Bine ai venit pe pagina de ghid turistic Split, Croatia! Aici gasesti date generale Split precum: istorie Split, clima Split si economie Split. Rubrica stiati ca Split contine curiozitati si lucruri interesante despre Split. Daca esti in cautare de cazare in Split, poti verifica sectiunea de hoteluri Split pentru o lista detaliata a unitatilor de cazare disponibile. Ghidul turistic Split este completat de colectia de harti turistice Split, evenimente si obiective turistice Split, restaurante Split, baruri Split, magazine Split si activitati Split.

Vezi harta interactiva Split, Croatia

Split, Croatia

Vezi unitati de cazare, obiective turistice, restaurante, locuri de distractie, locatii shopping, activitati pe harta interactiva

Unul din cele mai insorite orase europene, situat pe tarmurile estice ale Marii Adriatice, Split este principalul oras al Dalmatiei, al doilea cel mai mare oras al Croatiei si cel mai mare oras croat de pe coasta Adriaticii. Este o peninsula mica intre canalul Split si golful Kastela. Split este unul din cele mai vechi orase, care a fost conservat foarte frumos iar Palatul lui Diocletian, vechi de peste 1.700 de ani, are reputatia de a fi cel mai bine pastrat exemplu de palate imperiale din antichitate. Palatul se afla pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO din anul 1979.

Orasul Split asteapta sa fie explorat – fie ca este vorba de degustarea bugatariei dalmate, shopping sau comert cu localnicii in faimoasele piete in aer liber ale orasului sau vizitarea muzeului viu reprezentat de Palatul lui Diocletian. Pentru marinarii amatori, Split este cea mai mare baza pentru companiile charter care inchiriaza iahturi cu vele. Split le are pe toate!

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere