Bine ai venit pe pagina de ghid turistic Egipt! Aici gasesti date generale Egipt precum istorie Egipt, geografie Egipt, clima Egipt, cultura Egipt si economie Egipt. In sectiunea sfaturi de calatorie Egipt gasesti recomandari emise de Ministerul Afacerilor Externe, care se pot dovedi utile in timpul vacantei in Egipt. Merita sa verifici si informatiile turistice Egipt: bucataria din Egipt, societatea din Egipt, cand sa vizitati Egipt si shopping in Egipt. Rubrica stiati ca Egipt contine curiozitati si lucruri interesante despre Egipt. Daca esti in cautare de cazare in Egipt, poti verifica sectiunea de hoteluri Egipt pentru o lista detaliata a unitatilor de cazare disponibile. Ghidul turistic Egipt este completat de colectia de harti turistice Egipt, evenimente si obiective turistice Egipt, restaurante Egipt, baruri Egipt, magazine Egipt si activitati Egipt.

Vezi harta interactiva Egipt

Egipt

Vezi unitati de cazare, obiective turistice, restaurante, locuri de distractie, locatii shopping, activitati pe harta interactiva

Steag Egipt

Faraoni, piramide si papirus – Egiptul le-a vazut pe toate si mult mai multe fiind una din cele mai interesante destinatii turistice. Mostenirea unei istorii de 6000 de ani este purtata mandru ca o insigna de aceasta tara care se poate lauda cu unele din cele mai spectaculoase comori arheologice existente in lume in ziua de azi – de la Sfinxul din Giza la minunile mormantului lui Tutankamon. Este cu adevarat un tinut unde instinctele umane de construire a monumentelor s-au autodepasit permanent.

Natura, de asemenea, a fost si ea mai mult decat generoasa cu aceasta tara – de la Nilul datator de viata pana la minunatele recife de corali din Marea Rosie. Aceasta combinatie de frumuseti, create de om si de natura, a starnit imaginatia calatorilor din intreaga lume – de la Alexandru cel Mare si vandalii romani pana la jefuitorii de morminte din Europa. Pe parcursul acestor invazii, cultura Egiptului nu numai ca a supravietuit, dar chiar a inflorit – un testament al vitalitatii si rezistentei interioare.

Astazi, Egiptul este o tara a contrastelor, de la orasele sale haotice si supra-populate pana la deserturi vaste care ascund secrete antice in pantecul lor.

Recenziile turistilor

Calificativ 3.0 / 5 (bazat pe 1 calificative)
MrJohn Doe

mrjohn-doe

Un loc foarte spiritual plin de aventuri ce asteapta sa fie descoperite.Monumentele colosale ale Egiptului antic nu inceteaza sa ne uimeasca nici in ziua de azi iar o croaziera romantica de-a lungul celui mai lung fluviu din lume este recomandata.Calatoriti in Egipt sa descoperiti o lume fantastica !

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 9 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere