Vizualizezi pagina evenimentului turistic La Tomatina. Aici gasesti informatii despre La Tomatina, date de desfasurare La Tomatina, poze La Tomatina, video La Tomatina.

La Tomatina
  • Data: 30 Aug 2017
  • Tip eveniment: Turistic
  • Locatie: Spania

In fiecare august in Bunol (un sat pitoresc spaniol situat langa Valencia) se tine cea mai mare bataie cu mancare din lume. Munitia – rosiile, tintele – oricine e suficient de nebun sa participe, rezultatul – masacru pe baza de rosii. Bine ati venit la La Tomatina!

Odata pe an, mii de turisti se strang intr-un orasel din Spania pentru a arunca unii intr-altii cu milioane de rosii…totul intr-o singura ora. La sfarsitul festivalului, cand se da semnalul de incheiere, pactul este ca toti cei care au participat la anarhia tomata sa-si ia instrumentele si sa participe la curatarea strazilor.

La Tomatina este un festival al mancarii care se tine in fiecare ultima miercuri a lunii august in orasul Buñol, din regiunea Valencia, Spania. Daca batalia tine doar o ora, intregul festival se intinde pe durata unei intregi saptamani, timp in care participantii mai fac parade, canta, danseaza, bineinteles fara sa renunte la rosii. Cu o noapte inainte de batalie, participantii participa la un concurs de gatit paella (specialitate culinara pe baza de orez).

Festivalul a inceput in anul 1945, dar a fost recunoscut oficial abia din 1952.

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Video

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.