Bine ai venit pe pagina de ghid turistic Evia, Grecia! Aici gasesti date generale Evia precum istorie Evia, geografie Evia, clima Evia, cultura Evia si economie Evia. Rubrica stiati ca Evia contine curiozitati si lucruri interesante despre Evia, Grecia. Daca esti in cautare de cazare in Evia, poti verifica sectiunea de hoteluri Evia pentru o lista detaliata a unitatilor de cazare disponibile. Ghidul turistic Evia este completat de colectia de evenimente si obiective turistice Evia, restaurante Evia, baruri Evia, magazine Evia si activitati Evia.

Vezi harta interactiva Evia, Grecia

Evia, Grecia

Vezi unitati de cazare, obiective turistice, restaurante, locuri de distractie, locatii shopping, activitati pe harta interactiva

Evia, a doua cea mare insula a Greciei dupa Creta, ofera drumuri montane glorioase, trasee de drumetii provocatoare, situri arheologice importante si numeroase plaje linistite si putin aglomerate. O coloana vertebrala muntoasa de la nord la sud desparte stancile de pe coasta de est a insulei de coasta de vest care este mai blanda si are mai multe statiuni. Cursele de feribot leaga insula de continent, precum si cele doua poduri din Halkida, capitala insulei – unul este retractabil, fiind situat peste ingustul canal Evripos, care-si schimba directia de vreo 7 ori pe zi, un eveniment a carui explicatie completa a scapat observatorilor de la Aristotel incoace.

Ghiduri turistice orase din Evia

Ghid turistic Eretria

Eretria este situata in Golful de sud al Insulei Evia, la 24 km de Chalkis, capitala Eviei. Este un oras modern, cu 3.000 de locuitori si este bine dezvoltat pentru turism, deoarece este punctul de conectare al Eviei cu Skala Oropos (oras situat la 38 km de Arena) prin intermediul serviciului de…

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

Insula Evia-Grecia

Evia, a doua cea mai mare insula a Greciei și a treia din estul Mediteranei, este situat în apropiere de Prefectura Attica. Cu toate acestea, ea are un caracter oarecum continental, deoarece două poduri – cel modern și suspendat si unul vechi leagă insula de Grecia continentală, numita “Sterea Ellada”.
Evia are plaje minunate și climat plăcut, monumente de renume, mai multe surse termale și mâncăruri gustoase ceea ce face din ea o destinatie populara pentru locuitorii Atenei. Insula se întinde pe suprafața a 3.580 km2, linia de coastă este de 48 km lungime și are 220.000 de locuitori.
Topografia insulei este la fel de variata ca oriunde în Grecia, cu plaje spumate la Marea Egee și golfurile de pe coasta de est, un interior muntos, cu râuri, pâraie și păduri, cu coasta de vest care este un amestec de plaje, orașul Halkida, cel mai mare oras cu industrie, agricultură, plaje și zone umede. In nord-vestul insulei se afla orașul Edipsos , cea mai populara statiune termala din Grecia,cu izvoare termale care țâșnesc dintre roci .

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproape 5 ani

Bancu Ileana

bancu-ileana

Insula Evia este o oaza de verdeata,fiind bine impadurita cu paduri de conifere si foioase si cu traditii Pascale deosebite.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 3 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere


Oferte turistice Evia