Bine ai venit pe pagina de ghid turistic Mumbai, India! Aici gasesti date generale Mumbai precum: istorie Mumbai, clima Mumbai si economie Mumbai. Rubrica stiati ca Mumbai contine curiozitati si lucruri interesante despre Mumbai. Daca esti in cautare de cazare in Mumbai, poti verifica sectiunea de hoteluri Mumbai pentru o lista detaliata a unitatilor de cazare disponibile. Ghidul turistic Mumbai este completat de colectia de harti turistice Mumbai, evenimente si obiective turistice Mumbai, restaurante Mumbai, baruri Mumbai, magazine Mumbai si activitati Mumbai.

Vezi harta interactiva Mumbai, India

Mumbai, India

Vezi unitati de cazare, obiective turistice, restaurante, locuri de distractie, locatii shopping, activitati pe harta interactiva

O insula mlastinoasa, infestata de tantari, de pe coasta vestica a Indiei, cu potential scazut, sau chiar deloc – asa era considerat Mumbaiul de catre portughezi, care l-au cedat lui Charles al II-lea al Angliei, ca parte din zestrea Catherinei de Braganza. Si tare s-au mai inselat! Compania Britanica a Indiilor de Est a inchiriat insula de la Coroana si a dezvoltat satele mici de pescari si porturile naturale in cel mai aglomerat port al subcontinentului Indian si centrul comercial, industrial si financiar al regiunii.

Capitala statului Maharashtra, Mumbai este cel mai mare oras din India, capitala comertului, centrul industrial, cel mai aglomerat port, capitala modei, sediul Bollywood (Hollywoodul Indian), cea mai mare piata de textile din lume si lista poate continua. Orasul prospera printre contraste – aici locuiesc cei mai bogati si cei mai saraci din India; aici vedem limuzine langa autobuze rosii supraetajate si ricse auto pe trei roti; cladiri zgarie-nori impresionante se inalta deasupra mahalalelor urate si ghetourilor ticsite; magazine elegante se aliniaza pe strazi langa tarabe de troutuar; vedete de film si cersetori fara adapost atrag atentia trecatorilor la semafor si printre toate acestea sunt oameni, oameni si iar oameni – Mumbai are o populatie metropolitana de peste 20 de milioane de locuitori.

Asemenea unui magnet gigant, orasul atrage oameni de toate categoriile – comercianti si artizani, muzicieni si staruri de cinema, tarani si industriasi, antreprenori si directori, studenti si someri. De fapt, orice indian care are un vis se indreapta catre Mumbai iar acest oras vibrant, cosmopolit si multicultural al oportunitatilor ii primeste pe toti la sanul sau. Mumbai reprezinta bucati mici din toata India intr-un singur oras. Asa ca mergeti sa-i explorati atractiile si sufletul – o experienta impetuoasa va asteapta!

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere