Bine ai venit pe pagina de ghid turistic Corfu, Grecia! Aici gasesti date generale Corfu precum istorie Corfu, geografie Corfu, clima Corfu, cultura Corfu si economie Corfu. Rubrica stiati ca Corfu contine curiozitati si lucruri interesante despre Corfu, Grecia. Daca esti in cautare de cazare in Corfu, poti verifica sectiunea de hoteluri Corfu pentru o lista detaliata a unitatilor de cazare disponibile. Ghidul turistic Corfu este completat de colectia de evenimente si obiective turistice Corfu, restaurante Corfu, baruri Corfu, magazine Corfu si activitati Corfu.

Vezi harta interactiva Corfu, Grecia

Corfu, Grecia

Vezi unitati de cazare, obiective turistice, restaurante, locuri de distractie, locatii shopping, activitati pe harta interactiva

Magnificul si inverzitul Corfu, sau Kerkyra in limba greaca, a fost ‘pamantul frumos si bogat’ al lui Homer. Muntii domina jumatatea de nord, unde coastele pot fi abrupte si dramatice si unde interiorul insulei este o intindere rurala linistita. Chiparosi impunatori, folositi de venetieni pentru catarge, se ridica din mijlocul plantatiilor stralucitoare de maslini. La sud de Corfu Town, insula se ingusteaza si aplatizeaza. Plajele, unele dintre ele dezvoltate agresiv, impanzesc intreaga coasta. Dezvoltarea este cea mai intensa la nord de Corfu Town si pe coasta nordica a insulei.

Corfu a fost un centru de studii european in primele zile ale Greciei moderne. In timp ce restul natiunii se chinuia sa razbata, corfiotii infiintau institutii culturale, precum biblioteci si centre de invatare, si multe figuri importante grecesti, asemenea lui Ioannis Kapodistrias, primul sef al Greciei independente, au provenit din Corfu. Pana in ziua de azi, corfiotii raman mandri de radacinile lor intelectuale si artistice. Aceasta mostenire este vizibila in muzeele minunate de aici, in viata culturala de nivel inalt sau in bucataria locala cu influente italiene.

Ghiduri turistice orase din Corfu

Ghid turistic Corfu Town

Corfu Town (Kerkyra) este capitala Insulei Corfu, unul dintre cele mai frumoase si elegante orase din Grecia. Acesta este portul principal al insulei si unul dintre cele mai mari si cele mai populate (30.000 locuitori) orase din Insulele Ionice. Fiind un port mediteranean fortificat, portul Corfu…

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere


Oferte turistice Corfu