania, fapt neimputabil agentiei de turism. repartizarea camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia. eventuale nemultumiri legate de amplasarea sau aspectul camerei, se rezolva de catre turist direct la receptie, cu ajutorul insotitorului de grup.

– pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.). in momentul sosirii la hotel, solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

– asezarea în autocar se face incepand cu bancheta a patra, in ordinea înscrierilor. ca exceptie, turistii care achita suplimentul de 5% pentru primele 3 banchete in autocar, vor fi repartizati in limita locurilor disponibile incepand cu a 2-a bancheta.

– pt. călătorie este necesara cartea de identitate sau paşaportul (in anumite tari doar pasaportul) valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară.

recomandam incheierea asigurarii travel (storno + medicala) pentru a va proteja atat inainte de plecare, in cazul anularii calatoriei, cat si dupa plecare in cazul unei situatii neprevazute!

prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.

Detalii tarife circuit

  • Durata: 8 zile
  • Categorie hoteluri: 3
  • Transport: Autocar

Calculeaza tariful circuitului in functie de data de plecare.

Data plecare Tarif
21 Iunie 2019 335 € Rezerva
Data plecare Tarif
12 Iulie 2019 305 € Rezerva
Data plecare Tarif
03 August 2019 335 € Rezerva
24 August 2019 335 € Rezerva
Data plecare Tarif
19 Septembrie 2019 319 € Rezerva

tarife incepand de la 305 €

Servicii incluse

PRETUL INCLUDE :
– Transport cu autocar cu climatizare, clasificat pentru trafic international
– 7 cazari cu mic dejun in hotel 3* (si ca exceptie 2*)

– Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu

– Vizitele la: Viena, Praga: Hrad, Sf. Vit, Podul Carol, Ceasul Astronomic – Brno -Bratislava -Budapesta

Servicii neincluse

NU SUNT INCLUSE IN PRET :
– Asigurare Travel (medicala + storno)
– Excursiile si vizitele optionale conform program.

– Intrarile la obiectivele turistice (inclusiv pentru excursii optionale) si serviciile de ghizi locali

– Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete)

– Taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata (se va achita cash de catre turisti)


Portalturism.com nu este responsabil pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre detaliile si preturile ofertelor de pe site si cele oferite in agentie. Intotdeauna vor avea prioritate informatiile primite in agentie.

Oferte circuite similare

Daimon Turism