Bine ai venit pe pagina de ghid turistic Plovdiv, Bulgaria! Aici gasesti date generale Plovdiv precum: istorie Plovdiv, clima Plovdiv si economie Plovdiv. Rubrica stiati ca Plovdiv contine curiozitati si lucruri interesante despre Plovdiv. Daca esti in cautare de cazare in Plovdiv, poti verifica sectiunea de hoteluri Plovdiv pentru o lista detaliata a unitatilor de cazare disponibile. Ghidul turistic Plovdiv este completat de colectia de harti turistice Plovdiv, evenimente si obiective turistice Plovdiv, restaurante Plovdiv, baruri Plovdiv, magazine Plovdiv si activitati Plovdiv.

Vezi harta interactiva Plovdiv, Bulgaria

Plovdiv, Bulgaria

Vezi unitati de cazare, obiective turistice, restaurante, locuri de distractie, locatii shopping, activitati pe harta interactiva

Plovdiv este unul dintre cele mai vechi orase din Europa, al doilea ca marime din Bulgaria, capitala provinciei cu acelasi nume, care poseda artefacte datand din perioada neolitica. De-a lungul istoriei sale milenare, orasul a fost condus de traci, greci, macedoneni, romani, bizantini. Orasul a avut de-a lungul timpului nume diferite, ‘Plovdiv’ numindu-se din secolul al 15-lea.

Orasul s-a dezvoltat pe sapte coline si pe ambele maluri ale raului Maritsa, fiind situat in centrul Bulgariei, ca un puternic centru economic, comercial si cultural. Orasul are multe situri arheologice, dintre care 30 sunt de importanta nationala. Exista multe vestigii din antichitate – teatru roman; ruine ale zidurilor medievale si turnuri; bai si moschei otomane; monumente conservate din perioada Renasterii Nationale, cu case frumoase, biserici si strazi inguste asfaltate. Exista numeroase muzee, galerii de arta si institutii culturale. Plovdiv este gazda multor evenimente muzicale, teatrale si de film.

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere