Bine ai venit pe pagina de ghid turistic Catania, Italia! Aici gasesti date generale Catania precum: istorie Catania, clima Catania si economie Catania. Rubrica stiati ca Catania contine curiozitati si lucruri interesante despre Catania. Daca esti in cautare de cazare in Catania, poti verifica sectiunea de hoteluri Catania pentru o lista detaliata a unitatilor de cazare disponibile. Ghidul turistic Catania este completat de colectia de harti turistice Catania, evenimente si obiective turistice Catania, restaurante Catania, baruri Catania, magazine Catania si activitati Catania.

Vezi harta interactiva Catania, Italia

Catania, Italia

Vezi unitati de cazare, obiective turistice, restaurante, locuri de distractie, locatii shopping, activitati pe harta interactiva

Orasul Catania este situat intre Marea Ionica si Muntele Etna, cel mai mare vulcan activ din Europa. Ruinele din orasul vechi si arhitectura baroca fina sunt mandria oraslui. Una dintre cele mai importante evenimente care au schimbat Catania, a fost cutremurul din anul 1693, care a devastat cea mai mare parte din sud-estul Siciliei. Orasul a fost reconstruit in stil baroc, si in aceasta perioada s-au construit cele mai frumoase cladiri ale orasului .

Fondat de colonistii greci, Katane a fost ulterior cucerit de Siracuza si apoi, in timpul razboaielor punice, de romani. Una dintre cele mai bune structuri romane care se mai pot vedea este Teatrul Roman in Via Vittorio Emanuele, inconjurat de cladiri mai tarziu, apoi Odeonul, un auditoriu mai mic. In Via Rotonda, biserica Santa Maria della Rotonda este fondata pe ruinele bailor romane. Lava si marmura, Amfiteatrul Roman, din care o parte poate fi vazuta in Piazza Stesicoro, dateaza din secolul al doilea. Printre obiectivele turistice cele mai recente in Catania sunt biserici si palate baroce, inclusiv Palazzo Biscari. Museo Civico este gazduit in Castello Ursino (1239-1250).

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere