Bine ai venit pe pagina de ghid turistic Ruse, Bulgaria! Aici gasesti date generale Ruse precum: istorie Ruse, clima Ruse si economie Ruse. Rubrica stiati ca Ruse contine curiozitati si lucruri interesante despre Ruse. Daca esti in cautare de cazare in Ruse, poti verifica sectiunea de hoteluri Ruse pentru o lista detaliata a unitatilor de cazare disponibile. Ghidul turistic Ruse este completat de colectia de harti turistice Ruse, evenimente si obiective turistice Ruse, restaurante Ruse, baruri Ruse, magazine Ruse si activitati Ruse.

Vezi harta interactiva Ruse, Bulgaria

Ruse, Bulgaria

Vezi unitati de cazare, obiective turistice, restaurante, locuri de distractie, locatii shopping, activitati pe harta interactiva

Orasul Ruse este situat pe malul drept al fluviului Dunarea. Acesta este una dintre cele mai mari orase din Bulgaria, un important centru cultural, comercial si industrial.

Situat in imediata apropiere a Dunarii, a avut avut intotdeauna o semnificatie mare pentru dezvoltarea orasului, din antichitate pana in prezent. O tabara militara romana si cetatea au fost stabilite aici, in secolul 1 AD. Ea a avut numele de Seksaginta Pristis-Portul celor saizeci barci. Incepand cu secolul al 16-lea orasul a fost cunoscut sub numele turcesc de Ruschuk. In timpul dominatiei otomane, Ruse a fost una dintre principalele orase ale imperiului otoman, fapt ce s-a reflectat asupra dezvoltarii sale economice si culturale. Ruse a fost numarul unu din mai multe punct de vedere: prima gara din Bulgaria a fost construita aici, o editura contemporana a fost infiintata, a fost emis un ziar, orasul a fost un sediu a mai multor consulate.

Dupa anul 1878, Ruse a fost cel mai mare oras din Bulgaria, economia sa a fost in curs de dezvoltare foarte rapida si acest lucru a avut influenta asupra intregiului aspect al orasului. Conexiunea pe care orasul a avut-o cu Europa prin fluviul Dunarea a fost favorabila pentru dezvoltarea sa. Orasul are cladiri cu arhitecturi deosebite, construite de catre arhitecti italieni, austrieci, germani si bulgari, fiind cunoscut sub numele de “Mica Viena”.

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere