Bine ai venit pe pagina de ghid turistic Cuba! Aici gasesti date generale Cuba precum istorie Cuba, geografie Cuba, clima Cuba, cultura Cuba si economie Cuba. In sectiunea sfaturi de calatorie Cuba gasesti recomandari emise de Ministerul Afacerilor Externe, care se pot dovedi utile in timpul vacantei in Cuba. Merita sa verifici si informatiile turistice Cuba: bucataria din Cuba, societatea din Cuba, cand sa vizitati Cuba si shopping in Cuba. Rubrica stiati ca Cuba contine curiozitati si lucruri interesante despre Cuba. Daca esti in cautare de cazare in Cuba, poti verifica sectiunea de hoteluri Cuba pentru o lista detaliata a unitatilor de cazare disponibile. Ghidul turistic Cuba este completat de colectia de harti turistice Cuba, evenimente si obiective turistice Cuba, restaurante Cuba, baruri Cuba, magazine Cuba si activitati Cuba.

Vezi harta interactiva Cuba

Cuba

Vezi unitati de cazare, obiective turistice, restaurante, locuri de distractie, locatii shopping, activitati pe harta interactiva

Steag Cuba

Prinsa intr-o capsula a timpului, Cuba este asemenea unui print imbracat in haina unui om sarac. In spatele fatadelor uneori ponosite, persista praful de aur. Ar trebui sa fie un banner in terminalul de sosiri de pe aeroportul din Havana pe care sa scrie: ‘Renuntati la ideile preconcepute, toti cei care intrati aici’. Pregatiti-va sa fiti socati, nedumeriti si uimiti. Cuba este o tara fara precedente istorice: saraca din punct de vedere economic, dar bogata din punct de vedere cultural; vizibil mucegaita dar cu arhitectura magnifica; enervanta, dar in acelasi timp inaltatoare. Daca tara ar fi o carte, aceea ar fi ‘Ulise’ a lui James Joyce – stratificata, greu de asimilat, inteleasa gresit dar, mai presus de toate, un clasic.

Plutind pe la jumatatea distantei intre Statele Unite ale Americii si America Latina, Cuba se chinuie de mult pentru a-si da seama unde se incadreaza. Dar, fiind o fosta colonie spaniola cu influente franceze, africane, americane, jamaicane sau taino (indigene), nimeni nu poate nega amploarea patrimoniului sau istoric. Atunci cand Castro a apasat butonul de pauza al dezvoltarilor economice, in anii 1960, el a salvat, fara sa vrea, numeroase traditii pe cale de disparitie. Desi infrastructura a avut de suferit, forturile, palatele, hotelurile si orasele coloniale au supravietuit. Mai mult de atat, multe dintre ele sunt in curs de restaurare.

Faptul ca tara a supravietuit este un miracol, in sine. Dar ca inca mai poate incanta turistii din jurul lumii cu plajele, golfurile, muntii, romul, muzica si peisajele sale extrem de verzi este si mai impresionant. Cheia se afla chiar la cubanezi: supravietuitori si improvizatori, poeti si visatori, cinici si intelepti. Oamenii sunt cei care au tinut Cuba vie si cei care se asigura ca natiunea continua sa fie fascinanta, uimitoare si paradoxala.

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere