Bine ai venit pe pagina de ghid turistic Shanghai, China! Aici gasesti date generale Shanghai precum: istorie Shanghai, clima Shanghai si economie Shanghai. Rubrica stiati ca Shanghai contine curiozitati si lucruri interesante despre Shanghai. Daca esti in cautare de cazare in Shanghai, poti verifica sectiunea de hoteluri Shanghai pentru o lista detaliata a unitatilor de cazare disponibile. Ghidul turistic Shanghai este completat de colectia de harti turistice Shanghai, evenimente si obiective turistice Shanghai, restaurante Shanghai, baruri Shanghai, magazine Shanghai si activitati Shanghai.

Vezi harta interactiva Shanghai, China

Shanghai, China

Vezi unitati de cazare, obiective turistice, restaurante, locuri de distractie, locatii shopping, activitati pe harta interactiva

Shanghai a fost, candva, principalul centru de afaceri al Asiei si cetatea imperialistilor din China. Shanghai a fost orasul in care veneau comerciantii straini, dornici de a lua bogatia nu numai a Chinei, ci a intregului Orient. Acesta a fost orasul care a dat numele unui cuvant din dictionarul englezesc: shanghai – ‘a folosi forta, amenintarea sau trucurile pentru a pune pe cineva intr-o pozitie nedorita’; sensul original era ‘a urca pe cineva la bordul unei nave cu forta’ (metoda obisnuita in Europa si, in special, in Anglia pentru a aduna echipajul navelor care plecau spre Orient). Nu este o conotatie placuta, dar nici Shanghaiul nu era, atunci, un loc placut. Orasul era sinonim cu saracia lucie, viciile, rasismul, bandele criminale si triadele.

Shanghaiul modern de astazi a lasat trecutul in urma; zgarie-nori, autostrazi suspendate si complexe inteligente de birouri impanzesc acum metropola. Dar, la fel ca majoritatea oraselor chinezesti, Shanghai pastreaza amintiri ale trecutului in parcurile si cladirile sale vechi si in locuitorii sai. O plimbare pe aleile si bulevardele orasului este o experienta din care veti invata multe.

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere