Bine ai venit pe pagina de ghid turistic Burgas, Bulgaria! Aici gasesti date generale Burgas precum: istorie Burgas, clima Burgas si economie Burgas. Rubrica stiati ca Burgas contine curiozitati si lucruri interesante despre Burgas. Daca esti in cautare de cazare in Burgas, poti verifica sectiunea de hoteluri Burgas pentru o lista detaliata a unitatilor de cazare disponibile. Ghidul turistic Burgas este completat de colectia de harti turistice Burgas, evenimente si obiective turistice Burgas, restaurante Burgas, baruri Burgas, magazine Burgas si activitati Burgas.

Vezi harta interactiva Burgas, Bulgaria

Burgas, Bulgaria

Vezi unitati de cazare, obiective turistice, restaurante, locuri de distractie, locatii shopping, activitati pe harta interactiva

Burgas este al doilea oras statiune ca marime de pe coasta bulgara a Marii Negre si este situat in punctul cel mai vestic al golfului cu acelasi nume. Burgas s-a numit in antichitate Pyrgos. In timpul stapanirii romane s-a numit Debeltum. In Evul Mediu, Burgas a fost o mica cetate.

De la mijlocul secolului al 19-lea, Burgas a cunoscut o crestere economica prin exportul de cereale. Orasul a fost un centru in Rumelia orientala si incorporat in Principatul Bulgariei in anul 1885. Odata cu cresterea comertului maritim in Marea Neagra, Burgas a devenit unul dintre cele mai importante orase-porturi. In anul 1903, in Burgas s-a construit calea ferata care a deschis orasului noi legaturi economice. Mai tarziu, a devenit un centru major in sudul litoralului bulgaresc al Marii Negre si un centru industrial petrochimic si comercial.

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere