Bine ai venit pe pagina de ghid turistic Creta, Grecia! Aici gasesti date generale Creta precum istorie Creta, geografie Creta, clima Creta, cultura Creta si economie Creta. Rubrica stiati ca Creta contine curiozitati si lucruri interesante despre Creta, Grecia. Daca esti in cautare de cazare in Creta, poti verifica sectiunea de hoteluri Creta pentru o lista detaliata a unitatilor de cazare disponibile. Ghidul turistic Creta este completat de colectia de evenimente si obiective turistice Creta, restaurante Creta, baruri Creta, magazine Creta si activitati Creta.

Vezi harta interactiva Creta, Grecia

Creta, Grecia

Vezi unitati de cazare, obiective turistice, restaurante, locuri de distractie, locatii shopping, activitati pe harta interactiva

Creta este unul din acele locuri pentru care fiecare are un alt nume. Grecii antici ii spuneau Krete sau Crete; grecii moderni o numesc Kriti; romanii i-au spus Creta; turcii ii zic Kirid, iar venetienii, intr-o incercare de a fi diferiti de restual gastii (si pentru a mari confuzia) o numesc Candia. Cativa (si aici intra un numar din ce in ce mai mare de turisti fascinati) ii spun Insula Miracolelor.

Si daca asta nu suna destul de atractiv, Creta este un vis devenit realitate pentru iubitorii de mitologie. Traditia greaca este plina de mituri si legende despre Creta, una din ele afirmand ca aici s-a nascut Zeus. Fiun lui Zeus, Minos, a fost la randul lui subiectul unei alte legende in legatura cu Creta: aceea a Minotaurului. Jumatate taur, jumatate om, Minotaurul a fost inchis in labirintul de sub palatul din Knossos, pana cand a fost ucis de eroul Tezeu. Si arhitectul Knossos-ului, Daedalus, este celebrul creator al aripilor din pene si ceara, folosite de fiul sau, nefericitul Icarus, sa evadeze din Creta, dar care s-a prabusit in mare dupa ce i s-au topit aripile.

Daca ar exista un concurs de frumusete al insulelor grecesti, Creta ar fi cu siguranta printre favorite. Unii spun chiar, ca nu mai este alt loc pe lume precum Creta. Acest punct de vedere este sustinut de norocosii care au vizitat insula. Creta, cu o populatie de aproximativ 650.000 de locuitori, nu reprezinta decat soare, nisip si apa; este un loc distinct plin de vitalitate, caldura, ospitalitate, cultura si o infrastructura excelenta. Creta este arhicunoscuta pentru apele si plajele sale, dar prezinta un peisaj contrastant – de la campii fertile in zonele de coasta pana la munti stancosi, de la orase aglomerate metropolitane pana la sate linistite situate pe dealuri. Daca veti explora Creta, veti observa ramasitele apeductelor si arhitecturii romane si turcesti, din perioada in care acestia au invadat insula.

Creta: Frumoasa. Istorica. Mitica. De Vazut!

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere


Oferte turistice Creta