Vizualizezi pagina evenimentului turistic Festa Dei Serpari. Aici gasesti informatii despre Festa Dei Serpari, date de desfasurare Festa Dei Serpari, poze Festa Dei Serpari, video Festa Dei Serpari.

Festa Dei Serpari din Cocullo, Italia

Festa Dei Serpari
  • Data: 01 Mai 2015
  • Tip eveniment: Turistic
  • Locatie: Italia

Daca suferiti cumva de ofidiofobie (frica de reptile) atunci orasul italian Cocullo din regiunea Abruzzi n-ar trebui sa fie in itinerariul vostru in preajma primei zi de joi din luna mai. In acea zi, Cocullo sarbatoreste serpii intr-un mare fel – desi locuitorii acestui micut oras il sarbatoresc de fapt pe sfantul lor protector – Sfantul Dominick.

San Domenico Abate (asa cum este cunoscut aici) a trait in secolele 10-11 si este cunoscut pentru povestile referitoare la puterile sale vindecatoare miraculoase – in special in cazul muscaturilor de sarpe. Acum, 10 secole mai tarziu, puterile Sfantului Dominick nu mai sunt la fel de miraculoase, dar localnicii din Cocullo inca il venereaza, intr-un stil adecvat, prin ingroparea statuii sale printre serpi.

Festa Dei Serpari (serpari sunt cei care vaneaza sau prind serpi) incepe cu o festivitate bisericeasca evlavioasa, urmata de o procesiune pe strazile din Cocullo. Serpari din oras prind zeci de serpi cu saptamani inainte de inceputul festivalului si le scot coltii. In ziua evenimentului ei pun serpii pe ei si pe statuia iubitului sfant pe care o poarta ceremonial pe strazile orasului, impreuna cu clerul orasului si un grup de fete imbracate in costume speciale decorate cu o paine locala in forma de gogoasa numita ciambelli. Ciambelli au forma unui sarpe care isi musca propria coada si au luat nastere din vechea traditie de a omori si gati serpii la sfarsitul festivalului.

Astazi, insa, Festa Dei Serpari se incheie cu eliberarea serpilor in campurile din jurul orasului Cocullo, asa ca ar fi bine sa evitati zona pentru vreo saptamana dupa festival.

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Video

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.