Bine ai venit pe pagina de ghid turistic Zadar, Croatia! Aici gasesti date generale Zadar precum: istorie Zadar, clima Zadar si economie Zadar. Rubrica stiati ca Zadar contine curiozitati si lucruri interesante despre Zadar. Daca esti in cautare de cazare in Zadar, poti verifica sectiunea de hoteluri Zadar pentru o lista detaliata a unitatilor de cazare disponibile. Ghidul turistic Zadar este completat de colectia de harti turistice Zadar, evenimente si obiective turistice Zadar, restaurante Zadar, baruri Zadar, magazine Zadar si activitati Zadar.

Vezi harta interactiva Zadar, Croatia

Zadar, Croatia

Vezi unitati de cazare, obiective turistice, restaurante, locuri de distractie, locatii shopping, activitati pe harta interactiva

Cu un centru istoric vechi, situat pe o mica peninsula si plin de ruine romane, biserici medievale, cafenele cosmopolite si muzee de calitate, Zadar este un oras interesant. Nu e prea aglomerat, nu e invadat de turisti si, cele doua atractii unice ale sale – spectacolele de sunet si lumina Orga Marii si Salutul Soarelui – trebuie sa fie vazute si auzite pentru a fi crezute.

Desi nu seamana cu o imagine clasica de pe cartile postale, amestecul de relicve antice, eleganta habsburga, asezarea pe malul marii si blocurile de locuit inestetice ii confera orasului un caracter aparte. Nu este nici Dubrovnik, nici vreun oras-muzeu – Zadar este un oras viu, animat, de care se bucura atat rezidentii cat si vizitatorii.

Zadar este, de asemenea, un nod de transport important, cu conexiuni de feribot cu insulele din jur si Italia.

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere