Bine ai venit pe pagina de ghid turistic Bruxelles, Belgia! Aici gasesti date generale Bruxelles precum: istorie Bruxelles, clima Bruxelles si economie Bruxelles. Rubrica stiati ca Bruxelles contine curiozitati si lucruri interesante despre Bruxelles. Daca esti in cautare de cazare in Bruxelles, poti verifica sectiunea de hoteluri Bruxelles pentru o lista detaliata a unitatilor de cazare disponibile. Ghidul turistic Bruxelles este completat de colectia de harti turistice Bruxelles, evenimente si obiective turistice Bruxelles, restaurante Bruxelles, baruri Bruxelles, magazine Bruxelles si activitati Bruxelles.

Vezi harta interactiva Bruxelles, Belgia

Bruxelles, Belgia

Vezi unitati de cazare, obiective turistice, restaurante, locuri de distractie, locatii shopping, activitati pe harta interactiva

Bruxelles, construit de-a lungul unui pentagon frumos de bulevarde numit Petit Ring, este capitala Belgiei si poate fi numita si capitala Uniunii Europene. Bruxelles nu este insa considerat capitala economica si de afaceri a Europei. Dar dupa o vizita in acest oras, va veti convinge ca perceptia este gresita. Un oras impunator, dar totodata modest, Bruxelles-ul reprezinta chintesenta amestecului de istorie si modernism, caracteristic Europei secolului 21. Plin de piete animate si zgarie-nori din otel, catedrale uimitoare in centrul vechi si cluburi de noapte aglomerate, Bruxelles va va cuceri intr-un timp record.

Atat olandeza cat si franceza sunt limbi oficiale in oras. Placutele strazilor si semnele de circulatie sunt mereu inscriptionate in aceste doua limbi. Capitala Belgiei este insa un oras cosmopolit unde multe culturi traiesc una alaturi de cealalta si unde multe limbi diferite se pot auzi pe strazi. Farmecul si viata de oras international sunt direct corelate cu rolul pe care orasul il ocupa in cadrul Europei de astazi.

Varietatea si constrastul se pot observa si in multiplele stiluri arhitecturale ce se gasesc in Bruxelles, fosta capitala a ducatului de Brabant din Evul Mediu. Catedrale si biserici gotice se gasesc chiar langa si uneori intr-un evident contrast cu unele cladiri cu fatade clasice dintre cele mai gratioase.

Cu o istorie colorata in spate, acest oras bilingv este considerat astazi inima Uniunii Europene si un simbol rasunator al unitatii continentale si al barierelor rupte.

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere