Bine ai venit pe pagina de ghid turistic Viena, Austria! Aici gasesti date generale Viena precum: istorie Viena, clima Viena si economie Viena. Rubrica stiati ca Viena contine curiozitati si lucruri interesante despre Viena. Daca esti in cautare de cazare in Viena, poti verifica sectiunea de hoteluri Viena pentru o lista detaliata a unitatilor de cazare disponibile. Ghidul turistic Viena este completat de colectia de harti turistice Viena, evenimente si obiective turistice Viena, restaurante Viena, baruri Viena, magazine Viena si activitati Viena.

Vezi harta interactiva Viena, Austria

Viena, Austria

Vezi unitati de cazare, obiective turistice, restaurante, locuri de distractie, locatii shopping, activitati pe harta interactiva

Viena sau Wien cum ii zic austriecii, este locul de origine al celei mai longevive dinastii a lumii – Imperiul Habsburgic – si a fost unul din focarele culturii din Europa, de la Renastere pana la valul de experimentalism care a aparut in secolele 18 si 19. Imbogatindu-se de pe urma infrangerii Turciei, Habsburgii au cheltuit banii cu generozitate pe capitala lor, construind lucruri uimitoare de care se bucura si turistii din ziua de azi. Viena a produs, de asemenea, cea mai sublima muzica clasica din lume. De la Mozart la Beethoven, Schubert, Strauss sau Brahms – toate aceste genii muzicale si-au incruntat sprancenele in actul creatiei sub un acoperis vienez la un moment sau altul in viata lor.

Statutul Vienei ca centru al vastului Imperiu Austro-Ungar i-a asigurat orasului o cultura cosmopolita distincta de-a lungul veacurilor. Aceasta cultura si-a atins apogeul in timpul secolelor 18 si 19, atunci cand o combinatie de diverse elemente precum psihanaliza, muzica in forma libera, arhitectura utilitara si sionismul au creat un teren propice pentru dezvoltarea ideologiilor si teoriilor de avangarda. Cu toate acestea, acelasi spirit experimental, combinat cu conservatorismul traditional generat de stilul de viata imperial, i-a condus pe austrieci catre aripa dreapta, ideologii fasciste si antisemite.

Viena de astazi se reinventeaza ca un punct unic de intalnire a culturilor.

Recenziile turistilor

Calificativ 5.0 / 5 (bazat pe 1 calificative)
Eftimie George Stefan

eftimie-george-stefan

Viena este un oras care trebuie vizitat neaparat. Viena iti da senzatia ca te-ai intors in timp prin arhitectura, prin stil, prin muzica clasica ce se aude, prin zogomotul potcoavelor cailor, prin faptul ca totul este conservat atat de bine. Vazusem il alte vizite aceasta zona centrala asa ca anul acesta am ales sa vad si ceea ce nu vazusem in Viena si anume Gradina Zoologica si Parcul de distractii Prater. Am cumparat bilete online pentru Zoo si muzeul figurilor de ceara Madame Tussauds cu mentiunea ca trebuie vizitat prima data muzeul, acolo primesti si biletul pentru Zoo. Parcul de distractii Prater este unul destul de clasic, cu cateva elemente mai noi in interior sunt si cafenele si fast food-uri.

Muzeul figurilor de ceara este ultimul din lantul Madame Tussauds, foarte interesant, se pot vedea pe site modele.
Gradina Zoologica in schimb este ceva cu totul si cu totul deosebit, probabil este cea mai frumoasa gradina zoologica din Europa si cu siguranta cea mai veche. Aflata in imediata apropiere a Palatului Schonbrunn aceasta gradina zoologica nu poate fi vizitata in intregime decat in minim 5 ore dupa parerea mea desi cred ca unii ii dedica o zi intreaga. In interior sunt cateva locuri unde poti manca. Punctul de maxima atractie este zona elefantilor, 6-7 la numar, unde lumea se aduna si nu se mai satura sa-i priveasca. Fiind imensa este si bine organizata prin nenumarate semne, harti, indicatoare.
Daca ajungeti in Viena n-o ratati!

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 9 ani

Dimancea Madalina

dimancea-madalina

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 8 ani

Bancu Ileana

bancu-ileana

Viena este un oras nou de aceea pare bine conservat.Imperiul austro-ungar si a fortificat si dezvoltat cetatile de la granite(vezi Praga,Zagreb,Bratislava,Budapesta,etc).Cand statele componenete ale imperiului si au castigat independenta,austriecii au constatat ca Viena era sub standardele noilor capitale declarate independente si au inceput sa construiasca masiv.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 7 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere