Vizualizezi pagina evenimentului turistic Beaujolais Nouveau. Aici gasesti informatii despre Beaujolais Nouveau, date de desfasurare Beaujolais Nouveau, poze Beaujolais Nouveau, video Beaujolais Nouveau.

Beaujolais Nouveau
  • Data: 21 Noi 2019
  • Tip eveniment: Turistic
  • Locatie: Franta

La miezul noptii, in a treia zi de joi din fiecare noiembrie, Franta erupe intr-o sarbatoare masiva inchinata dezvelirii, sau mai bine zis destuparii, unui nou vin. Festivalul ‘Beaujolais Nouveau’ va incepe in 2015 in zorii zilei de 19 noiembrie, deci asta ar fi o perioada foarte buna pentru a vizita Franta. Unde anume? Oriunde exista un bar. Pentru ca se serbeaza in toata tara!

Beaujolais Nouveau este un vin vechi de 6 saptamani care provine din regiunea Beaujolais din Bourgogne. Cultura franceza, practic dicteaza ca vinul usor, facut din fructe sa fie terminat inainte de Craciun, iar guvernul a setat reglementari care sa intarzie degustarea vinului pana in a treia saptamana din noiembrie. Ceea ce face din lansarea noului Beaujolais un eveniment national in Franta (desi eu cred ca francezii voiau o scuza pentru a petrece si a bea vin).

Peste tot in tara, traditiile marete s-au dezvoltat in onoarea degustarii vinului Beaujolais, cel mai mare festival avand loc in Beaujeu, capitala provinciei Beaujolais. Acest orasel se trezeste la viata pe durata a trei zile in timp ce se tine o petrecere masiva numita ‘Les Sarmentelles’. Si alte zone din Franta sarbatoresc la fel de zgomotos sosirea vinului ‘Beaujolais Nouveau’. Lyon gazduieste Olimpiada Beaujolais (Beaujolympiades), degustarea facandu-se pe fondul muzicii si al artificiilor. In Paris, restaurantele si bistro-urile tin deschis toata noaptea dupa ce se desfac sute de sticle de Beaujolais Nouveau la miezul noptii.

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Video

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.