Bine ai venit pe pagina de ghid turistic Strasbourg, Franta! Aici gasesti date generale Strasbourg precum: istorie Strasbourg, clima Strasbourg si economie Strasbourg. Rubrica stiati ca Strasbourg contine curiozitati si lucruri interesante despre Strasbourg. Daca esti in cautare de cazare in Strasbourg, poti verifica sectiunea de hoteluri Strasbourg pentru o lista detaliata a unitatilor de cazare disponibile. Ghidul turistic Strasbourg este completat de colectia de harti turistice Strasbourg, evenimente si obiective turistice Strasbourg, restaurante Strasbourg, baruri Strasbourg, magazine Strasbourg si activitati Strasbourg.

Vezi harta interactiva Strasbourg, Franta

Strasbourg, Franta

Vezi unitati de cazare, obiective turistice, restaurante, locuri de distractie, locatii shopping, activitati pe harta interactiva

Strasbourg se afla la intersectia unor cai importante de circulatie, pe malul stang al Rinului, care se uneste, in aceasta zona, cu raul Ill, Canalul Rin-Marne si Canalul Rin-Rhone. Cu a sa catedrala mareata si numeroasele case burgheze din secolele 16 si 17, Strasbourg inca mai pastreaza ceva din aerul unui oras vechi liber din Sfantul Imperiu Roman, dar este, totodata, tipic francez cu cladirile sale elegante in stil Ludovic al XV-lea, care dateaza din perioada cardinalilor din secolul 18.

Principalele industrii ale orasului sunt prelucrarea metalelor, fabricarea materialelor de constructii si productia de produse alimentare (paté de foie gras), urmate de fabricarea hartiei si a textilelor. Portul orasului Strasbourg este cel mai mare de pe Rinul superior si este destul de activ in comertul exterior. Turismul a devenit un element important al economiei orasului, atragand un numar tot mai mare de vizitatori. Strasbourg este principalul centru turistic al Alsaciei si scena unor numeroase congrese si conferinte, aici fiind si sediul principal al Parlamentului European.

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere