Bine ai venit pe pagina de ghid turistic Nesebar, Bulgaria! Aici gasesti date generale Nesebar precum: istorie Nesebar, clima Nesebar si economie Nesebar. Rubrica stiati ca Nesebar contine curiozitati si lucruri interesante despre Nesebar. Daca esti in cautare de cazare in Nesebar, poti verifica sectiunea de hoteluri Nesebar pentru o lista detaliata a unitatilor de cazare disponibile. Ghidul turistic Nesebar este completat de colectia de harti turistice Nesebar, evenimente si obiective turistice Nesebar, restaurante Nesebar, baruri Nesebar, magazine Nesebar si activitati Nesebar.

Vezi harta interactiva Nesebar, Bulgaria

Nesebar, Bulgaria

Vezi unitati de cazare, obiective turistice, restaurante, locuri de distractie, locatii shopping, activitati pe harta interactiva

Nesebar este un oras fermecator situat in sudul litoralului bulgaresc si este una din cele mai populare statiuni de la malul Marii Negre. Este impartit in doua parti – Orasul Nou si Orasul Vechi. Orasul Vechi este partea preferata, in timp ce Orasul Nou este specializat in servicii de cazare pentru turisti. Vechiul Nesebar este localizat pe o peninsula mica, legata de continent printr-o mica fasie de pamant. Primul lucru pe care il veti vedea este o moara de vant mare, din lemn. Apoi veti intalni peretii din piatra ai orasului antic. Orasul vechi din Nesebar este foarte cunoscut datorita bisericilor sale istorice si a cladirilor care dateaza din vremuri antice. Din acest motiv, orasul este inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Initial o asezare tracica, Nesebar a fost ulterior un polis grec si apoi o colonie romana. Cele mai multe si cele mai cunoscute cladiri dateaza din perioada dintre secolele 11 si 14, majoritatea fiind biserici realizate in asa numitul stil ‘pitoresc’. Conform legendelor, in Nesebar erau 41 de biserici si avand in vedere populatia mica a orasului, acesta era printre asezarile cu cele mai multe biserici pe cap de locuitor.

Unul din cele mai vechi sanctuare este Bazilica construita pe coasta, cel mai probabil pe la inceputul secolului 5. Resedinta Vechiului Episcop localizata in centrul orasului este, probabil, cea mai impresionanta biserica din Nesebar. Are mai mult de 25 de metri lungime, 22 de metri latime si cele trei naosuri sunt decorate cu coloane si arcade. Biserica Baptista Sfantul Ivan a fost construita mult mai tarziu, in secolul 13. Biserica Sfantul Stefan, sau asa-numita Resedinta Noului Episcop, situata in vecinatatea portului a fost construita in secolul 10. Decoratiile sale sunt asa pitoresti incat au marcat inceputul unui stil tipic local, intalnit ulterior in constructia bisericilor.

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere