Vizualizezi pagina evenimentului turistic Ziua Nationala a Frantei. Aici gasesti informatii despre Ziua Nationala a Frantei, date de desfasurare Ziua Nationala a Frantei, poze Ziua Nationala a Frantei, video Ziua Nationala a Frantei.

Ziua Nationala a Frantei
  • Data: 14 Iul 2017
  • Tip eveniment: Turistic
  • Locatie: Paris, Franta

Place de la Bastille, Piata Bastiliei, este locul unde se gasea celebra fortareata care a fost luata cu asalt pe 14 iulie 1789, dand nastere Revolutiei Franceze.

Dupa infrangerea francezilor la Poitiers in 1356 in timpul razboiului de 100 de ani contra Angliei, era nevoie de o fortareata pentru a proteja Parisul de invazie. Constructia acestei fortarere a fost inceputa in anul 1370 si a luat sfarsit in anul 1382. Cunoscuta sub numele de Bastilia, cladirea masiva avea ziduri de patru metri latime si opt turnuri inalte de 22 de metri. Fortareata a fost transformata intr-o inchisoare de catre Richelieu. Marea majoritate a prizonierilor erau inamici ai regelui si fusesera trimisi aici printr-un simplu ordin. Printre prizonierii cei mai celebri s-au numarat Voltaire, Fouquet si Sade. Pe 14 iulie 1789, Bastilia a fost luata cu asalt de rebeli si de un detasament rasculat al Garzii Nationale. Caderea Bastiliei marcheaza inceputul Revolutiei Franceze. In fiecare an este sarbatorita Ziua Bastiliei, care a fost declarata ziua nationala a Frantei in anul 1860. La doua zile dupa ce multimea a capturat Bastilia s-a dat si ordinul ca aceasta sa fie daramata. Un semn de pe Bulevardul Henri al IV-lea marcheaza locul fostei cladiri si cateva pietre ale fundatiei sunt vizibile in statia de metrou Bastille.

Parada militara, care are loc in aceasta zi in fata presedintelui francez, pe Champs-Elysees, este una dintre cele mai vechi si mai spectaculoase din Europa. Au loc numeroase evenimente stradale, concerte in aer liber, ziua incheindu-se cu focuri de artificii.

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Video

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.