Bine ai venit pe pagina de ghid turistic Balcic, Bulgaria! Aici gasesti date generale Balcic precum: istorie Balcic, clima Balcic si economie Balcic. Rubrica stiati ca Balcic contine curiozitati si lucruri interesante despre Balcic. Daca esti in cautare de cazare in Balcic, poti verifica sectiunea de hoteluri Balcic pentru o lista detaliata a unitatilor de cazare disponibile. Ghidul turistic Balcic este completat de colectia de harti turistice Balcic, evenimente si obiective turistice Balcic, restaurante Balcic, baruri Balcic, magazine Balcic si activitati Balcic.

Vezi harta interactiva Balcic, Bulgaria

Balcic, Bulgaria

Vezi unitati de cazare, obiective turistice, restaurante, locuri de distractie, locatii shopping, activitati pe harta interactiva

Balchik este un oras de pe coasta Marii Negre, o statiune balneara localizata in zona de sud a Dobrogei si in nord-estul Bulgariei. Acesta este situata in regiunea Dobrich, la 42 km nord-est de Varna. Orasul se intinde de-a lungul teraselor deluroase calcaroase din platoul Dobrogei, care coboara spre mare.
Orasul este numit dupa domnitorul medieval Balik, fratele lui Dobrotitsa, dupa care este numit orasul Dobrich.

Fondat ca o asezare traca, mai tarziu a fost colonizat de grecii antici, in perioada ionica, cu numele Kronos (redenumit Dionysopolis, dupa descoperirea unei statui a lui Dionysos in mare). Mai tarziu, a devenit o cetate greco-bizantina si bulgara. Sub Imperiul Otoman, orasul a ajuns sa fie cunoscut cu numele actual.

Dupa eliberarea Bulgariei in anul 1878, Balcic s-a dezvoltat ca centru al unei bogate regiuni agricole, care exporta grau prin portul sau si mai tarziu, ca o destinatie turistica majora, cu statiunea de la malul marii de la sud de Albena. Dupa al doilea razboi balcanic, in anul 1913, orasul a fost redenumit Balcic si a devenit parte a Regatului Romania. Acesta a fost recastigat de Bulgaria in timpul Primului Razboi Mondial (1916-1919), dar Romania a restaurat autoritatea atunci cand ostilitatile din regiune au incetat. In anul 1940, chiar inainte de izbucnirea celui de al Doilea Razboi Mondial in regiune, Balchik a fost cedat de Romania Bulgariei in termenii Tratatului de Craiova.

In timpul administrarii romanesti, Palatul Balcic a fost resedinta de vara preferata a Reginei Maria a Romaniei si familia ei. Astazi, Palatul Balcic si adiacenta Gradina Botanica din Balcic sunt reperele cele mai populare ale orasului.

In timpul perioadei interbelice, Balcic a fost o destinatie favorita pentru pictorii romani avangardisti si post-inmpresionisti, curentul in pictura chemandu-se ‘Scoala de pictura de la Balcic’, care este esentiala in dezvoltarea picturii romanesti din secolul 20. Multe lucrari ale artistilor care compun grupul descriu casele orasului, marea si locuitorii.

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere