Vizualizezi pagina evenimentului turistic Palio di Siena. Aici gasesti informatii despre Palio di Siena, date de desfasurare Palio di Siena, poze Palio di Siena, video Palio di Siena.

Palio di Siena
  • Data: 02 Iul - 16 Aug 2015
  • Tip eveniment: Turistic
  • Locatie: Siena, Italia

Il Palio nu este o manifestare facuta si organizata pentru un scop turistic. El reprezinta viata poporului sienez de-a lungul timpului si in diversele sale aspecte si sentimente. El are origini adanci, cu reguli care si azi sunt valabile si care dateaza din anul 1644, cand are loc primul Palio cu o cursa de cai asa cum este ea si astazi, mentinuta fara intrerupere. Teritoriul orasului e impartit in 17 contrade cu limite stabilite in 1729 de bando Violantei de Bavaria, guvernatoarea orasului.

Fiecare contrada in sine e ca un mic stat condus de o adunare (“seggio”) in frunte cu un priore si condus in joc de capitan cu 2-3 ajutoare. In teritorul sau este prezenta o biserica ce comunica cu sediul in care se conserva tot patrimoniul: relicve, drapeluri, trofee, costume de la festivitati, cele in folosinta si multe foarte vechi, steaguri, arhiva si tot ce e legat de viata de contrada.

Totul ìncepe ìn dimineata de 29 iunie (Palio di iulie) sau in dimineata din 13 august, cand incep cele patru zile de pregatire pentru Palio. Complexul mecanism al sarbatorii atinge culmea cu bubuitura unei salve de tun, care anunta iesirea cailor din Entrone. Fiecarui calaret (jokei) ìi este dat un bastonas cu care va incita calul sau va obstacula adversarii pe timpul cursei. Apoi se indreapta catre locul de plecare “Mossa”, punctul in care sunt intinse 2 funii intre care caii si calaretii se vor alinia. Ordinea intrarii e trasa la sorti, contradele fiind chemate in ordinea extragerii. A zecea contrada, care e totodata si ultima, va intra in joc cu elan, atunci cand va considera oportun, fiind decisiva pentru startul cursei. In cazul unui start fals salva de tun va opri cursa.

Cursa consta in 3 ture de pista, distanta fiind de aproape 1000 m si doar locul intai are parte de glorie si victorie, dar decisiv in cursa este calul, care poate castiga si singur, fara calaret. Victoria e imediat celebrata: oamenii contradei primesc pe loc “Palio” pe care il celebreaza in Provenzano (Palio iulie) sao la Duomo (august) cantand “Te Deum” pentru multimire. De acum inainte fiecare ocazie de sarbatoare va fi folosita pentru a aduce aminte orasului de victoria obtinuta in cursa pana in toamna, cand, in luna septembrie si la inceputul lui octombrie, va avea loc “cina victoriei” la care participa mii de oameni si la loc de cinste va sta calul victorios, adevaratul erou al cursei.

Il Palio di Siena este o celebrare seculara la care participa spontan tot poporul sienez, deci nu e necesara o organizare oficiala si coordonata; din acest motiv vanzarea biletelor in tribune, la balcoane si ferestre se face de catre fiecare proprietar in mod individual, multi dintre ei avand magazine cu vedere la Piazza del Campo sau fiind detinatori de proprietati in zona respectiva. Accesul in tribune e permis pana cand politia urbana efectueaza inlaturarea persoanelor de pe pista, dupa care auroritatile de politie care efectueaza serviciul de siguranta permit tranzitul spectatorilor in intarziere cu bilet regulamentar rezervat doar prin coridoare foarte inguste. Se recomanda sa ajungeti cu 30 de minute inante de defilarea istorica. In Piazza del Campo publicul poate participa gratuit la spectacol. Acesta poate fi considerat modul cel mai emotionant pentru a vedea cursa impreuna cu sienezii. Spectatorii pot intra in piata si dupa inceperea defilarii istorice prin strada Giovanni Duprè, care se inchide in momentul inceperii cursei. In piata puteti cumpara de baut dar atentie: este foarte cald (va recomandam sa purtati o palarie) si nu sunt toalete.

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Video

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.