Ghid turistic Bordeaux, Franta – Rubrica stiati ca Bordeaux contine curiozitati, lucruri interesante si informatii de cultura generala despre Bordeaux.

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.

Stiati ca Bordeaux

Stiati ca Bordeaux

Curiozitati despre Bordeaux

  • In anul 1996, primarul orasului Bordeaux, Alain Juppé, a initial o renovare majora a centrului istoric, murdar si sufocat de trafic, si a portului. Acest lucru i-a conferit statutul de Patrimoniul Mondial UNESCO, in luna iulie 2007.
  • Estuarul Gironde este cel mai mare din Europa si este format de unirea raurilor Garonne si Dordogne.
  • Suprafata totala acoperita de vita de vie din Bordeaux este de aprox 112.000 hectare, fiind cea mai mare din Franta si avand o productie anuala de peste 700 milioane de sticle de vin. Majoritatea viilor sunt afaceri mici, de familie.
  • Merlot este principalul soi de struguri rosii din Bordeaux.
  • Sauvignon Blanc este un soi vechi de vin, despre care se crede ca isi are originea in Bordeaux, inainte de a se fi raspandit pe Valea Loarei. Primele vinuri Sauvignon au ajuns in America din butasi de vita de vie din Bordeaux.
  • Bordeaux a fost sub conducere engleza pentru trei secole, din anul 1152 (atunci cand Eleanor de Aquitania s-a casatorit cu Henry Plantagenet, care ulterior a devenit Regele Henric al II-lea al Angliei) pana la sfarsitul Razboiului de o Suta de Ani, in anul 1453.
  • Cunoscuta ca cea mai lunga strada comerciala din Europa, Rue Saint Catherine este un bulevard lung de 1,2 kilometri, plin de magazine de lux, braserii, cafenele si centre comerciale. Printre ele se numara si celebrul magazin ‘Galeries Lafayette’, care are interioarele proiectate asemenea unui palat regal.
  • Precum un decor grandios din secolul 17, desprins dintr-un basm, Bordeaux are peste 5.000 de cladiri unice in stil gotic-baroc, care descriu trecutul bogat al regiunii.
  • Oamenii din Bordeaux sunt la fel de pasionati de arta asa cum sunt pasionati de vin. Astfel, a fost infiintat Autobuzul de Arta Moderna, care calatoreste prin oras in cautarea expozitiilor de arta.
  • Exista o sumedenie de lucruri de facut in Bordeaux, dupa lasarea serii. Va puteti relaxa intr-un pub, o cafenea sau bar din jurul Place de la Victoire, care ofera muzica live. Daca vreti ceva mai energic si animat, puteti merge in Quai de Paludate pentru a dansa si a asculta muzica tare.


Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere