Vizualizezi pagina evenimentului turistic Dansul Sabiilor. Aici gasesti informatii despre Dansul Sabiilor, date de desfasurare Dansul Sabiilor, poze Dansul Sabiilor, video Dansul Sabiilor.

Dansul Sabiilor
  • Data: 15 Iun - 31 Aug 2017
  • Tip eveniment: Cultural
  • Locatie: Korcula, Croatia

Moreska este un dans traditional care se mai cheama dansul sabiilor, o expresie pitoresca de folclor, de origine spaniola, dar astazi este traditionala numai pe insula Korcula. Primele spectacole de dans al sabiilor in Korcula dateaza din secolul al 17-lea. In Corsica, Sicilia si Spania acest dans a avut o semnificatie simbolica a luptei dintre musulmani si crestini, in timp ce in Korcula a fost popularizat in urma luptei victorioase impotriva turcilor in anul 1571. Astazi Korcula este singurul loc in care aceasta traditie populara unica este mentinuta si se efectueaza fara intrerupere inca din secolul al 17-lea.

Dansul este o poveste a doi regi, regele alb si imparatul negru, Moro, care se bat pentru frumoasa printesa alba Bula, iubita regelui alb, rapita de imparatul negru. Asa se face ca armatele celor doi ajung sa se confrunte. Armata regelui alb este imbracata in rosu iar armata imparatului Moro este imbracata in negru. Batalia se termina cu victoria albilor.

Frumoasa printesa, in cele din urma, se intoarce la iubitul ei, regele alb. Pasii de dans si trecerea printre sabii, insotite de muzica, devin mai rapide in timp ce ne apropiem de sfarsitul povestii. Moreska se dansa in trecut doar la 29 iulie cu ocazia sarbatorii Sfantului Teodor, sfantul patron al Korcula, astazi reprezentatii cu acest dans se fac mai des, mai ales in lunile de vara, pentru a-l aduce la cunostinta oaspetilor Korčula. Aceasta expresie pitoreasca de folclor pe timpul verii, Moreska, este acum efectuata in afara orasului, in portul sudic Korcula, in fiecare luni si joi seara, din iunie pana in septembrie.

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.