Bine ai venit pe pagina de ghid turistic Bordeaux, Franta! Aici gasesti date generale Bordeaux precum: istorie Bordeaux, clima Bordeaux si economie Bordeaux. Rubrica stiati ca Bordeaux contine curiozitati si lucruri interesante despre Bordeaux. Daca esti in cautare de cazare in Bordeaux, poti verifica sectiunea de hoteluri Bordeaux pentru o lista detaliata a unitatilor de cazare disponibile. Ghidul turistic Bordeaux este completat de colectia de harti turistice Bordeaux, evenimente si obiective turistice Bordeaux, restaurante Bordeaux, baruri Bordeaux, magazine Bordeaux si activitati Bordeaux.

Vezi harta interactiva Bordeaux, Franta

Bordeaux, Franta

Vezi unitati de cazare, obiective turistice, restaurante, locuri de distractie, locatii shopping, activitati pe harta interactiva

Noul mileniu a fost un punct de cotitura important pentru orasul cunoscut pentru mult timp ca La Belle au Bois Dormant (Frumoasa din Padurea Adormita). Primarul, fostul prim-ministru Alain Juppé, a trezit orasul Bordeaux, transformand bulevardele in zone pietonale, restabilind arhitectura neoclasica si implementand un sistem de transport public de inalta tehnologie. Eforturile sale au dat rezultate: in anul 2007, jumatate din intregul oras (18 km patrati, de la bulevardele exterioare pana la malurile raului Garonne) a fost inclusa pe lista UNESCO, devenind cel mai mare sit urban din Patrimoniul Mondial. Sustinut de masele pline de viata de studenti universitari (ca sa nu mai vorbim de cele 2,5 milioane de turisti anual), La Belle Bordeaux acum abia mai atipeste.

Bordeaux – numele evoca viziuni despre lichidul bogat si impetuos numit vin. Situat pe partea atlantica a tarii, Bordeaux beneficiaza de un climat temperat minunat, ceea ce-l face o locatie perfecta pentru podgoriile sale. Verdele de smarald si violetul vibrant sunt cele doua culori care vin in minte la auzul cuvantului Bordeaux. Ele provin de la faimosul vin violet si viile luxuriante verzi, care fac din bordelezi niste oameni foarte fericiti.

Recenziile turistilor

Calificativ 5.0 / 5 (bazat pe 1 calificative)
Eftimie George Stefan

eftimie-george-stefan

Bordeaux este un oras pe care l-am vizitat de foarte multe ori, este in top cinci in preferintele mele. Orasul este impartit de fluviul Garrone in doua parti, partea de nord fiind mult mai mare si mai dezvoltata motivul fiind unul interesant, se spune ca acum sute de ani apa era mult mai adanca pe partea aceasta iar toate vasele se opreau pe acea parte fiindu-le mult mai usor. Orasul te cucereste in primul rand prin arhitectura, toate cladirile sunt facute din acelasi material, care atunci cand isi pierde culoarea este curatat cu niste solutii speciale pentru a reveni la forma initiala. Am admirat elementele arhitecturale de pe cladiri cu observatia ca sunt foarte complexe, pe fatadele cladirilor mai nimic nu se repeta, aproape toate formele sunt diferite. Cladirile noi sunt aprope inexistente. Nimic nu se compara cu o plimbare pe Rue Sainte-Catherine, o alee pietonala de 1.2 km plina cu magazine de toate tipurile. Preturile sunt cam mari dar …deh, asta e Franta. Daca vrei sa faci economie poti opta pentru un kebab si o bautura la 2-3 euro, daca vrei sa simti ca esti in Franta poti opta pentru unul din meniurile restaurantelor afisate in exterior de obicei, acele “Plat du Jour” care costa intre 12-20 euro/pers si contin un aperitiv, fel principal si un desert pentru fiecare existand variante. La Bordeaux intre sinele tramvaielor este iarba in multe zone, autobuzele au afisaj electronic astfel poti vedea fix peste cate minute vin, biletele se pot cumpara atat de la aparatele automate cat si de la sofer. Oamenii sunt minunati, calmi, relaxati (in comparatie cu noi cel putin) fiind unul din cele mai civilizate orasae pe care le-am vizitat. Nu pot incheia fara a spune nimic despre vinuri, in supermarket fiind 3 raioane numai cu vinuri si sampanii si o persoana care indruma clientii. La 35 km de Bordeaux in comuna Saint-Emillion sunt produse cele mai bune vinuri din aceasta zona, localitatea este una foarte veche, foarte vizitata si merita sa fie vizitata, viile arata minunat. Exista magazine cu vinuri dar preturile sunt mari, undeva la intre 20 – 300 euro pentru o sticla insa calitatea este recunoscuta mondial.
As reveni oricand la Bordeaux mai ales ca oceanul nu este foarte departe, poti ajunge in ora si ceva si totodata poti vizita si “Dune du Pyla” o minunata creatie a natrurii aflata la 60 km.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 9 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere