Bine ai venit pe pagina de ghid turistic Amalfi, Italia! Aici gasesti date generale Amalfi precum: istorie Amalfi, clima Amalfi si economie Amalfi. Rubrica stiati ca Amalfi contine curiozitati si lucruri interesante despre Amalfi. Daca esti in cautare de cazare in Amalfi, poti verifica sectiunea de hoteluri Amalfi pentru o lista detaliata a unitatilor de cazare disponibile. Ghidul turistic Amalfi este completat de colectia de harti turistice Amalfi, evenimente si obiective turistice Amalfi, restaurante Amalfi, baruri Amalfi, magazine Amalfi si activitati Amalfi.

Vezi harta interactiva Amalfi, Italia

Amalfi, Italia

Vezi unitati de cazare, obiective turistice, restaurante, locuri de distractie, locatii shopping, activitati pe harta interactiva

Orasul Amalfi este situat in centrul Coastei Amalfi, acoperind peste trei kilometri patrati de frumusete coplesitoare la gura Valle dei Mulini. Amalfi, care are spatele acoperit de rocile Muntilor Lattari si se deschide spre mare, are originea romana dovedita de unele vestigii arheologice ale perioadei imperiale din vremea imparatului Tiberius.

Amalfi a fost cea mai veche dintre republicile maritime, ce a prosperat timp de trei secole si care a avut pe scena politica normanzi, lombarzi si sarazini. Declinul sau a inceput in anul 1137, cand a fost cucerita de rivala sa, republica Pisa. Istoria Amalfi este datorata relatiilor comerciale in intreaga Mediterana, progreselor tehnice si stiintifice navale, amalfitanul Flavio Gioia fiind creditat cu inventarea busolei nautice. De asemenea, Tabelele din Amalfi au reprezentat, timp de secole, baza dreptului maritim in Marea Mediterana.

Clima blanda si frumoasa sa arhitectura au facut din Amalfi una dintre destinatiile favorite de pe coasta. Indiferent cum ajungi la Amalfi, pe uscat sau pe mare, este o emotie intensa. Adancul sens al arhitecturii mediteraneane este revelat de casele lor albe, care se imbratiseaza reciproc, pe strazile inguste si plaje in umbra racoroasa a porticurilor.

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere