Vizualizezi pagina evenimentului turistic Ziua Regelui Olandei. Aici gasesti informatii despre Ziua Regelui Olandei, date de desfasurare Ziua Regelui Olandei, poze Ziua Regelui Olandei, video Ziua Regelui Olandei.

Ziua Regelui Olandei
  • Data: 27 Apr 2018
  • Tip eveniment: Turistic
  • Locatie: Amsterdam, Olanda

Ziua Regelui Olandei este un eveniment de tip carnaval, de o zi si-o noapte, care se tine in Amsterdam, in fiecare an, la sfarsitul lui aprilie. Ceea ce este special la Ziua Regelui Olandei este faptul ca, pe langa elementele unei petreceri uriase in intreg orasul, in aceasta zi se organizeaza si piete pe toate strazile orasului.

Evenimentul atrage anual peste 700.000 de vizitatori, ceea de duce la o aglomerare a orasului. Cu toate acestea, atmosfera in aceasta zi este relaxata si vesela. Avand in vedere vremea blanda si nu prea calduroasa, Ziua Regelui este ziua ideala de vizitat Amsterdamul. Popularitatea evenimentului a crescut in ultimii ani, atragand numerosi vizitatori din toata Europa.

Ziua Regelui a fost in trecut Ziua Reginei. La sfarsitul lui ianuarie 2013, Regina Beatrix a Olandei, cel mai longeviv monarh olandez, a abdicat dupa 33 de ani petrecuti pe tron. Pe 30 aprilie 2013 a fost numit noul rege, fiul sau Willem-Alexander. Tot pe 30 aprilie 2013 s-a sarbatorit ultima Zi a Reginei, urmand ca, ulterior, sa se serbeze Ziua Regelui, in fiecare an, pe 27 aprilie.

Festivitatile de Ziua Regelui invita turistii si cei 800.000 de localnici sa se bucure de distractia in aer liber a Amsterdamului. Pe strazi, canale, parcuri si oriunde intre ele localnicii se imbraca in portocaliu si iau parte la cea mai mare petrecere de strada a anului. Pe langa muzica live, DJ-i, petreceri si o piata libera, veti gasi si o atmosfera electrica ce nu trebuie ratata.

Prima Konninginnedag (Ziua Reginei) a fost sarbatorita pe 31 august 1885, in onoarea nasterii Reginei Wilhelmina. Dupa ce fiica sa Juliana i-a succedat la tron, ziua a fost schimbata in 30 aprilie, data nasterii noii Regine. De-a lungul timpului, Ziua Reginei s-a serbat tot pe 30 aprilie, deoarece Regina Beatrix a dorit sa o pastreze in onoarea mamei sale.

Nicodata traficul aglomerat de pe canalele Amsterdamului nu e la fel de placut ca in aceasta zi. Mii de barci, frumos colorate, umplu canalele orasului sub privirile admirative ale turistilor prezenti pe nenumaratele poduri. Ca un adevarat oras construit pentru comert, locuitorilor din Amsterdam le place sa negocieze si sa se tocmeasca. De Ziua Reginei se organizeaza piete libere in tot orasul, unde oricine are sansa de a-si vinde lucrurile second-hand. De asemenea se pot practica o multime de sporturi si alte activitati.

Ziua Regelui Olandei este o zi de sarbatoare, dar cu siguranta nu este o zi de odihna.

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Video

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.