Bine ai venit pe pagina de ghid turistic Varna, Bulgaria! Aici gasesti date generale Varna precum: istorie Varna, clima Varna si economie Varna. Rubrica stiati ca Varna contine curiozitati si lucruri interesante despre Varna. Daca esti in cautare de cazare in Varna, poti verifica sectiunea de hoteluri Varna pentru o lista detaliata a unitatilor de cazare disponibile. Ghidul turistic Varna este completat de colectia de harti turistice Varna, evenimente si obiective turistice Varna, restaurante Varna, baruri Varna, magazine Varna si activitati Varna.

Vezi harta interactiva Varna, Bulgaria

Varna, Bulgaria

Vezi unitati de cazare, obiective turistice, restaurante, locuri de distractie, locatii shopping, activitati pe harta interactiva

Varna este capitala maritima a Bulgariei si al treilea oras ca marime al tarii. Originile Varnei se gasesc in urma cu aproape cinci milenii, iar port maritim a devenit atunci cand grecii au fondat o colonie aici, in anul 585 i.Hr. Orasul este modern si este atat un santier naval cat si port pentru cargoboturi, dar si un oras riviera vizitat de turisti din lumea intreaga.

Varna este un oras cosmopolit cu cladiri baroce si arhitectura contemporana, placut amestecate cu promenade umbroase si o frumoasa gradina la malul marii. Astazi Varna este cel mai mare oras de pe coasta bulgara a Marii Negre si este principalul port pentru transportul maritim, atat naval cat si comercial. Pentru ca este aproape de popularele statiuni de coasta din Nisipurile de Aur, Sf. Constantin si Elena, Albena, Varna are o atmosfera cosmopolita. Varna este orasul gazda a numeroase evenimente culturale de prestigiu.

Orasul se afla in Golful Varna, amplasat intr-o vale adanca intre Podisul Frengen si Podisul Avren. Varna se intide pe 11 km lungime, in timp ce latimea sa, inclusiv cartierele rezidentiale nou construite, este de aproape 9 km. Structura orasului seamana cu un amfiteatru, urmarind curbelele Golfului Varna, inconjurat de gradini, vii si livezi.

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere