Bine ai venit pe pagina de ghid turistic Paris, Franta! Aici gasesti date generale Paris precum: istorie Paris, clima Paris si economie Paris. Rubrica stiati ca Paris contine curiozitati si lucruri interesante despre Paris. Daca esti in cautare de cazare in Paris, poti verifica sectiunea de hoteluri Paris pentru o lista detaliata a unitatilor de cazare disponibile. Ghidul turistic Paris este completat de colectia de harti turistice Paris, evenimente si obiective turistice Paris, restaurante Paris, baruri Paris, magazine Paris si activitati Paris.

Vezi harta interactiva Paris, Franta

Paris, Franta

Vezi unitati de cazare, obiective turistice, restaurante, locuri de distractie, locatii shopping, activitati pe harta interactiva

Iubesc Parisul primavara, iubesc Parisul toamna, iubesc Parisul iarna cand ingheata, iubesc Parisul vara cand fierbe. Iubesc Parisul in fiecare moment, in fiecare moment al anului…

Cuvintele si vocea Ellei Fitzgerald reflecta sentimentele multor calatori care au trecut prin acest oras frumos si ametitor care este Parisul, una din capitalele culturale ale Europei. Istoria sa incredibil de bogata marcata de regi megalomani si revolutii sangeroase, amestecul contemporan de moda si bucatarie de inalta clasa, intelectualii sai si protectorii culturii care impanzesc cafenelele orasului, iubitorii de serenade de pe malurile Senei si festivalurile sale boeme si impetuoase fac din Paris unul din cele mai interesante orase din lume.

Asemanator Londrei, un oras plin de viata, Paris are aceeasi intensitate, aceeasi notiune a timpului care il tine in trend cu stilurile de viata care pun la fel de mult accent pe distractie cat si pe munca. Ca si Londra, Parisul este dominat de impresionantele arhitecturi gotica si renascentinsta, care le confera o atmosfera distincta. Din nou ca si Londra, Parisul are un rau, Sena, care taie orasul in doua. De asemenea, ca orice capitala europeana, Parisul isi poarta istoria mandru ca pe o insigna si o pazeste cu gelozie ca pe o bijuterie de familie. Dar nu avem cum sa negam faptul ca Parisul face toate aceste lucruri cu un anumit fler foarte dificil de imitat. Parizienii stiu sa se simta bine si, spre deosebire de alte locuri din lume, ei au o experienta lunga de secole in a transforma celebra lor joie-de-vivre intr-o opera de arta.

In ceea ce priveste reperele de renume mondial, Parisul are probabil cea mai mare colectie. De la Marais in est pana la Turnul Eiffel in vest, de la Pantheon pana la Catedrala Notre-Dame, de la Sacre Coeur pana la Obelisque, Parisul este pe gustul oricarui turist, fie el un incepator sau unul cu state vechi.

Daca Parisul este incantator ziua, Orasul luminilor devine magic pe timpul noptii. Se spune ca sufletul Parisului nu traieste doar prin monumentele sale impresionante, ci si prin bulevardele si parcurile sale linistite unde se aud triluri de pasari, prin patiseriile si boulangeriile sale, prin pietele si magazinele sale aglomerate si prin barurile de jazz si cluburile de muzica.

Faceti-va timp sa vizitati orasul si, asa cum scria Hemingway, amintirile dumneavoastra despre Paris vor reprezenta un “festin mobil” care va va insoti toata viata.

Recenziile turistilor

Calificativ 5.0 / 5 (bazat pe 1 calificative)
IPC.ro

ipc-ro

Pentru cei interesati de harta Parisului, harta metroului parizian, harta aeroportului Charles de Gaulle sau GPS, exista o aplicatie offline cu toate acestea disponibila pentru iPhone si iPad. Interesant este ca aplicatia functioneaza offline deci nu ai nevoie de WiFi, 3G sau roaming pentru a o folosi.

Aplicatia este disponibila gratuit (de obicei costa 2.69 euro) pentru o scurta perioada de timp. Sper sa fie de folos!

http://www.ipc.ro/2014/03/11/paris-o…ie-pret-redus/

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 8 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere