Bine ai venit pe pagina de ghid turistic Aegina, Grecia! Aici gasesti date generale Aegina precum istorie Aegina, geografie Aegina, clima Aegina, cultura Aegina si economie Aegina. Rubrica stiati ca Aegina contine curiozitati si lucruri interesante despre Aegina, Grecia. Daca esti in cautare de cazare in Aegina, poti verifica sectiunea de hoteluri Aegina pentru o lista detaliata a unitatilor de cazare disponibile. Ghidul turistic Aegina este completat de colectia de evenimente si obiective turistice Aegina, restaurante Aegina, baruri Aegina, magazine Aegina si activitati Aegina.

Vezi harta interactiva Aegina, Grecia

Aegina, Grecia

Vezi unitati de cazare, obiective turistice, restaurante, locuri de distractie, locatii shopping, activitati pe harta interactiva

Insula Aegina este una dintre cele mai populare destinatii turistice din Grecia, deoarece este cea mai apropiata insula de Atena (numai 16,5 mile marine din portul Pireu). Desi mica insula are un numar mare de atractii si frumuseti naturale, ea iese in evidenta cu ajutorul celebrului Templu Aphaia, care formeaza un triunghi echilateral cu Parthenonul si Templul lui Poseidon de la Sounion, asa-numitul ‘triunghi sfant’ al antichitatii.

Conform mitului, insula a luat numele de la o nimfa, fiica lui Asopos, zeul raurilor. Zeus s-a indragostit de ea si a luat-o cu el pe insula. Din 11 ianuarie 1827 pana in 3 octombrie 1829, orasul Aegina a fost capitala temporara a statului grec nou infiintat. In aceasta perioada, guvernatorul Ioannis Kapodistrias a avut vile neoclasice impresionante, construite pentru a gazdui sediul sau, astazi acestea fiind obiective turistice importante.

Ghiduri turistice orase din Aegina

Ghid turistic Aegina Town

Orasul Aegina, capitala insulei, iese in evidenta pentru cladirile sale bine conservate. De-a lungul istoriei, Aegina a fost un loc important si unul dintre principalii rivali ai Atenei. Pentru o perioada scurta de timp, in anul 1829, Aegina Town a fost prima capitala a Greciei, dupa anul 1821….

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere


Oferte turistice Aegina