Bine ai venit pe pagina de ghid turistic Berlin, Germania! Aici gasesti date generale Berlin precum: istorie Berlin, clima Berlin si economie Berlin. Rubrica stiati ca Berlin contine curiozitati si lucruri interesante despre Berlin. Daca esti in cautare de cazare in Berlin, poti verifica sectiunea de hoteluri Berlin pentru o lista detaliata a unitatilor de cazare disponibile. Ghidul turistic Berlin este completat de colectia de harti turistice Berlin, evenimente si obiective turistice Berlin, restaurante Berlin, baruri Berlin, magazine Berlin si activitati Berlin.

Vezi harta interactiva Berlin, Germania

Berlin, Germania

Vezi unitati de cazare, obiective turistice, restaurante, locuri de distractie, locatii shopping, activitati pe harta interactiva

Berlinul este o prezenta frecventa in cartile de istorie, revistele culturale si jurnalele de arhitectura. In anii 1920, Berlinul era capitala culturala a Europei si, implicit, a lumii. Berea se galgaia in celebrele biergarten (gradini de bere) si culmile intelectuale erau atinse in cafenele la o kaffe (cafea) si o kuchen (prajitura). Lumea mergea fericita la teatru, in cluburi si in cabarete. Apoi, desigur, a venit vremea in care locuitorii Berlinului erau, invariabil, blonzi cu ochi albastri. Al doilea Razboi Mondial…Razboiul Rece…Zidul Berlinului…caderea acestuia… si in sfarsit dezghetarea orasului. Berlinul e din nou frumos si plin de turisti!

Berlinul este cunoscut pentru asocierile lui istorice cu internationalismul, toleranta, viata de noapte dinamica, cafenelele, barurile si cluburile, arta stradala, numeroasele muzee, palate si alte situri istorice. Arhitectura Berlinului este variata. Desi a fost grav avariat in ultima parte a celui de-al doilea Razboi Mondial si impartit in doua in perioada Razboiului Rece, Berlinul s-a reconstruit minunat, mai ales dupa impulsul dat de caderea Zidului Berlinului in 1989. Acum este posibil sa vedem intr-un timp scurt, in centrul orasului, monumente reprezentative pentru diferite perioade istorice, de la cateva cladiri medievale de langa Alexanderplatz, pana la structurile ultramoderne din sticla si otel din Potsdamer Platz. Din cauza istoriei sale zbuciumate, Berlinul ramane un oras cu multe cartiere distincte.

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere