Bine ai venit pe pagina de ghid turistic Sofia, Bulgaria! Aici gasesti date generale Sofia precum: istorie Sofia, clima Sofia si economie Sofia. Rubrica stiati ca Sofia contine curiozitati si lucruri interesante despre Sofia. Daca esti in cautare de cazare in Sofia, poti verifica sectiunea de hoteluri Sofia pentru o lista detaliata a unitatilor de cazare disponibile. Ghidul turistic Sofia este completat de colectia de harti turistice Sofia, evenimente si obiective turistice Sofia, restaurante Sofia, baruri Sofia, magazine Sofia si activitati Sofia.

Vezi harta interactiva Sofia, Bulgaria

Sofia, Bulgaria

Vezi unitati de cazare, obiective turistice, restaurante, locuri de distractie, locatii shopping, activitati pe harta interactiva

Sofia este capitala Bulgariei si cel mai mare oras acestuia, situat in partea de vest a tarii, pe campia Sofia si pe pantele joase ale Muntelui Vitosa. Fondata cu mii de ani in urma, astazi orasul continua sa se dezvolte ca centru cultural si economic al tarii.

Sofia a fost ocupata de a lungul timpului de roamani, bizantini, bulgari si turci. Orasul a castigat numele sau prezent la sfarsitul secolului al XIV-lea, in onoarea simbolului major al orasului, Bazilica Sfanta Sofia.

In anul 1382, orasul a fost ocupat de otomani. Acesta a fost eliberat cinci secole mai tarziu, in 1878 si la 04.03.1879 a fost declarat capitala natiunii bulgare nou-eliberate. Sofia pastreaza numeroase monumente valoroase din trecutul sau.

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere