Bine ai venit pe pagina de ghid turistic Agrigento, Italia! Aici gasesti date generale Agrigento precum: istorie Agrigento, clima Agrigento si economie Agrigento. Rubrica stiati ca Agrigento contine curiozitati si lucruri interesante despre Agrigento. Daca esti in cautare de cazare in Agrigento, poti verifica sectiunea de hoteluri Agrigento pentru o lista detaliata a unitatilor de cazare disponibile. Ghidul turistic Agrigento este completat de colectia de harti turistice Agrigento, evenimente si obiective turistice Agrigento, restaurante Agrigento, baruri Agrigento, magazine Agrigento si activitati Agrigento.

Vezi harta interactiva Agrigento, Italia

Agrigento, Italia

Vezi unitati de cazare, obiective turistice, restaurante, locuri de distractie, locatii shopping, activitati pe harta interactiva

Orasul Agrigento este situat pe un deal pe coasta de sud a Siciliei, Italia, este definit de stilul arhitectural cu marturii bizantine si mostenire greaca, latina si normanda. Agrigento atunci, este la fel de bogat in diversitate si istorie cum este in frumusete, fiind obiectul scrierilor unor poeti si locul de nastere al celebrului scriitor italian Luigi Pirandello.

Poetul Pindar a descris Agrigento ca fiind „cel mai frumos oras al muritorilor“. Din cauza ruinelor superbelor temple, este unul dintre orasele cele mai pline de satisfactii din Sicilia. Numeroasele cladiri vechi stau in contrast viu cu cele moderne, blocuri inalte, care predomina in special in partea de sud a orasului vechi. Pe langa marturii ale antichitatii, exista in oras cladiri din perioada medievala si baroca. Plajele sunt doar la o scurta distanta de Lido, San Leone si Porto Empedocle.

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere