Bine ai venit pe pagina de ghid turistic Bologna, Italia! Aici gasesti date generale Bologna precum: istorie Bologna, clima Bologna si economie Bologna. Rubrica stiati ca Bologna contine curiozitati si lucruri interesante despre Bologna. Daca esti in cautare de cazare in Bologna, poti verifica sectiunea de hoteluri Bologna pentru o lista detaliata a unitatilor de cazare disponibile. Ghidul turistic Bologna este completat de colectia de harti turistice Bologna, evenimente si obiective turistice Bologna, restaurante Bologna, baruri Bologna, magazine Bologna si activitati Bologna.

Vezi harta interactiva Bologna, Italia

Bologna, Italia

Vezi unitati de cazare, obiective turistice, restaurante, locuri de distractie, locatii shopping, activitati pe harta interactiva

Oras al etruscilor si al celei mai vechi universitati din lume, Bologna, ste capitala regiunii Emilia-Romagna din Italia, situat la marginea Campiei Po, la poalele muntilor Apenini si la intersectia raurilor Reno si Savena. Orasul, centru cultural, artistic si comercial, se poate mandri si cu cel mai bine conservat centru istoric cu turnuri, monumente antice si medievale si cele mai lungi porticuri.

Bologna este cunoscuta si pentru carnatii produsi aici si renumitele spaghete bolognese. Oras al muzicii, Bologna a atras cu a sa Academie Filarmonica, in timpul secolului 19, personalitati importante, cum ar fi Rossini, Verdi, Brahms, Wagner, Puccini si Liszt.

Bologna este orasul natal al oamenilor de stiinta Galvani si Marconi. Pe langa muzee si galerii de arta nu ezitati sa vizitati in Bologna: Piazza Maggiore, Via Rizzoli, Piazza del Nettuno, Corte de ’Galluzzi, Portico Mergi la San Luca, Cartierul Universitatea – Via Zamboni.

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere