Vizualizezi oferta circuit Vietnam, circuit Laos, circuit Cambodgia, vacanta Vietnam, vacanta Laos, vacanta Cambodgia.

Circuit avion Vietnam, Laos, Cambodgia

Circuit Vietnam
  • Tari: Vietnam, Laos, Cambodgia
  • Orase tranzitate:

Descriere

Ziua 1 (18.02, marti): CLUJ-NAPOCAISTANBUL
Intalnire la aeroportul international Avram Iancu Cluj-Napoca la ora 19:00 pentru imbarcare pe cursa companiei TURKISH AIRLINES cu destinatia Istanbul. Decolare la ora 21:25.
Ziua 2 (19.02, miercuri): ISTANUL – HO CHI MIN
Sosire in Istanbul la ora locala 00:15. Plecare din Istanbul la ora locala 02:25 si sosire in Ho Chi Minh la ora locala 17:10.
Transfer catre hotel si timp liber pentru odihna si acomodarea cu noul fus orar. Cazare la Hotel Le Duy Saigon 3* sau similar in Ho Chi Min.
Ziua 3 (20.02, joi): HO CHI MIN
Mic dejun. Ho Chi Min (denumit in trecut „Saigon”) este cel mai mare oras din Vietnam, cu o populatie de aproximativ 9 milioane de locuitori. Se preconizeaza ca in anul 2025 populatia va ajunge la 14 milioane de locuitori. Denumirea sa provine de la numele marelui revolutionar si lider comunist vietnamez Ho Chi Min, figura marcanta a razboiului din Vietnam. Parte a Cambodgiei pana in sec. al XVII-lea, Ho Chi Min este cucerit de Franta in anul 1859 cand isi schimba denumirea in Saigon. Astazi, Ho Chi Min este un oras vibrant, plin de diversitate, poate cu cel mai intens trafic din sudestul Asiei, numarul scuterelor depasind 6 milioane. Vom face un tur panoramic in centrul vechi al orasului unde vom
vizita Muzeul de Istorie, fostul Palat al Independentei (considerat cea mai mare cladire comunista) si piata locala Ben Thanh. Continuam vizita in fosta capitala a Vietnamului si vom admira Primaria, Marele Teatru, Catedrala Notre Dame si cladirea postei. Seara, croaziera cu cina inclusa si spectacol pe raul Saigon. Cazare Hotel Le Duy Saigon 3* sau similar in Ho Chi Min.
Ziua 4 (21.02, vineri): HO CHI MINDELTA FLUVIULUI MEKONG
Mic dejun. Parasim strazile aglomerate ale Ho Chi Min-ului pentru o incursiune in regatul apelor din delta fluviului Mekong. Supranumita „bolul de orez al Vienamului”, delta este regiunea cea mai fertila a tarii si principalul producator de orez si fructe tropicale. Vom vizita orasul My Tho, templul Cao Dai si insula Thoi Som, una dintre cele mai faimoase atractii ale fluviului Mekong si vom servi pranzul la un restaurant local. Intoarcere in Ho Chi Min si timp liber pentru cumparaturi. Cazare Hotel Le Duy Saigon 3* sau similar in Ho Chi Min
Ziua 5 (22.02, sambata): HO CHI MINTUNELELE CU CHIHOI AN
Mic dejun. In prima parte a zilei vom vizita faimoasele tunele Cu Chi, o importanta baza militara in timpul Razboiului American, datorita pozitionarii strategice. Vietcong-ul (Frontul National pentru Salvarea Vietnamului de Sud) a construit o retea de tuneluri de conectare, posturi de comanda, spitale, adaposturi de fabrici si arme, de 200 km lungime. Creata din laterit si cu unelte de mana, fara a utiliza ciment, aceasta retea uimitoare nu a fost niciodata descoperita in timpul razboiului. Pranz la un restaurant local. Dupa-amiaza ne intoarcem in Ho Chi Min de unde vom fi transferati catre aeroport pentru zborul catre Danang cu plecare la ora 16:00 si sosire in Danang la ora 17:20. Transfer si cazare la Hotel
Pearl River Hoi An 3* sau similar.
Ziua 6 (23.02, duminica): HOI AN
Mic dejun. Ne vom deplasa catre dealurile Ba Na, un loc de o frumusete mistica, o zona unde in anul 1919 colonistii francezii au construit o statiune montana pentru turistii veniti din Franta. Vom urca cu telecabina ce detine recordul pentru cel mai lung traseu din lume (5801 m) si vom admira privelisti ce taie respiratia. Telecabina urca pana la o altitudine de 1487 m, iar drumul pana la gradinile din statiunea montana il vom parcurge pe Podul de Aur, un pod inaugurat in anul 2018, o constructie deosebita care atrage anual peste 1,5 milioane de vizitatori. Podul este sustinut de doua maini uriase sculptate in piatra, creand impresia ca turistii sunt ghidati de un zeu gigantic. Vom reveni in Hoi An.
Cazare la Hotel Pearl River Hoi An 3* sau similar.
Ziua 7 (24.02, luni): HOI AN – SIEM REAP
Mic dejun. Vom vizita orasul Hoi An, considerat cel mai cochet oras din Vietnam, o localitate-port foarte bine conservata ce dateaza din secolul XV. Orasul este situat intr-un estuar cu plaje lungi, arhitectura fiind caracterizata printr-un mix de influente japoneze, chineze si vietnameze. Vom face un tur pietonal cu ghidul local si vom admira vechea casa Tan Ky, construita in urma cu doua secole de o familie vietnameza care isi pastreaza si astazi farmecul si autenticitatea, faimosul Covered Bridge, cunoscut si ca „podul japonez” si pagoda Phuc Kien. Dupa amiaza vom servi pranzul la un restaurant local dupa care vom fi transferati catre aeroportul din Danang pentru zbor spre Siem Reap in Cambodgia. Sosire in Siem Reap si cazare la Hotel Angkor Holiday 3* sau similar.
Ziua 8 (25.02, marti): SIEM REAPCOMPLEXUL ANGKOR
Mic dejun. Ziua de astazi este dedicata vizitei unuia din cele mai frumoase si fascinante locuri de pe pamant: Complexul Angkor, simbolul Cambodgiei, principala atractie a tarii, motiv pentru care ocupa un loc de cinste pe steagul national.
Cele mai mari si cunoscute “orase fortificate” sunt Angkor Wat si Angkor Thom. Vom incepe cu Angkor Thom, literal “marele oras”, un oras fortificat ale carui porti se deschid spre o padure de 203 hectare. Vom admira Templul Bayon cu multitudinea de turnuri cu figuri, Terasa Regelui Lepros si Terasa Elefantilor, de unde regele vorbea curtii si privea evenimentele din piata regala, Templul Ta Prohm, lasat in intregime asa cum a fost descoperit, unul din cele mai pitoresti locuri din intregul ansamblu. Dupa amiaza este dedicata lui Angkor Wat, literal “oras templu”, probabil cea mai mare structura religioasa din lume, comparabil cu Palatul Imperial din Beijing. Constructia templului a inceput in anul 1116, reprezentand un omagiu adus zeului Vishnu (una dintre cele trei zeitati hinduse alaturi de Shiva si Brahma). Altarul principal este flancat de 5 turnuri de piatra, reprezentand cele cinci lanturi muntoase care formeaza Muntele Meeru, muntele sacru in religia hindusa si budista si unde se presupune ca ar fi centrul Universului. Pe zidurile sale sunt sculptati aprox. 1200 mp de basoreliefuri infatisand crearea Universului sau lupta binelui impotriva raului. Desi populatia din Cambodgia este preponderent de religie budhista, templul Angkor Wat ramane in continuare venerat de toate confesiunile lumii. Cina o vom servi intr-un restaurant local unde vom urmari si un spectacol de dansuri traditionale.
Cazare Hotel Angkor Holiday 3* sau similar in Siem Reap.
Ziua 9 (26.02, miercuri): SIEM REAPLUANG PRABANG
Mic dejun. In prima parte a zilei ne vom imbarca pentru o croaziera pe lacul Tonle Sap, cunoscut ca fiind cel mai mare lac cu apa dulce din sud-estul Asiei si principala sursa a industriei piscicole din Cambodgia. Datorita musonului care aduce precipitatii in lunile mai-octombrie, suprafata lacului creste de la 3000 la 10000 km patrati. In jurul acestui lac locuiesc mai mult de 3 milioane de oameni si vom avea prilejul de a vedea „satul plutitor” – ale carui locuinte isi schimba pozitia in functie de curenti sau de nivelul apei. Dupa croaziera vom fi transferati catre aeroportul din Siem Reap pentru imbarcare pe zborul Siem Reap – Luang Prabang. Sosire in Laos, cina la un restaruant local, transfer si cazare la Hotel
Villa Chitdara 3* sau similar in Luang Prabang.
Ziua 10 (27.02, joi): LUANG PRABANG
Mic dejun. Daca Cambodgia se promoveaza ca si „Tara Khmerilor”, iar Vietnam ca si destinatia ” vibranta, plina de viata”, despre Laos putem spune ca este destinatia “uitata”. Infiintat initial ca entitate in 1353, atunci cand liderul armatei Fa Ngum s-a declarat rege al marelui regat Lan Xang (“Regatul milioanelor de elefanti”), Laos era un stat vasal khmer. Dupa o disputa succesiva, regatul s-a impartit in trei in 1694 si a fost in cele din urma „devorat” bucata cu bucata de catre regatul Siam-ului. Colonizarea din partea francezilor de la sfarsitul secolului al XIX-lea pana la mijlocul secolului al XX-lea a infuzat un element cultural european. Laos este o tara preponderent muntoasa unde turistii pot admira jungle
luxuriante, trasee pitoresti, pesteri subterane, rauri si cascade. O vacanta in Laos este intotdeauna plina de surprize, spiritualitate, ospitalitate generoasa si, bineințeles, o oportunitate de a fotografia peisaje care iti taie rasuflarea.
Cu budismul ca principala sa religie, exista sute de manastiri si temple in aproape toate orasele din Laos, cu cele mai populare imprastiate in Luang Prabang. Situat la confluenta a doua rauri care inconjoara orasul, Luang Prabang a fost prima capitala a Laos-ului, un mozaic
minunat de case traditionale de lemn, dar si indicii de arhitectura europeana, amintind de perioada in care Laos facea parte din colonia franceza Indochina. Acoperisuri aurite, decorate cu mozaicuri si picturi murale din viata lui Buddha stau sub privirile balcoanelor din lemn de tec si ferestrele din secolul al XIX-lea. Din anul 1995 Luang Prabang face parte din Patrimoniul mondial UNESCO. Vom vizita Muzeul Palatului Regal, templul Wat Xieng Thong – unul dintre cele mai frumoase temple budiste din Asia, gazduind numeroase ceremonii regale, dar si ramasitele regelui Sisavangvong, stupa Wat Visoun – cea mai veche din Luang Prabang, datand din anul 1515 si altarul Wat Aham.
Dupa vizita in oras ne vom imbarca pe o barca privata pentru o croaziera pe fluviul Mekong pana la misterioasele pesteri Pak Ou, un loc de pelerinaj unde credinciosii au lasat de-a lungul anilor peste 4000 de statuete ale lui Buddha.
Ne vom intoarce in Luang Prabang si vom avea timp pentru shopping in piata de noapte din oras. Cazare la Hotel Villa Chitdara 3* sau similar in Luang Prabang.
Ziua 11 (28.02, vineri): LUANG PRABANGHANOI
Dis de dimineata vom participa impreuna la vechea ceremonie a milosteniei care dateaza din secolul al XIV-lea, Laos fiind singura tara de religie budista care inca o celebreaza zilnic. Calugari budisti in vestminte portocalii se plimba pe strazile din oras purtand cosuri impletite in care oamenii aseaza mancare si fructe. Ceremonia se desfasoara intr-o liniste deplina, turistii avand ocazia sa participe activ in cadrul acesteia.
Vom servi micul dejun dupa care vom porni catre cascada Kuang, dar nu inainte de a face o oprire in piata locala Phousi unde vom putea cumpara fructe si legume, ceaiuri sau alte produse traditionale. Cascada Kuang si are o cadere de apa de 60 m care formeaza mici piscine naturale cu apa turcoaz, o adevarata incantare vizuala pentru turistii sositi in acest loc. Vom avea timp liber pentru a ne racori intr-una dintre aceste piscine dupa care ne vom intoarce in Luang Prabang.
Vom fi transferati catre aeroport pentru zborul spre Hanoi. Sosire in Hanoi, transfer si check-in la Hotel Adamas Hanoi 3* sau similar.
Ziua 12 (29.02, sambata): HANOI
Mic dejun. Situat pe malul drept al Fluviului Rosu, Hanoi este capitala Vietnamului si al doilea oras ca marime al tarii, dupa Ho Chi Min si principalul centru economic, politic si administrativ al Vietnamului. Transfer in centrul orasului pentru a vizita Templul Literaturii – primul colegiu din Vietnam, locas dedicat confucianismului; vom vizita apoi Muzeul de Etnologie, dupa care ne vom indrepta spre un loc deosebit de pitoresc: Lacul Hoan Kiem. Numele acestuia inseamna “sabia recastigata” si provine dintr-o legenda locala conform careia imparatul Le Loi a recuperat o sabie din lac pe care a folosit-o cand a invadat China. Dupa tur vom participa la un spectacol inedit cu papusi din lemn pe o scena de apa
(Water Puppet Show). Transfer si cazare la Hotel Adamas Hanoi 3* sau similar in Hanoi.
Ziua 13 (01.03, duminica): HALONG BAY
Dupa micul dejun plecam spre golful Ha Long, unul din cele mai frumoase golfuri din lume, cu peste 3.000 de insulite spectaculoase. Drumul prin delta Red River va dura aproximativ 3 ore, timp in care vom putea admira orezariile care ii aduc Vietnamului un binemeritat loc 3 in topul celor mai mari exportatori de orez la nivel mondial. Ne imbarcam pe vasul Deluxe Bai Tho Junk si vom incepe croaziera navigand prin golful Bai Tu Long. Vom servi un pranz traditional (menu fix) la bordul vasului dupa care vom vizita (intr-o barca de capacitate mai mica) satul plutitor Vung Vieng, ocazie de a observa viata de zi cu zi a pescarilor. La ora 16:00 vom reveni pe Deluxe Bai Tho Junk. Doritorii se pot bucura de o
sedinta de masaj (este necesara rezervare prealabila). La ora 18:30 vasul va ancora in zona Cong Do unde va ramane pentru innoptare. Cina traditionala (meniu fix) la bordul vasului
Ziua 14 (02.03, luni): HALONG BAYHANOI
Dimineata devreme (ora 06:30) vom participa la un curs de Tai Chi – unul din cele mai eficiente tipuri de exercitii fizice si psihice din lume. La ora 07:00 vom servi o gustare in salonul de mic dejun al vasului in timp ce acesta va naviga printre insulite pitoresti. La ora 08:30 vom vizita Grota Thien Canh Son, cea mai mare si impunatoare din golful Halong,
interiorul acesteia fascinand vizitatorii prin splendoarea formatiunilor sale. Revenim pe vas pentru a servi o gustare (bufet) dupa care debarcam si plecam spre Hanoi. Sosim in Hanoi si timp liber. Cazare la Hotel Adams Hanoi 3* sau similar
Ziua 15 (03.03, marti): HANOIISTANBUL
Mic dejun. Timp liber in Hanoi pentru a ne bucura pe cont propriu de acest oras minunat si plin de viata si de a face ultimele cumparaturi inaintea plecarii spre casa. Vom face check out la orele 18:00 si vom fi transferati catre aeroportul din Hanoi pentru imbarcare pe cursa Turkish Airlines cu destinatia Cluj-Napoca (schimbarea cursei la Istanbul). Decolare din Hanoi la ora locala 22:00.
Ziua 16 (04.03, miercuri): ISTANBULCLUJ-NAPOCA
Sosire in Istanbul la ora locala 04:35 si decolare spre Cluj la ora 08:15. Sosire in Cluj la ora locala 09:00 in data de 04.03

ziua 1 (18.02, marti): cluj-napoca – istanbul
intalnire la aeroportul international avram iancu cluj-napoca la ora 19:00 pentru imbarcare pe cursa companiei turkish airlines cu destinatia istanbul. decolare la ora 21:25.

2 (19.02, miercuri): istanul – ho chi min
sosire in istanbul la ora locala 00:15. plecare din istanbul la ora locala 02:25 si sosire in ho chi minh la ora locala 17:10.
transfer catre hotel si timp liber pentru odihna si acomodarea cu noul fus orar. cazare la hotel le duy saigon 3* sau similar in ho chi min.

3 (20.02, joi): ho chi min
mic dejun. ho chi min (denumit in trecut „saigon”) este cel mai mare oras din vietnam, cu o populatie de aproximativ 9 milioane de locuitori. se preconizeaza ca in anul 2025 populatia va ajunge la 14 milioane de locuitori. denumirea sa provine de la numele marelui revolutionar si lider comunist vietnamez ho chi min, figura marcanta a razboiului din vietnam. parte a cambodgiei pana in sec. al xvii-lea, ho chi min este cucerit de franta in anul 1859 cand isi schimba denumirea in saigon. astazi, ho chi min este un oras vibrant, plin de diversitate, poate cu cel mai intens trafic din sudestul asiei, numarul scuterelor depasind 6 milioane. vom face un tur panoramic in centrul vechi al orasului unde vom
vizita muzeul de istorie, fostul palat al independentei (considerat cea mai mare cladire comunista) si piata locala ben thanh. continuam vizita in fosta capitala a vietnamului si vom admira primaria, marele teatru, catedrala notre dame si cladirea postei. seara, croaziera cu cina inclusa si spectacol pe raul saigon. cazare hotel le duy saigon 3* sau similar in ho chi min.

4 (21.02, vineri): ho chi min – delta fluviului mekong
mic dejun. parasim strazile aglomerate ale ho chi min-ului pentru o incursiune in regatul apelor din delta fluviului mekong. supranumita „bolul de orez al vienamului”, delta este regiunea cea mai fertila a tarii si principalul producator de orez si fructe tropicale. vom vizita orasul my tho, templul cao dai si insula thoi som, una dintre cele mai faimoase atractii ale fluviului mekong si vom servi pranzul la un restaurant local. intoarcere in ho chi min si timp liber pentru cumparaturi. cazare hotel le duy saigon 3* sau similar in ho chi min

5 (22.02, sambata): ho chi min – tunelele cu chi – hoi an
mic dejun. in prima parte a zilei vom vizita faimoasele tunele cu chi, o importanta baza militara in timpul razboiului american, datorita pozitionarii strategice. vietcong-ul (frontul national pentru salvarea vietnamului de sud) a construit o retea de tuneluri de conectare, posturi de comanda, spitale, adaposturi de fabrici si arme, de 200 km lungime. creata din laterit si cu unelte de mana, fara a utiliza ciment, aceasta retea uimitoare nu a fost niciodata descoperita in timpul razboiului. pranz la un restaurant local. dupa-amiaza ne intoarcem in ho chi min de unde vom fi transferati catre aeroport pentru zborul catre danang cu plecare la ora 16:00 si sosire in danang la ora 17:20. transfer si cazare la hotel
pearl river hoi an 3* sau similar.

6 (23.02, duminica): hoi an
mic dejun. ne vom deplasa catre dealurile ba na, un loc de o frumusete mistica, o zona unde in anul 1919 colonistii francezii au construit o statiune montana pentru turistii veniti din franta. vom urca cu telecabina ce detine recordul pentru cel mai lung traseu din lume (5801 m) si vom admira privelisti ce taie respiratia. telecabina urca pana la o altitudine de 1487 m, iar drumul pana la gradinile din statiunea montana il vom parcurge pe podul de aur, un pod inaugurat in anul 2018, o constructie deosebita care atrage anual peste 1,5 milioane de vizitatori. podul este sustinut de doua maini uriase sculptate in piatra, creand impresia ca turistii sunt ghidati de un zeu gigantic. vom reveni in hoi an.
cazare la hotel pearl river hoi an 3* sau similar.

7 (24.02, luni): hoi an – siem reap
mic dejun. vom vizita orasul hoi an, considerat cel mai cochet oras din vietnam, o localitate-port foarte bine conservata ce dateaza din secolul xv. orasul este situat intr-un estuar cu plaje lungi, arhitectura fiind caracterizata printr-un mix de influente japoneze, chineze si vietnameze. vom face un tur pietonal cu ghidul local si vom admira vechea casa tan ky, construita in urma cu doua secole de o familie vietnameza care isi pastreaza si astazi farmecul si autenticitatea, faimosul covered bridge, cunoscut si ca „podul japonez” si pagoda phuc kien. dupa amiaza vom servi pranzul la un restaurant local dupa care vom fi transferati catre aeroportul din danang pentru zbor spre siem reap in cambodgia. sosire in siem reap si cazare la hotel angkor holiday 3* sau similar.

8 (25.02, marti): siem reap – complexul angkor
mic dejun. ziua de astazi este dedicata vizitei unuia din cele mai frumoase si fascinante locuri de pe pamant: complexul angkor, simbolul cambodgiei, principala atractie a tarii, motiv pentru care ocupa un loc de cinste pe steagul national.
cele mai mari si cunoscute “orase fortificate” sunt angkor wat si angkor thom. vom incepe cu angkor thom, literal “marele oras”, un oras fortificat ale carui porti se deschid spre o padure de 203 hectare. vom admira templul bayon cu multitudinea de turnuri cu figuri, terasa regelui lepros si terasa elefantilor, de unde regele vorbea curtii si privea evenimentele din piata regala, templul ta prohm, lasat in intregime asa cum a fost descoperit, unul din cele mai pitoresti locuri din intregul ansamblu. dupa amiaza este dedicata lui angkor wat, literal “oras templu”, probabil cea mai mare structura religioasa din lume, comparabil cu palatul imperial din beijing. constructia templului a inceput in anul 1116, reprezentand un omagiu adus zeului vishnu (una dintre cele trei zeitati hinduse alaturi de shiva si brahma). altarul principal este flancat de 5 turnuri de piatra, reprezentand cele cinci lanturi muntoase care formeaza muntele meeru, muntele sacru in religia hindusa si budista si unde se presupune ca ar fi centrul universului. pe zidurile sale sunt sculptati aprox. 1200 mp de basoreliefuri infatisand crearea universului sau lupta binelui impotriva raului. desi populatia din cambodgia este preponderent de religie budhista, templul angkor wat ramane in continuare venerat de toate confesiunile lumii. cina o vom servi intr-un restaurant local unde vom urmari si un spectacol de dansuri traditionale.
cazare hotel angkor holiday 3* sau similar in siem reap.

9 (26.02, miercuri): siem reap – luang prabang
mic dejun. in prima parte a zilei ne vom imbarca pentru o croaziera pe lacul tonle sap, cunoscut ca fiind cel mai mare lac cu apa dulce din sud-estul asiei si principala sursa a industriei piscicole din cambodgia. datorita musonului care aduce precipitatii in lunile mai-octombrie, suprafata lacului creste de la 3000 la 10000 km patrati. in jurul acestui lac locuiesc mai mult de 3 milioane de oameni si vom avea prilejul de a vedea „satul plutitor” – ale carui locuinte isi schimba pozitia in functie de curenti sau de nivelul apei. dupa croaziera vom fi transferati catre aeroportul din siem reap pentru imbarcare pe zborul siem reap – luang prabang. sosire in laos, cina la un restaruant local, transfer si cazare la hotel
villa chitdara 3* sau similar in luang prabang.

10 (27.02, joi): luang prabang
mic dejun. daca cambodgia se promoveaza ca si „tara khmerilor”, iar vietnam ca si destinatia ” vibranta, plina de viata”, despre laos putem spune ca este destinatia “uitata”. infiintat initial ca entitate in 1353, atunci cand liderul armatei fa ngum s-a declarat rege al marelui regat lan xang (“regatul milioanelor de elefanti”), laos era un stat vasal khmer. dupa o disputa succesiva, regatul s-a impartit in trei in 1694 si a fost in cele din urma „devorat” bucata cu bucata de catre regatul siam-ului. colonizarea din partea francezilor de la sfarsitul secolului al xix-lea pana la mijlocul secolului al xx-lea a infuzat un element cultural european. laos este o tara preponderent muntoasa unde turistii pot admira jungle
luxuriante, trasee pitoresti, pesteri subterane, rauri si cascade. o vacanta in laos este intotdeauna plina de surprize, spiritualitate, ospitalitate generoasa si, bineințeles, o oportunitate de a fotografia peisaje care iti taie rasuflarea.
cu budismul ca principala sa religie, exista sute de manastiri si temple in aproape toate orasele din laos, cu cele mai populare imprastiate in luang prabang. situat la confluenta a doua rauri care inconjoara orasul, luang prabang a fost prima capitala a laos-ului, un mozaic
minunat de case traditionale de lemn, dar si indicii de arhitectura europeana, amintind de perioada in care laos facea parte din colonia franceza indochina. acoperisuri aurite, decorate cu mozaicuri si picturi murale din viata lui buddha stau sub privirile balcoanelor din lemn de tec si ferestrele din secolul al xix-lea. din anul 1995 luang prabang face parte din patrimoniul mondial unesco. vom vizita muzeul palatului regal, templul wat xieng thong – unul dintre cele mai frumoase temple budiste din asia, gazduind numeroase ceremonii regale, dar si ramasitele regelui sisavangvong, stupa wat visoun – cea mai veche din luang prabang, datand din anul 1515 si altarul wat aham.
dupa vizita in oras ne vom imbarca pe o barca privata pentru o croaziera pe fluviul mekong pana la misterioasele pesteri pak ou, un loc de pelerinaj unde credinciosii au lasat de-a lungul anilor peste 4000 de statuete ale lui buddha.
ne vom intoarce in luang prabang si vom avea timp pentru shopping in piata de noapte din oras. cazare la hotel villa chitdara 3* sau similar in luang prabang.

11 (28.02, vineri): luang prabang – hanoi
dis de dimineata vom participa impreuna la vechea ceremonie a milosteniei care dateaza din secolul al xiv-lea, laos fiind singura tara de religie budista care inca o celebreaza zilnic. calugari budisti in vestminte portocalii se plimba pe strazile din oras purtand cosuri impletite in care oamenii aseaza mancare si fructe. ceremonia se desfasoara intr-o liniste deplina, turistii avand ocazia sa participe activ in cadrul acesteia.
vom servi micul dejun dupa care vom porni catre cascada kuang, dar nu inainte de a face o oprire in piata locala phousi unde vom putea cumpara fructe si legume, ceaiuri sau alte produse traditionale. cascada kuang si are o cadere de apa de 60 m care formeaza mici piscine naturale cu apa turcoaz, o adevarata incantare vizuala pentru turistii sositi in acest loc. vom avea timp liber pentru a ne racori intr-una dintre aceste piscine dupa care ne vom intoarce in luang prabang.
vom fi transferati catre aeroport pentru zborul spre hanoi. sosire in hanoi, transfer si check-in la hotel adamas hanoi 3* sau similar.

12 (29.02, sambata): hanoi
mic dejun. situat pe malul drept al fluviului rosu, hanoi este capitala vietnamului si al doilea oras ca marime al tarii, dupa ho chi min si principalul centru economic, politic si administrativ al vietnamului. transfer in centrul orasului pentru a vizita templul literaturii – primul colegiu din vietnam, locas dedicat confucianismului; vom vizita apoi muzeul de etnologie, dupa care ne vom indrepta spre un loc deosebit de pitoresc: lacul hoan kiem. numele acestuia inseamna “sabia recastigata” si provine dintr-o legenda locala conform careia imparatul le loi a recuperat o sabie din lac pe care a folosit-o cand a invadat china. dupa tur vom participa la un spectacol inedit cu papusi din lemn pe o scena de apa
(water puppet show). transfer si cazare la hotel adamas hanoi 3* sau similar in hanoi.

13 (01.03, duminica): halong bay
dupa micul dejun plecam spre golful ha long, unul din cele mai frumoase golfuri din lume, cu peste 3.000 de insulite spectaculoase. drumul prin delta red river va dura aproximativ 3 ore, timp in care vom putea admira orezariile care ii aduc vietnamului un binemeritat loc 3 in topul celor mai mari exportatori de orez la nivel mondial. ne imbarcam pe vasul deluxe bai tho junk si vom incepe croaziera navigand prin golful bai tu long. vom servi un pranz traditional (menu fix) la bordul vasului dupa care vom vizita (intr-o barca de capacitate mai mica) satul plutitor vung vieng, ocazie de a observa viata de zi cu zi a pescarilor. la ora 16:00 vom reveni pe deluxe bai tho junk. doritorii se pot bucura de o
sedinta de masaj (este necesara rezervare prealabila). la ora 18:30 vasul va ancora in zona cong do unde va ramane pentru innoptare. cina traditionala (meniu fix) la bordul vasului

14 (02.03, luni): halong bay – hanoi
dimineata devreme (ora 06:30) vom participa la un curs de tai chi – unul din cele mai eficiente tipuri de exercitii fizice si psihice din lume. la ora 07:00 vom servi o gustare in salonul de mic dejun al vasului in timp ce acesta va naviga printre insulite pitoresti. la ora 08:30 vom vizita grota thien canh son, cea mai mare si impunatoare din golful halong,
interiorul acesteia fascinand vizitatorii prin splendoarea formatiunilor sale. revenim pe vas pentru a servi o gustare (bufet) dupa care debarcam si plecam spre hanoi. sosim in hanoi si timp liber. cazare la hotel adams hanoi 3* sau similar

15 (03.03, marti): hanoi – istanbul
mic dejun. timp liber in hanoi pentru a ne bucura pe cont propriu de acest oras minunat si plin de viata si de a face ultimele cumparaturi inaintea plecarii spre casa. vom face check out la orele 18:00 si vom fi transferati catre aeroportul din hanoi pentru imbarcare pe cursa turkish airlines cu destinatia cluj-napoca (schimbarea cursei la istanbul). decolare din hanoi la ora locala 22:00.

16 (04.03, miercuri): istanbul – cluj-napoca
sosire in istanbul la ora locala 04:35 si decolare spre cluj la ora 08:15. sosire in cluj la ora locala 09:00 in data de 04.03

Detalii tarife circuit

  • Durata: 14 zile
  • Categorie hoteluri: 3
  • Transport: Avion - Decolare din Bucuresti, Romania

Calculeaza tariful circuitului in functie de data de plecare.

Data plecare Tarif
18 Februarie 2020 2,750 € Rezerva

tarife incepand de la 2,750 €

Servicii incluse

• transport cu avionul Cluj-Napoca – Ho Chi Minh si Hanoi – Cluj-Napoca cu compania TURKISH AIRLINES
(schimbarea curselor la Istanbul);
• transport cu avionul: Ho Chi Minh – Danang, Danang – Siem Reap, Siem Reap – Luang Prabang, Luang Prabang -
Hanoi cu companii locale;
• 13 nopti cazare in hoteluri de 3*: 3 nopti in Ho Chi Minh, 2 nopti in Hoi An, 2 nopti in Siem Reap, 2 nopti in Luang
Prabang, 3 nopti in Hanoi, 1 noapte pe vas de croaziera in Halong Bay;
• 13 mic dejunuri, 4 mese de pranz (zilele 4, 5, 7, 13), 3 cine (zilele 3, 9, 13);
• tururi de oras cu ghid local in: Ho Chi Min, Hoi An, Luang Prabang, Hanoi;
• croaziera pe fluviul Mekong, croaziera pe lacul Tonle Sap;
• vizitarea tunelelor Cu Chi, vizitarea dealurilor Ba Na si a Podului de Aur;
• vizitarea complexului arheologic Angkor;
• croaziera in golful Halong;
• intrarile la obiectivele mentionate in program;
• insotitor roman de grup;
• taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari);
• taxa procesare acte pentru viza Vietnam.

Servicii neincluse

taxa de viza Vietnam: 50 USD/persoana, se plateste la sosirea pe aeroportul din Ho Chi Min (tarif informativ);
• taxa de viza Cambodgia: 35 USD/persoana, se plateste la sosirea pe aeroportul din Siem Reap (tarif informativ);
• taxa de viza Laos: 35 USD/persoana, se plateste la sosirea pe aeroportul din Luang Prabang (tarif informativ);
• asigurarea medicala de calatorie (optionala);
• asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice,
in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
• bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 40 EUR/persoana – se practica in tarile
vizitate, se achita la sosirea in Vietnam;
• excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse;
• bauturile alcoolice sau racoritoare la mesele incluse in program.

Observatii

ORAR INFORMATIV DE ZBOR CURSE INTERNATIONALE (ore locale):
18.02 Cluj-Napoca 21:25 – Istanbul 00:15 durata zborului: 01h 50min
19.02 Istanbul 02:25 – Ho Chi Minh 17:10 (19.02) durata zborului: 10h 45min
22.02 Ho Chi Minh 16:00 – Danang 17:20 durata zborului: 01h 20min
24.02 Danang 18:25 – Siem Reap 19:45 durata zborului: 01h 20min
26.02 Siem Reap 16:55 – Luang Prabang 18:25 durata zborului: 01h 30min
28.02 Luang Prabang 17:10 – Hanoi 18:30 durata zborului: 01h 20min
03.03 Hanoi 22:00 – Istanbul 04:35 (04.03) durata zborului: 10h 35min
04.03 Istanbul 08:15 – Cluj-Napoca 09:00 durata zborului: 01h 45min
GRUP MINIM:
25 persoane. Pentru un grup de 20-24 persoane, pretul se majoreaza cu 70 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic
de 20 participanti, pretul se recalculeaza sau circuitul se reprogrameaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic,
agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea
prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in
functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.
CONDITII FINANCIARE:
TERMENE DE PLATA:
⚫ 20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
⚫ 60% din pretul pachetului turistic cu minim 60 zile inaintea plecarii;
⚫ 20% din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii.
Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 30
zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.
CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
⚫ 5% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face intre 120 zile – 91 zile inaintea plecarii;
⚫ 20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 90 zile – 61 zile inaintea plecarii;
⚫ 50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 60 zile – 46 zile inaintea plecarii;
⚫ 80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 45 zile – 30 zile inaintea plecarii;
⚫ 100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii.
IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate
de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara
care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei


Portalturism.com nu este responsabil pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre detaliile si preturile ofertelor de pe site si cele oferite in agentie. Intotdeauna vor avea prioritate informatiile primite in agentie.

Oferte circuite similare

Paralela 45 Sibiu