Bine ai venit pe pagina de ghid turistic Andora! Aici gasesti date generale Andora precum istorie Andora, geografie Andora, clima Andora, cultura Andora si economie Andora. In sectiunea sfaturi de calatorie Andora gasesti recomandari emise de Ministerul Afacerilor Externe, care se pot dovedi utile in timpul vacantei in Andora. Merita sa verifici si informatiile turistice Andora: bucataria din Andora, societatea din Andora, cand sa vizitati Andora si shopping in Andora. Rubrica stiati ca Andora contine curiozitati si lucruri interesante despre Andora. Daca esti in cautare de cazare in Andora, poti verifica sectiunea de hoteluri Andora pentru o lista detaliata a unitatilor de cazare disponibile. Ghidul turistic Andora este completat de colectia de harti turistice Andora, evenimente si obiective turistice Andora, restaurante Andora, baruri Andora, magazine Andora si activitati Andora.

Vezi harta interactiva Andora

Andora

Vezi unitati de cazare, obiective turistice, restaurante, locuri de distractie, locatii shopping, activitati pe harta interactiva

Steag Andora

Principatul Andorra a fost format in anul 1278 si este un mic stat (avand o suprafata de 468 km patrati si o populatie de aproximativ 85.000 de locuitori), fara iesire la mare in sud-vestul Europei, situat in muntii Pirineii Orientali si marginit de Spania si Franta.

Statul Andorra este cunoscut ca un principat suveran ca o monarhie condusa de doi co-printi: episcopul romano-catolic de Urgell din Spania si presedintele Frantei.

Capitala sa, Andorra la Vella, este cea mai inalta capitala din Europa, situata la o altitudine de 1.023 de metri.
Limba oficiala este limba catalana, desi se vorbesc si limbile: spaniola, portugheza si franceza.

Serviciile de turism din Andorra aduc anual 10,2 milioane de vizitatori. Desi nu este membra a Uniunii Europene, moneda sa oficiala este euro.

Andorra ofera cele mai bune partii de schi si facilitati de resort din toti Pirineii. Odata ce zapada se topeste, exista o multitudine de trasee de mers pe jos, de la plimbarile usoare pana la drumetiile de o zi prin vaile inguste ale principatului.

Ghiduri turistice regiuni & orase din Andora

Ghid turistic Canillo

Canillo este o asezare din Andorra, care este cunoscuta pentru cele douasprezece puncte de interes, de pe teritoriul sau: biserica romanica Sant Joan de Caselles, Oratoriul St. Bernard de Menthon, Crucea de Fier forjat, biserica Sf. Sernin, Statuia lui Carol cel Mare, Biserica Sfintei Cruci,…

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere