Bine ai venit pe pagina de ghid turistic Thasos, Grecia! Aici gasesti date generale Thasos precum istorie Thasos, geografie Thasos, clima Thasos, cultura Thasos si economie Thasos. Rubrica stiati ca Thasos contine curiozitati si lucruri interesante despre Thasos, Grecia. Daca esti in cautare de cazare in Thasos, poti verifica sectiunea de hoteluri Thasos pentru o lista detaliata a unitatilor de cazare disponibile. Ghidul turistic Thasos este completat de colectia de evenimente si obiective turistice Thasos, restaurante Thasos, baruri Thasos, magazine Thasos si activitati Thasos.

Vezi harta interactiva Thasos, Grecia

Thasos, Grecia

Vezi unitati de cazare, obiective turistice, restaurante, locuri de distractie, locatii shopping, activitati pe harta interactiva

Una din cele mai verzi si blande insule ale Greciei, Thasos se afla la 10 kilometri de Kavala de pe continent. In timp ce climatul si vegetatia similara ofera senzatia ca insula este o prelungire a nordului Greciei, ea ofera plaje de nisip de invidiat si un interior muntos impadurit. Este destul de ieftina dupa standardele insulelor grecesti si este populara printre familiile si tinerii din tarile vecine, printre care si Romania. Curse frecvente de feribot de pe continent permit calatorilor un acces rapid iar reteaua excelenta de autobuze de pe insula fac explorarea acesteia foarte facila.

De-a lungul istoriei sale, Thasos a beneficiat de pe urma bogatiei sale naturale. Fondatorii orasului antic Limenas au descoperit aurul pe muntele Pangaion, in anul 700 i.Hr., creand un comert de export suficient de profitabil incat sa subventioneze o flota navala. Desi aurul e de mult terminat, in Thasos se exploateaza in continuare marmura alba, cu pretul cicatrizarii unui munte.

Pentru vizitatorii din ziua de azi, principalele resurse ale insulei sunt frumusetea naturala si atractiile istorice. Excelentul muzeu arheologic din capitala Limenas este completat de Manastirea Bizantina Arhangelou, cu a sa asezare uimitoare din varful unei stanci, si de templul antic grec de pe senina plaja sudica din Alyki.

Ghiduri turistice orase din Thasos

Ghid turistic Limenas

Limenas sau Thasos Town este capitala Insulei Thasos. Orasul situat in partea de nord a insulei este inconjurat de munti imbracati in paduri verzi de pini si livezi de maslini. In Limenas, turistii se pot bucura de apusuri de soare spectaculoase. In jurul orasului se afla o seama de plaje…

Recenziile turistilor

Calificativ 5.0 / 5 (bazat pe 1 calificative)
Eftimie George Stefan

eftimie-george-stefan

Putine sunt locurile in care vreau sa revin, din dorinta de a vedea mereu locuri noi, dar Thasos este unul dintre ele. Plaje frumoase, ape limpezi, restaurante cu mancare geniala, liniste si pace. Mi-au ramas in minte satele vechi, din insula, pe care le-am vizitat si mesele de la restaurantul Captain din Skala Potamia care am inteles ca rivalizeaza cu Irene din partea de sud a insulei. Insula are farmecul ei si cu siguranta ma voi intoarce in anii ce vor urma, mai ales ca poti ajunge si cu masina.
Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 8 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere


Oferte turistice Thasos