Bine ai venit pe pagina de ghid turistic Karlovy Vary, Cehia! Aici gasesti date generale Karlovy Vary precum: istorie Karlovy Vary, clima Karlovy Vary si economie Karlovy Vary. Rubrica stiati ca Karlovy Vary contine curiozitati si lucruri interesante despre Karlovy Vary. Daca esti in cautare de cazare in Karlovy Vary, poti verifica sectiunea de hoteluri Karlovy Vary pentru o lista detaliata a unitatilor de cazare disponibile. Ghidul turistic Karlovy Vary este completat de colectia de harti turistice Karlovy Vary, evenimente si obiective turistice Karlovy Vary, restaurante Karlovy Vary, baruri Karlovy Vary, magazine Karlovy Vary si activitati Karlovy Vary.

Vezi harta interactiva Karlovy Vary, Cehia

Karlovy Vary, Cehia

Vezi unitati de cazare, obiective turistice, restaurante, locuri de distractie, locatii shopping, activitati pe harta interactiva

Orasul Karlovy Vary este situat in partea de vest a Republicii Cehe, la confluenta raurilor Teplá si Ohře (Eger), fiind numit dupa Carol al IV-lea, rege al Boemiei si imparat roman, care a fondat orasul in anul 1370. Karlovy Vary este faimos pentru izvoarele termale (13 izvoare principale si aproximativ 300 de mici izvoare) si este cel mai mare si cel mai faimos oras balnear din Republica Ceha.

Conform unei legende, imparatul Carol al IV-lea a dorit sa construiasca orasul imediat dupa descoperirea accidentala a izvoarelor termale de catre tovarasii sai de vanatoare. Centrul balnear s-a bucurat de favoarea multor familii nobile si orasenilor bogati inca din secolul al 16-lea. Datorita unei serii de dezastre naturale doar cateva cladiri din acel moment au supravietuit. Cele mai multe dintre cladirile notabile provin din secolele 18-19, cand orasul a cunoscut zilele sale de aur.

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere