Bine ai venit pe pagina de ghid turistic Roma, Italia! Aici gasesti date generale Roma precum: istorie Roma, clima Roma si economie Roma. Rubrica stiati ca Roma contine curiozitati si lucruri interesante despre Roma. Daca esti in cautare de cazare in Roma, poti verifica sectiunea de hoteluri Roma pentru o lista detaliata a unitatilor de cazare disponibile. Ghidul turistic Roma este completat de colectia de harti turistice Roma, evenimente si obiective turistice Roma, restaurante Roma, baruri Roma, magazine Roma si activitati Roma.

Vezi harta interactiva Roma, Italia

Roma, Italia

Vezi unitati de cazare, obiective turistice, restaurante, locuri de distractie, locatii shopping, activitati pe harta interactiva

Toate drumurile duc la Roma

Roma, Cetatea Eterna, are doar 2500 de ani, dar nimeni altii decat marii artisti romani n-ar fi putut construi asa mult, de o asa mare grandoare intr-un timp asa de scurt…mult mai scurt decat o eternitate! Roma este faimosul oras al Imperiului Roman, al celor sapte coline, al La Dolce Vita, al Vaticanului sau al filmului Three Coins in the Fountain. Roma, fiind un centru al puterii, culturii si religiei precum si centrul uneia dintre cele mai marete civilizatii ale lumii, a exercitat o influenta enorma asupra lumii de-a lungul existentei sale.

Fara indoiala, Roma este un oras de istorie. Il Centro Storico, sau centrul istoric, este si centrul atentiei pentru majoritatea vizitatorilor fiind si inclus pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Dar Roma este si un oras al zilelor noastre, capitala unui stat occidental modern…unul care este fruntas in moda, in sport, in industria de masini, care are o economie capitalista si este membru al Uniunii Monetare Europene. Veti gasi o aglomerare frumoasa de vechi si nou in Roma. Cu palate minunate, biserici si bazilici vechi de un mileniu, monumente opulente, ruine marete romantice, statui si fantani gratioase, Roma are un patrimoniu istoric extrem de bogat si o atmosfera cosmopolita facand din oras unul din cele mai faimoase, vizitate, influente si frumoase capitale ale Europei si a intregii lumi.

Roma este un oras dificil de absorbit intr-o singura vizita, dar oricum va veti intoarce multumiti. Cu asa multe lucruri de facut si de vizitat, Roma poate fi catalogata cu adevarat un oras global.

Recenziile turistilor

Calificativ 4.0 / 5 (bazat pe 2 calificative)
MrJohn Doe

mrjohn-doe

Roma, Cetatea Eterna a fost epicentrul Imperiului Roman care a durat aproape o mie de ani, este unul dintre locurile cele mai interesante pe care le-am vizitat vreodată. Roma este orasul ce trebuie vizitat cel puțin o dată. Orasul in sine este frumos si plin de istorie.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproape 10 ani

Eftimie George Stefan

eftimie-george-stefan

Partea proasta este ca in centrul orasului se mananca foarte scump, n-am urmat sfatul unuia care locuieste in Roma, am mancat in centru si m-am ars, nici mancarea nu a fost deosebita si ne-au bagat si anumite chestii “pe gat”. Cred ca sunt si exceptii dar majoritatea sunt “restaurante turistice”.

Eu am fost cu masina dar am lasat-o intr-o parcare si am luat busul turistic care te lasa la obiective, vizitezi un obiectiv apoi te poti urca in altul, e valabil toata ziua biletul. Tot in bus poti asculta, la niste casti in cateva limbi, informatii despre obiectivele turistice.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 9 ani

Bancu Ileana

bancu-ileana

Cetatea Eterna,Roma,,asezata pe cele sapte coline ,un oras comopolit si romantic,pentru multa lume este cel mai frumos oras din lume.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproximativ 7 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere