Ghid turistic Assisi, Italia – Rubrica stiati ca Assisi contine curiozitati, lucruri interesante si informatii de cultura generala despre Assisi.

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.

Stiati ca Assisi

Stiati ca Assisi

Curiozitati despre Assisi

  • Cunoscut in primul rand ca locul de nastere a Sfantului Francisc (1182-1226), orasul Assisi a fost un loc sacru cu mult timp inainte de era franciscana.
  • Legat de fondarea orasului, exista doua legende: una spune ca orasul antic Assisium a luat nastere in jurul unui izvor sfant care a fost ulterior venerat de etrusci (secolele 9-5 i.Hr.) si romani; a doua legenda spune ca orasul a fond fondat de Dardanus cu 865 de ani inainte de aparitia Romei (21 aprilie 753 i.Hr.)
  • Sf Francisc s-a nascut in Assisi in anul 1182, fiind fiul unui negustor de haine. A fost un tanar plin de viata care visa la o cariera militara, dar care a renuntat la ambitiile sale la varsta de 19 ani, in timp ce era prizonier de razboi in Perugia. De atunci, Sf Francisc a devenit un mistic care a avut viziuni cu Isus Hristos si Fecioara Maria, a compus primele poeme in limba italiana despre frumusetile naturii si in anul 1210 a fondat celebrul ordin al calugarilor franciscani.
  • Bazilica San Francesco din Assisi, unul din primele monumente ale Italiei, a fost construita intre anii 1228 si 1253. Aceasta perioada scurta de constructie, pentru o biserica de asa dimensiuni, este adesea pusa pe seama dragostei mari pe care oamenii o aveau pentru Sf Francisc.
  • In anul 1997, Assis a fost lovit de doua cutremure care au devastat regiunea Umbria, dar restaurarea sa a fost remarcabila, desi mai raman in continuare multe de facut. Siturile istorice au fost grav avariate, dar principala atractie, Bazilica San Francesco s-a redeschis dupa doar doi ani.
  • UNESCO a desemnat, in mod colectiv, principalele monumente si structura urbana a orasului Assisi drept Patrimoniu Mondial.


Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere